Автор Тема: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v  (Прочитано 45166 пати)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v
« Одговори #90 на: 04 Јуни 2012, 17:18:01 pm »
80Е, аууу па ќе иам пари за на одмор бреее :) ја мислев мислев бубрег да продаам за поправкава али добро е. SACHS it is than.

Ако да ти го ископирам потписот или со авторски права ти е ? :) ќе ти ја дадам антената, и така ја исклучив за вадење ми е :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7783
  • Плинаш!!!
« Одговори #91 на: 04 Јуни 2012, 17:43:38 pm »
Иди во Еуро07 во Визбегово таму имаат такви делови по магацински цени. Јас сменив ламела пред 2 год. ставив MEC ARM и супер тера, само друк лагерот после 1 година почна да бучи, ама тој не е MEC ARM некоја друга фирма е, појма немам која. А и сакс имаш во Еуро07. Само да ти напоменам дека Валео се вградува од фабрика.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #92 на: 04 Јуни 2012, 19:16:10 pm »
Ко поскапи се Sachs изглеа и поквалитетни...или ? Знам дека Валео стаив оргинал хладњак (my fault) и кошташе 13000 ден во Аутомобиле :D
Таму во еуро 07 монтираат или само да ги купам може, и отприлика колку пари те кошташе. Ја со мојата математика што си ја напраив во глава и тоа што ќе искочи. што и да ми кажеш ќе ми биде смешно :)

edit-сеа видов дека влатко докажал за цените и марките. Значи според вас да идам со валео ? Не е пробле 30-40 евреи разлика(кажав зошто погоре).

Влатко, тужи ме за нарушување на авторски права  :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #93 на: 04 Јуни 2012, 19:31:48 pm »
Pored tolku morgi gledas NOV od preku 200 EUR !!! Zemaj poloven i ne se misli.. 200 i kusur EUR se PARI be

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #94 на: 04 Јуни 2012, 19:37:59 pm »
За хладљакот ли мислиш. Ако мислиш за хладљакот, земен е уште лани летото :) Јбг , не го плаќав ја и да ти кажам право баш ми беше гајле, само сакав да е фабрика :) ..и да хладњакот беше толку пари, само хладњак, без црева, перка АНТИФРИЗ :D апаши

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #95 на: 04 Јуни 2012, 19:39:58 pm »
I od morga zemas BAS ORIGINAL fabrika i na lice mesto ti montiraat za 1/3 od cenata. I ti davaat garancija :)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #96 на: 04 Јуни 2012, 19:48:36 pm »
А каде се наоѓаат тие прекрасни суштества ? :)

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #97 на: 04 Јуни 2012, 20:44:33 pm »
Добро дојде и од мене Ѕивана....

Прво, да ти казам мислам, дека некаде го имам видено пунтово вака искифлено... или можеби имало некое друго вака да е прекршено....  а чудна работа, зашто нема пунтово мерач за температура на мотор... да не речам, бог да чува...

Добри ти се плановите и идеите... со среќа во остварување на желбите...

Мислиш на Клиото ваљда, не на пунтото..недај боже :) клиото беше кај баба ми пред двор у Карпош на Рузвелтова и си скапуваше таму дур не ми го земаа за делови.

Сеа Пунтото си има нормално, термостат ама ваљда да ушпараат и да даат поконкурентна цена не го ставаат самиот мерач, или дизајн можда, што ги знаеш. Е сеа оно си има сијаличка ама не ми треба да ми светне сијаличката коа више ќе бидне бељата. На 116 или така нешто најдов на фиат форумс дека се активира, така да боље спречити него...

Плановите и идеите си се остваруваат лека полека, така да ќе бидете апдејтувани за се. Па на една "скупштина"
да се дојде.
На 116 степени ли вклуцува сијаличката?и јас ја возам истата кола и се чудам како да ставам мерач а да не биде како на лада или на трактор.Најдов на нет дигитален мерац но има преголем дисплеј и никако не мозам да го вклопам во ентериерот а да го ставам на место каде не се гледа е исто како да го немас мерачот.Дајте некоја идеа?
« Последно менување: 04 Јуни 2012, 20:57:34 pm x01 »

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #98 на: 04 Јуни 2012, 20:54:56 pm »
Поштовани публикуме бидејќи бев отсутен подолго време од оправдано-неоправдани причини, се надевам дека нема да ви сметам ако поставам едно наградно питање :)

