Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 536205 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9109
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2310 на: 12 Октомври 2015, 00:21:25 am »
Затоа постои ова
Ако си навикнат на Андроид систем, остани си на него :)

А не "ебати ајФонот скап/глуп/ваков/таков, земи не-знам-каков Самсунг".

Никој со сила не ве тера да купувате или користите ајФони. Никој не ве тера да се пребаците на иОС, ако сте се навикнале на Андроид. Како што вие сте си се навикнале на Андроид и неговиот начин на функционирање, така постојат луѓе кои се навикнале да користат иОС и не им пречат стварите за кои паѓате у несвест.
Некој бил разочаран од батеријата на ајФон, јас бев разочаран од малтене се' живо на флегшипот на Самсунг кој беше 2 години понов и на хартија доминантен во однос на 4ката што ја имав.
Муабетот за навика е ок. Ама дека биле вакви онакви и дека андроид не го бива за ништо и како незнам што кочело па било вака така. Еве го го имам на последен апдејт и гледам како работи. Имам и нексус стар 3 години со последен апдејт и гледам како работи.
Да е андроидот толку затворен како иос ке биде ист како него. Имам и windows 7.8 побрз и постабилен е од 2 та па шо коа не го бива. За да сменам еден ебан рингтон треба еден тон глупости да направам

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #2311 на: 12 Октомври 2015, 11:52:33 am »
Не ми текнува да сум рекол дека Андроидот не го бива за ништо. По не го бива од иОС, тоа дефинитивно. 100 пати сум кажал што е проблемот со Андроид и сеа и официјално си се покажа тоа како точно (постот на Boshe во темата за Андроид).
Спомнав и претходно дека најблиску до перформансите на иОС може да биде баш Нексус телефон со "чист" Андроид на него, а не напукан со глупости.
За некои, приоритет се можностите лесно да смени рингтон (иако е далеку од некоја си филозофија и на иОС, ама е малку покомплицирано отколку на другиве уреди) и да може да пребацува слики преку Блутут (на денешно време кога гс папирот ми има интернет конекција), додека некои други имаат поразлични приоритети и не им пречат тие "кобни" недостатоци на иОС.
« Последно менување: 12 Октомври 2015, 20:54:36 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #2312 на: 12 Октомври 2015, 13:31:01 pm »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #2313 на: 12 Октомври 2015, 16:36:50 pm »
Па ок, сепак треба споредба со 6S.
Од претходно виденото, работено е на мултитаскингот (повеќе меморија) кај 6Ѕ. Ќе видиме само дали ќе сецка 6Ѕ-ката и со батерија како ќе биде.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #2314 на: 12 Октомври 2015, 16:40:27 pm »
Според тоа видео значи Ноте 4 е побрз од Ноте 5.  ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9109
« Одговори #2315 на: 12 Октомври 2015, 16:53:14 pm »
Не ми текнува да сум рекол дека Андроидот не го бива за ништо. По не го бива од иОС, тоа дефинитивно. 100 пати сум кажал што е проблемот со Андроид и сеа и официјално си се покажа тоа како точно (постот на Boshe во темата за Андроид).
Спомнав и претходно дека најблиску до перформансите на иОС може да биде баш Нексус телефон со "чист" Андроид на него, а не напукан со глупости.
За некои, приоритет се можностите лесно да смени рингтон (иако е далеку од некоја си филозофија и на иОС, ама е малку покомплицирано отколку на другиве уреди) и да може да пребацува слики преку Блутут (на денешно време кога гс папирот ми има интернет конекција), додека некои други имаат поразлични приоритети и не им пречат тие "кобни" недостатоци на иОС.
Не мислев на тебе конкретно, општо онака. Не ми беше намерата за тебе ама бидејки реплицирав така изгледа, сори

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2316 на: 12 Октомври 2015, 16:59:44 pm »
Неврмајнд ;)

Па ок, сепак треба споредба со 6S.
Од претходно виденото, работено е на мултитаскингот (повеќе меморија) кај 6Ѕ. Ќе видиме само дали ќе сецка 6Ѕ-ката и со батерија како ќе биде.

Ако научиле нешто од конкурентите, тогаш 6Ѕ/6Ѕ+ ќе мора да сецка, за да држи чекор со флегшип телефоните базирани на Андроид, а богами и батеријата ќе мора да се празни побрзо, оти кај горенаведените, и со малтене двоен капацитет, едвај гуркаат еден ден.

Цитат
Battery

One of the things that probably matters most when it comes to the smartphone is battery life. Galaxy S6 comes with a 2,550 mAh battery, which is much bigger than iPhone 6s’ 1715 mAH battery. But despite Samsung claiming that Galaxy S6 offers better battery than the iPhone 6, the general feedback has been largely negative, with some users struggling to get more than 3 hours of screen-on time on their Galaxy S6.

http://www.iphonehacks.com/2015/10/iphone-6s-vs-samsung-galaxy-s6.html
« Последно менување: 12 Октомври 2015, 17:08:29 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2317 на: 13 Октомври 2015, 09:42:44 am »
Цитат
Ако научиле нешто од конкурентите, тогаш 6Ѕ/6Ѕ+ ќе мора да сецка, за да држи чекор со флегшип телефоните базирани на Андроид,

Можеби не им е целта да држат чекор со Андроид флегшип телефоноте

::)
Штета само што се работи за една година стар модел.

