Автор Тема: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde (2010)  (Прочитано 151101 пати)

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
Одг: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde (2010)
« Одговори #330 на: 02 Април 2018, 14:42:11 pm »
Убава ти е колата другар ама ја би бмв ко на карпатиан!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #331 на: 02 Април 2018, 15:19:01 pm »
Ако сака ќе се трампаме ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #332 на: 03 Април 2018, 09:26:42 am »

Механички не сум ималпроблем, освен што кога залади почна да се јавува некое крцкање кое мое уво велеше дека доаѓа од напред, подвозје. КОга го правев сервисот им кажав да проверат и да ми кажат ако може да установат за што станва збор.

Задниот бришач никогаш не запира во позиција 0. Го уклучуваш, брише, го гасиш и он ќе си застане кога ќе реши во следните 3 секунди, во позиција во која ќе си реши. Стандард си било така. Јас го научив и после 3 пребришувања знам да го погодам и исклучам во позиција 0.

Фиокичката напред стандард се зезнувала и се кршело тоа курето. Успеав да ја фиксирам вратичката и не пробувам да ја отворам.

Откажа задниот тастер за отварање гепек. Може е до мене, не до колата, пошто и на леонот ми откажа исто.

Ме изненади што очекував во кола од овој калибар да нема имитации на алуминиум и слично, ама за жал и тука ги има, ги постирав и кај леонот во неговата тема. Па така, совозачката квака почна да се лупи и рачката од менувачот почна да се лупи. Со тек на време ќе ги сменам.

Канта...

BTW, кај мене фејк хромот се покажа на скудетото и на клучот. Сум видел и на 159-ки, малце постари, кваки кај што фејк хромот се излуштил, кај мене уште се држи добро.
За мењaч ручка, со здравје да се користи!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #333 на: 03 Април 2018, 09:59:08 am »
Првен функција да ја среди.

http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-Giulietta/Exterior/Alfa-Romeo-Rear-Badge::6965.html

https://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo-Gulietta-Tailgate-Release-Switch-Boot-Button/253455859452?fits=Model%3AGiulietta&hash=item3b03257efc:g:QGgAAOSwHMZalYr2

Да пробаш првен со контакт спреј ? Или да видиш да не е откачено нешто.

Еве како се вади пластиката од 5та врата.
The big panel comes off by removing 2 screws by the grab handles. 2 screws on the vertical trim (1 is the parcel shelf hanger). Top trim all on clips. Mine came off without breakages.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10967
  • 430i
« Одговори #334 на: 03 Април 2018, 12:40:06 pm »
@Simo - Carrier159 не се лути бе ;D

@osmica8 ја вадев веќе за да проверам,  незгодни се жабиците

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #335 на: 16 Април 2018, 08:23:36 am »
ме заеба Алфава
на 77.776 беше 27 степени и просечна потрошувачка 7,7
20 метри пред да смени, падна температура и качи потрошувачка, поинтересно ќе ми беше  ;D

бич

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #336 на: 16 Април 2018, 10:37:52 am »
Механички не сум ималпроблем, освен што кога залади почна да се јавува некое крцкање кое мое уво велеше дека доаѓа од напред, подвозје. КОга го правев сервисот им кажав да проверат и да ми кажат ако може да установат за што станва збор. Крцкањето се губеше кога возев на влажен коловоз и после перење, што ми укажуваше дека некоја  гумица ваљда прави проблем. Во сервис нормално ми кажаа дека почнало да јавува луфта на аксијално лежиште на долно раме и ми дадоа понуда за нови по цена од нешто над 24.000. Претходно колата беше проверена и кај Тихо и Жаре и двајцата заклучија дека подвозјето е ново и нема што да чепкам. Мене ме нервираше, земав туба силикон спреј и на канал ги утопив буферите и на рамењата и на балансштагла. Од тогаш (околу 2 месеца), глува соба е во кола.

Ќе сакаш ли да кажеш каков е тој силиконски спреј што го имаш искористено за крцкањево. Го имам истиот проблем. Лани ја заменив комплетно цела предница ама годинава се јавуе некое крцкање. Се посомневав во “мајсторијата“ и отидов на проверка во Олимпико и кај Тихо, и на двете места ми викаат дека цела предница е ок. На волан не се осеќа никаков проблем, не влече на страна ама крцка.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #337 на: 16 Април 2018, 12:15:55 pm »
@masterficx првиот што го начекав во Хубо. Земав два додуше, за евентуално едниот ако не го бива. Едниот беше RenCo, а другиот мислам некој таљански. Му нашприцав од таљанскиот пошто сигурно влече некоја роднинска врска со колата.

Ќе ги сликнам кога ќе се приберам.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #338 на: 16 Април 2018, 12:28:23 pm »
ме заеба Алфава
на 77.776 беше 27 степени и просечна потрошувачка 7,7
20 метри пред да смени, падна температура и качи потрошувачка, поинтересно ќе ми беше  ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

бич

Алфа ако не те заеби, шо останува ;D

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #339 на: 16 Април 2018, 13:10:55 pm »
@masterficx првиот што го начекав во Хубо. Земав два додуше, за евентуално едниот ако не го бива. Едниот беше RenCo, а другиот мислам некој таљански. Му нашприцав од таљанскиот пошто сигурно влече некоја роднинска врска со колата.

Сполај ти.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #340 на: 16 Април 2018, 14:26:39 pm »
Fuuuck, Touran-oт просечна 7,4л./100км...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #341 на: 16 Април 2018, 14:34:39 pm »
Реално, од конуренција со приближна снага си троши ова мааалце повечко али ништо страшно, верувам дека е огромно задоволство да се вози вакво ѕверче со 235кс.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #342 на: 16 Април 2018, 15:35:45 pm »
Не знам како троши градска, за отворено ништо страшно не е, особено за такво задоволство.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #343 на: 17 Април 2018, 08:02:29 am »

Сполај ти.

Реално, од конуренција со приближна снага си троши ова мааалце повечко али ништо страшно, верувам дека е огромно задоволство да се вози вакво ѕверче со 235кс.

Споредено со Леон Купра мк2, не троши воопшто повеќе, за други не знам.

Вчера пошто заврнаа некои гомна од небо, се накурчив и после 15 години извадив црево да исперам кола. Моторот си го перев сам, ама кола последен пат кога имавме Балено.

Опрема, црево за градина, некој Сонакс портокалов шампон што се раствара 3 капачиња во 10л вода, сунгер сиво бел Сонакс, еленска Сонакс и микрофибер Сонакс. Тоа се најде по дома.
Јес да утепав саат и пол само за перење од надвор, ама бар заличеа таљаниве.

Немав црњавица за гуми, па останаа така.

И нормално една слика од утрово со капките  :-X

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #344 на: 17 Април 2018, 16:01:28 pm »
'рѓосале предните дискови. Не го оставај веле да ти го паркира опелот до алфата, изгледа префатливо е ;D