Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 535945 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2325 на: 13 Октомври 2015, 10:37:05 am »
Оптимизација :D

Да не потсеќаме за копчињата, почнувајќи од пауер батн, па се доле до хоум батн :P

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2326 на: 13 Октомври 2015, 10:40:48 am »
Цитат
Ако имаш и планираш толку да дадеш за телефон (што по мене е ненормално), поубаво е да ги дадеш за јаболче него ли за било што друго. Барем знаеш дека минимум 3 наредни години ќе си раат од неопходна потреба за менување на уредот.

аЈФон 6-ка е една година стар, а читам сецкал.
А искрено не ми се веруваше дека на влез во 2016 некој сеуште ќе нуди 16Гиги интерна меморија за телефон кој чини колку лев бубрег.

Се согласувам за 16те гиги, срамота е. А тоа дека сецкал, како да ти кажам... Изолиран случај не е правило.

Цитат
На пример, iPhone 4 е излезен 2010 година во јуни, а бидна присилно непотребен во септември 2013 кога беше претставен иОС7. Не дека не можеше да се користи телефонот и со тој иОС, али веќе претерано почна да наликува на Самсунг со фабрички софтвер.

До 2 години, смартфонот треба да биде во супер кондиција, се над тоа е бонус.
Ете ти спомнуваш аЈФон 4, јас ќе се надоврзам со HTC M7 (модел стар 2,5 години, купен април 2014), а си лета како вчера да е купен и иако Ѕ3-ката ти е трн во око, мојата (модел 2012, купена мај 2013) сеуште се користи и си функционира без маана и батерија му држи 2 дена. И еднаш екран и беше прснат и околу е издрскана, капачето излупено, ама си тера без мака.

Фабрички софтвер имаш на ХТЦ-то и на Самсунгот?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3281
« Одговори #2327 на: 13 Октомври 2015, 10:50:59 am »
Јас користам iPhone 6 и си фуче на новиот софтвер. Ни да сецне ни да скрцне. Незнам зашто вадите само муабети. Ако го користам само како телефон (смс, емаил, телефонски повици) батеријата си тера без проблем 2+ дена. Башка со новиот апдејт има Low Power mode кој може да го активираш штом батеријата ти е приоритетна и може да исцедиш 3 дена без проблем. Е сеа ако дремам на Taptalk, Instagram, Twiter нормално дека батеријата ќе истера нешто над 1 ден.

Ако реперот за "добра му е батеријата" е да издржи 24 саати, издржува без проблем.

Најмногу батеријата ја јаде лошиот 3G сигнал на ТМобиле.

Инаку и јас се согласувам дека 750 евра за нов телефон е многу.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #2328 на: 13 Октомври 2015, 10:58:20 am »
Марјанот едвај чекаше после 10 години да излезе муабет дека некој ајфон сецнал :)
Тоа зошто за "конкурентиве" сецкање е нормална работа. :)

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2329 на: 13 Октомври 2015, 11:30:41 am »
Цитат
Фабрички софтвер имаш на ХТЦ-то и на Самсунгот?

Самсунгот не, од прв ден.
ХТЦ-то не, ама добар дел од времето имаше. Ставив кастм РОМ само заради Sense Toolbox и дополнителните можности (РОМ-от си оди со фабрички блоутвер, виџети и слично)

Јас користам iPhone 6 и си фуче на новиот софтвер. Ни да сецне ни да скрцне. Незнам зашто вадите само муабети.

Инаку и јас се согласувам дека 750 евра за нов телефон е многу.

Имам читано, а и други ми имаат кажано  :P

Se zaebav shto go turiv, laguva seushte, duri mi ide i na zhivci, chim na 6ka laguva, garantirano kje ti laguva na 5S(valjda takov imashe ko shro pamtam), za turanje, kako sakash, ja bi naprail downgrade odma

Марјанот едвај чекаше после 10 години да излезе муабет дека некој ајфон сецнал :)
Тоа зошто за "конкурентиве" сецкање е нормална работа. :)

Беше, точно.
Се надевам нема да стане тренд кај аЈФон  :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #2330 на: 13 Октомври 2015, 15:23:17 pm »
Тоа беше за ајОС9 одма коа искочи, 9.0 софтвер, сеа арен е на 9.0.2
No turbo, no fun :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2331 на: 13 Октомври 2015, 15:35:26 pm »
Доволно е еднаш што закочи, сега има материјал за муабет ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2332 на: 13 Октомври 2015, 15:42:27 pm »
Да прочита човек што не видел ајфон, ќе си помисли дека стварно сецка.  ;D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #2333 на: 13 Октомври 2015, 16:14:07 pm »
Јас имав читано само позитивни ствари од корисници на ајфон, кога земав сватиф дека сецка, и тоа не еднаш туку редовно. И да, ми се има десено да замрзне телефонот, последно беше заглави на бел екран и после едно 4-5 мин мрдна работата. Луѓе, ајфонот е добар ама далеку од совршен, андроидот е лош, ама само колку што е лош и хардверот. За мене, досега најдобар уред, комплет е нексус.

П.С. Кој сака и во живо ке му демонстрирам дека кочи ајфонот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2334 на: 13 Октомври 2015, 16:34:40 pm »
Ја па обратно и се заебав...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9108
« Одговори #2335 на: 13 Октомври 2015, 17:01:59 pm »
Ја па обратно и се заебав...

ти се заеба шо не си зема Nexus, него тоа климатизерот Samsung

:)

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2336 на: 13 Октомври 2015, 17:06:38 pm »
И да, ми се има десено да замрзне телефонот, последно беше заглави на бел екран и после едно 4-5 мин мрдна работата.

Да ми кажувал некој немало да му верувам. Ама јас го ’рчкав, пуштам да снимам сло-моу видео и се блокираше, па после 15 секунди се рестираше.
Пробав пак откако се пушти, вториот пат при само палење на камерата цел бел екран, стои 20-тина секунди, рестарт.
Ужас, ужас.

Корисникот ми вели, абе златна М8-ка (HTC) дадов за ѓубрево.
Го смени после 1 месец.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #2337 на: 13 Октомври 2015, 17:10:24 pm »
Мене не ми се исплати во моментов да го продавам ајфонот, па ке го чувам до февруари кога планирам да земам нексус 5х.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2338 на: 13 Октомври 2015, 17:10:50 pm »
Јас исто се заебав пред некоја година... Златна 4ка (уствари не толку златна, ми извади малце душата, ама пак) си дадов за Галакси С3 :(

Ама од минатиот ноември па наваму, на арно испадна :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2339 на: 13 Октомври 2015, 17:46:32 pm »
Другариве што имаат ајфони сите се фалат дека се многу добри но од 6 и 6S се жалат дека многу малку им држи батеријата. 6+ држи повеќе батерија од 6S, ако ве интересира.

Офф тоопик, моментално имам самсунг с3 и сум презадоволен. Мана му е dialerot кој се отвара по 2 секунди од кога ќе го стегнам, но симнав друг од гугл стор и нема мака. Друга мана му е што многу бавно ја отвара галеријата (3-4 секунди) кое го решив до некаде со гугл фотос. И фејсбукот последниве неколку апдејти е срање, некогаш го отвара одма, некогаш треба да чекаш 5-6 секунди и повеќе. Тоа се маните на ова 3 години старо телефонче.

Сакав да му дадам шанса на ајфон 6, но се предомислив(најмногу заради цената и од многу фалење на ајфонџиве како тоа да е нешто свето ;) ) и можеби ќе одберам ЛГ Г4 да видам што имаат тие да понудат, а и да сменам од самсунг.