Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 535944 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2340 на: 13 Октомври 2015, 17:53:31 pm »
Ја па обратно и се заебав...

ти се заеба шо не си зема Nexus, него тоа климатизерот Samsung

:)
Нема врска. Ноте е класи над нексус 6. А требаше ајфон 6 тоа сега увидувам.

А од срањдроид телефониве само Сони ги бива во моментов. М4 Аqua ми се допаѓа на пример.

Живот је школа. А школа се плаќа.

Интересното е што ајфонот после 4 години почна да ме вади од такт со испади на трошење батерија, со лудување и правење глупости. И го трпев една година дур не наполни 5 години. Истово мене сега ми се дешава со Андроидиве на најблиските после 2 месеци употреба. Батерија зависи како им е денот, некои дешавки чудни... циркуз.

Се мислам дали да изгубам се што имам по телефонов и да пробам цијаноген. Барем како човек да имам рут и експоузд за да можам да испоблокирам глупости. Ама многу замарање е...

Денес све изгасено 3 саата скрин едвај имаше веќе на 20% батеријата. Ама сам си ја троши. Не е од скринот. АНДРОИД СИСТЕМ си ја узурпира батеријата и го боли стојан за тебе. Он си ја цица Повеќе од скрин. Хардверот рака на срце си е добар, ама софтверскиов дел е пиши пропало. Ко ја да сум седнал да сум го сплескал за месец дена, а не како да го правела најголемата компанија на планетава 5 години. Седи си срч енџини прај си... остај ова оперативниве системи на некој што го бива.

Па уште кога ќе спомнат ова-она добар бил. Абе бегај таму и ти и андроид и све поврзано со него бе. Катастрофа од епски размери е ова што се дешава со овој "оперативен систем".

За буџет телефончиња си е топ. Интернет, виберче, нека кочи, троши, сецка - да истера договорот и доста е. После нов. Ама за народ кој треба да се потпре на тој софтвер за подолго ики за озбилно? Ни на најголем душман не му пожелувам.

Отсутен vampo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 61
  • You miss 100% of shots you never take
« Одговори #2341 на: 13 Октомври 2015, 17:59:51 pm »
Кочење со iOS 9.0.2 приметив само на телофонот на жена ми iPhohe 4s, којшто е сепак телефон од 2011 година, малтене 4 години малтретирање и телефонот мука нема. Го откорнува од зборење по 5-6 саати на ден. Слабост е батеријата исто како и на мојот.

На мојот 5s не кочи уопште најновиот апдејт.
Нека донесе некој 4 години стар Андроид што ќе работи на андроид Лолипоп, или што ќе добие апдејт на најновиот Маршмелоу. Од андроид ми недостигаат само некои шорткати и кустомизации, но сфатив дека иОС нуди се она што ми треба, со одлично корисничко искуство.

Да не зборам за API и Девелопер Тоолс, за иОС, понапред се светлосни години. Пошо работам како веб девелопер, тренд е моментално, а има и најдобра заработка на иОС апликации, па у план сум да зеам еден МекБук ер или про.

Најтапа кај иОС ми е што неможе да се едитува бројот кога ќе го ископираш во dialer-от, и мора да се брише цел.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #2342 на: 13 Октомври 2015, 19:20:26 pm »
Многу изкомплициравте...  Еве кај мене 2 недели го откостив S5кава.. До сега еднаш закочи на снапчат 15тина секунди... едина мана му е што галеријата му треба 2/3 секунди да ја отвори али ништо страшно...
Батеријата испод 4.5часа на скрин не е...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #2343 на: 14 Октомври 2015, 00:01:18 am »
Samsung S6 Edge, еднаш ми се исклучи и 5 мин неможев да го уклучам, толку од проблеми засега со него. Го користам од средината на Мај. Презадоволен од се, освен од батеријата која можела да е подобра, но веројатно на нејзе доста влијае и тоа што поголем дел од денот сум на пат со уклучен 3G/4G цело време. Скрин тајм вадам околу 180-220 минути, зависи од тоа дали сум на пат или во град како и од колку воис колс имам(Просек 30-40мин). Камерата и сликите кои ги вади се нешто феноменално. Се надевам на следната генерација ќе стават и Force Touch, ми се допадна од прва на 6S-от.