Батеријата исто не држи кај сите.
Галакси Ѕ6 е веќе стар, ќе видиме новиот како ќе држи. А Ноут 5-ката би требало да држи исто како и 6Ѕ+

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2318 на: 13 Октомври 2015, 09:50:25 am »
Цитат
Ако научиле нешто од конкурентите, тогаш 6Ѕ/6Ѕ+ ќе мора да сецка, за да држи чекор со флегшип телефоните базирани на Андроид,

Можеби не им е целта да држат чекор со Андроид флегшип телефоноте

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Колку би било само кул да е ова вака. Ќе те натера да земеш нов, преку успорување на телефонот што го имаш. Diabolically awesome :D
Кај конкурентиве нема потреба да те натераат на било кој начин, самиот телефон ќе почне да си успорува и да се откажува од живот :D

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2319 на: 13 Октомври 2015, 09:56:26 am »
Вистина.
Нема поубаво чувство од давање 750еур годишно за јаболче. Да не му ја мислиш кога треба да го смениш, они ќе те потсетат :D
Кај конкурентите од другАстрана, треба да чекш да ти истече договор од 24 месеци за да ти текне да го смениш, па макар и се работело за постар модел. Има и исклучоци, не велам не :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29800
    • CARclub.mk
« Одговори #2320 на: 13 Октомври 2015, 09:59:01 am »
Мех, мање-више сите го прават истото. Planned obsolescence - иначе, реално, скоро никогаш нема да имаш причина да го смениш постоечкиот уред.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #2321 на: 13 Октомври 2015, 10:01:12 am »
Ако ти лизга на некој софтвер немора да го "успоруваш" со нов. Држи си го.

Мада шо лани на иос8 на 8.4.1 лизгаа сите од 4с нагоре, а замислете иос9 има поддршка за 4с. И ќе излезе стабилен апдејт на кој ќе лизгаат сите од 4с нагоре.

4с е тел 2011 ако се сеќавате. Кој андроид од 2011 има поддршка во 2015 од најнов софтвер и да лизга?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2322 на: 13 Октомври 2015, 10:09:05 am »
Вистина.
Нема поубаво чувство од давање 750еур годишно за јаболче. Да не му ја мислиш кога треба да го смениш, они ќе те потсетат :D
Кај конкурентите од другАстрана, треба да чекш да ти истече договор од 24 месеци за да ти текне да го смениш, па макар и се работело за постар модел. Има и исклучоци, не велам не :D

Ако имаш и планираш толку да дадеш за телефон (што по мене е ненормално), поубаво е да ги дадеш за јаболче него ли за било што друго. Барем знаеш дека минимум 3 наредни години ќе си раат од неопходна потреба за менување на уредот.

На пример, iPhone 4 е излезен 2010 година во јуни, а бидна присилно непотребен во септември 2013 кога беше претставен иОС7. Не дека не можеше да се користи телефонот и со тој иОС, али веќе претерано почна да наликува на Самсунг со фабрички софтвер.

Мех, мање-више сите го прават истото. Planned obsolescence - иначе, реално, скоро никогаш нема да имаш причина да го смениш постоечкиот уред.

Сеприсутна стратегија... Зашто иначе би се труделе да вадат нови модели? Од што ќе живеат компаниите? :)
Може да се земе предвид и примерот на Мајкрософт со ХР... Предолго го држеа во оптек и нудеа поддршка, па еве, ден денешен, луѓе сеуште го користат после 15ина години.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #2323 на: 13 Октомври 2015, 10:23:06 am »
Цитат
Ако имаш и планираш толку да дадеш за телефон (што по мене е ненормално), поубаво е да ги дадеш за јаболче него ли за било што друго. Барем знаеш дека минимум 3 наредни години ќе си раат од неопходна потреба за менување на уредот.

аЈФон 6-ка е една година стар, а читам сецкал.
А искрено не ми се веруваше дека на влез во 2016 некој сеуште ќе нуди 16Гиги интерна меморија за телефон кој чини колку лев бубрег.

Цитат
На пример, iPhone 4 е излезен 2010 година во јуни, а бидна присилно непотребен во септември 2013 кога беше претставен иОС7. Не дека не можеше да се користи телефонот и со тој иОС, али веќе претерано почна да наликува на Самсунг со фабрички софтвер.

До 2 години, смартфонот треба да биде во супер кондиција, се над тоа е бонус.
Ете ти спомнуваш аЈФон 4, јас ќе се надоврзам со HTC M7 (модел стар 2,5 години, купен април 2014), а си лета како вчера да е купен и иако Ѕ3-ката ти е трн во око, мојата (модел 2012, купена мај 2013) сеуште се користи и си функционира без маана и батерија му држи 2 дена. И еднаш екран и беше прснат и околу е издрскана, капачето излупено, ама си тера без мака.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2324 на: 13 Октомври 2015, 10:33:46 am »
Марјанот едвај чекаше после 10 години да излезе муабет дека некој ајфон сецнал :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.