Ја па обратно и се заебав...
ти се заеба шо не си зема Nexus, него тоа климатизерот Samsung

Нема врска. Ноте е класи над нексус 6. А требаше ајфон 6 тоа сега увидувам.
А од срањдроид телефониве само Сони ги бива во моментов. М4 Аqua ми се допаѓа на пример.
Живот је школа. А школа се плаќа.
Интересното е што ајфонот после 4 години почна да ме вади од такт со испади на трошење батерија, со лудување и правење глупости. И го трпев една година дур не наполни 5 години. Истово мене сега ми се дешава со Андроидиве на најблиските после 2 месеци употреба. Батерија зависи како им е денот, некои дешавки чудни... циркуз.
Се мислам дали да изгубам се што имам по телефонов и да пробам цијаноген. Барем како човек да имам рут и експоузд за да можам да испоблокирам глупости. Ама многу замарање е...
Денес све изгасено 3 саата скрин едвај имаше веќе на 20% батеријата. Ама сам си ја троши. Не е од скринот. АНДРОИД СИСТЕМ си ја узурпира батеријата и го боли стојан за тебе. Он си ја цица Повеќе од скрин. Хардверот рака на срце си е добар, ама софтверскиов дел е пиши пропало. Ко ја да сум седнал да сум го сплескал за месец дена, а не како да го правела најголемата компанија на планетава 5 години. Седи си срч енџини прај си... остај ова оперативниве системи на некој што го бива.
Па уште кога ќе спомнат ова-она добар бил. Абе бегај таму и ти и андроид и све поврзано со него бе. Катастрофа од епски размери е ова што се дешава со овој "оперативен систем".
За буџет телефончиња си е топ. Интернет, виберче, нека кочи, троши, сецка - да истера договорот и доста е. После нов. Ама за народ кој треба да се потпре на тој софтвер за подолго ики за озбилно? Ни на најголем душман не му пожелувам.