Инаку деновиве еден другар ми се пожали со интересна мака што ја има на IP6, неможе сликите да ги стави во Албум и да ги распоредува т.е. Може да направи албум но сликите што се во албумот неможе никако да се тргнат и да не стојат во главната Галерија со сите слики.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2345 на: 14 Октомври 2015, 11:34:38 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #2346 на: 14 Октомври 2015, 13:39:24 pm »
НЕОДОЛИВА ПОНУДА НА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ!!!
(може и замени со доплата за вашиот стар мобилен!)
077 90 80 80

APPLE
iPhone 6S (rose gold, gold, space gray, 64GB) = 949€

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2347 на: 14 Октомври 2015, 13:42:40 pm »
Треба да пишува „САМО“ пред цената :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
« Одговори #2348 на: 14 Октомври 2015, 15:52:41 pm »
НЕОДОЛИВА ПОНУДА НА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ!!!
(може и замени со доплата за вашиот стар мобилен!)
077 90 80 80

APPLE
iPhone 6S (rose gold, gold, space gray, 64GB) = 949€

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Можда сум грешка, ама мислам дека беше поскап прошлиот модел со 64гб.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2349 на: 14 Октомври 2015, 17:07:16 pm »
Ако некого го интересира:

How To Jailbreak iOS 9.0.2 On Any iPhone, iPad, iPod touch Using Pangu 9 [Tutorial]

http://www.redmondpie.com/how-to-jailbreak-ios-9.0.2-on-any-iphone-ipad-ipod-touch-using-pangu-9-tutorial/

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9108
« Одговори #2350 на: 15 Октомври 2015, 08:32:47 am »
Ја па обратно и се заебав...

ти се заеба шо не си зема Nexus, него тоа климатизерот Samsung

:)
Нема врска. Ноте е класи над нексус 6.

незнам за кои класи зборуваш можеби има нешто подобро што нормален корисник не го ни приметува ама Ноте со андроид нема никогаш да е подобар од било кој нексус на андроид а посебно 6.

мојот 4 сигурно работи многу пати подобро од твојот самсунг кој си го платил дупло. ти си знаеш не те убедувам

иос си има свои предности а и недостатоци како и што пишав претходно

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #2351 на: 15 Октомври 2015, 08:39:23 am »
Имаш ванила андроид или уште подобро цијаноген за повеќето телефони. Ама ќе ги изгубиш напредните опции.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #2352 на: 15 Октомври 2015, 15:08:46 pm »
Еве мал апдејт од мене, во последниве два дена двапати ми се случи да неможам да спуштам повик, кликам, ја кликам на тоа црвеното, не бе, нејке, а и екранот седи во така полуразбудена состојба, т.е. не е брајтенсот скроз разбрајтен на ниво на кое треба. Да биде трагедијата поголема, од другата страна на слушалката беше мајка ми кој патем после разговор не спушта, нели... и така... после 10тина секунди се оправи па спуштив.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2353 на: 15 Октомври 2015, 21:41:45 pm »
http://www.macrumors.com/2015/10/15/facebook-aware-of-battery-drain/

Тибам тоа батеријата, ебати ајшитот итн итн...

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
« Одговори #2354 на: 15 Октомври 2015, 22:17:10 pm »
Еве мал апдејт од мене, во последниве два дена двапати ми се случи да неможам да спуштам повик, кликам, ја кликам на тоа црвеното, не бе, нејке, а и екранот седи во така полуразбудена состојба, т.е. не е брајтенсот скроз разбрајтен на ниво на кое треба. Да биде трагедијата поголема, од другата страна на слушалката беше мајка ми кој патем после разговор не спушта, нели... и така... после 10тина секунди се оправи па спуштив.
Lock/power дугмето автоматски го спушта повикот и го заклучува телефонот, но само кога се збори на наменетиот звучник. На слушалици или спикерфон само го заклучува телефонот.
Обично помага за багчиња како во твојот случај.