Бидејќи колата ја земав пред некоја година, некој од вас знаат во кое стање е (помалку или повеќе-фабрика) и е земена од жена (баба ја возела), аналогно на тоа има еден проблем... Жена си држи на кумплунг и нормално многу порано од него што треба ќе се мења ламела, бидејќи коа ќе загрее си лепка и тресуцка по малце. Е сега ако одам во Аутомобиле 500-600 евреи не ми бегаат (претпоставка), а несакам ојле-дојле ламела да земам, имам човек за да ми го намести цел комплет, како иде друк лагер потисна ламела, корегирајте ме ако грешам. Е сега ме интересира од каде да земам, кој производител итн. Некако многу ви верувам, последно што ве послушав беше за кочници (феродо премиер) абе џоа брембо да возам. Така да - фала однапред  ;D

Sivana, јас менував во Фиат, сет Ламела, потисна и друклагер, 17 900 денари ме фати се на се, им ја оставив во 9 сабајле, во 2 попладне беше готова. Феродо премиер возам и јас исто, плочките се феноменални и сосема оправдани за цената
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #99 на: 04 Јуни 2012, 23:46:06 pm »
Еве прееска што кажав дека ќе се позамарам малце за да ви покажам што "ѓурултија" направив за да имам обротомер. HTC Legend + Torque + ELM OBD Bluetooth =

Not a valid youtube URL
Е сега не беше толку работата окулу оботомерот колку што сакав коа ќе идам на пат да имам нешто што ќе ми каже што се дешава со температурата, а тоа е ова погоре. Имам наместено аларм, неморам ни да го гледам ако дигне температура (што не дига, али што си е сигурно, сигурно си е) ќе ме алармира :)
Има како што видовте и fault codes да чита и одстранува, така да место да даете на сервис пари доете кај мене пред зграда :)

Еве и нешто слики од ентериерот, џоа Ролс Ројс е :)

која година е пунтото?бидејки некаде прочитав дека elm327 не работел на пунто мк2 од 2000 година туку само на оние од 2001 па нагоре

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #100 на: 05 Јуни 2012, 01:48:04 am »
За ламела - Valeo. Повеќе од 120-130е не би требало да чини, уствари не знам сега цените како одат. Што се однесува до АутоСК, јави им се на телефон, нека ти дадат квота за ламела со промена, 500-600 не би требало да биде. Прашај го Тале, прашај го Тони, Јас имам добри искуства и со Орхан во Сингелич. Јави се кај Аце во радишани... имаш доста за фиати.. сега не ми текнува некој друг..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #101 на: 05 Јуни 2012, 01:52:18 am »
@FilipM - епа малце погрешна перцепција сум имал за тоа колку пари ќе ми излезе у Аутомобиле, а Феродото си е топ.
А имало и некои сајлички на мењачот, се мењаат и тие или?

@x01 имаш варијанта како мене да направиш. Ако имаш андроид или ајшит телефон (за ијфон се викаше Рев или така нешто), за 20тина долари од ибеј земаш обд елм блутут, го ставаме, го местиме и си работи перфектно. Веќе година и кусур не сум имал проблем. Пунтаки е од 2000 година и досега на секоја кола што го ставив која имаше Obd port, работеше ок. На некоја побрзо на некоја поспоро читаше, зависи кој протокол го користи колата. Малце ми каснеше кога го имав htc legend, ама сеа со htc evo 3d фуче :) има некои tweaks  во torque да му наместиш и после тоа си работи ок. За низ град не го употребувам мнмн, ама за на пат си брка работа. имам наместено аларм ако дигне пример над 102 да ме појави обавестување а на 110 да почне да свири телефонот(немора ни да го гледаш). За среќа не сум го видел ни првиот ни вториот аларм, а не сакам ни да го видам :) Имаш можност да може и пишува торк не само да чита, на пример да му местиш правила, одма да уклучи 2ра брзина на 100ц, ама не ми се ебаФка ECU сеа за сеа, коа ќе имам втора кола ќе го збунувам. Ако ти треба хелп за нарачка, или местење пиши.

И сеа сум у нетроумица за кој производител на ламела да се одлучам или да идам у аутомобиле  ???

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #102 на: 05 Јуни 2012, 01:56:30 am »
За ламела - Valeo. Повеќе од 120-130е не би требало да чини, уствари не знам сега цените како одат. Што се однесува до АутоСК, јави им се на телефон, нека ти дадат квота за ламела со промена, 500-600 не би требало да биде. Прашај го Тале, прашај го Тони, Јас имам добри искуства и со Орхан во Сингелич. Јави се кај Аце во радишани... имаш доста за фиати.. сега не ми текнува некој друг..

Пак овој човеков, ќе ми го збрлави паметот :) Знаеш ли ти лани коа ме советуваше за спирали дека неможев да спијам. Нечини да си толку информиран :) Кажи ми купи ова е** си мајката, а не вака може ова она кај оној кај овој, па имај милост :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #103 на: 05 Јуни 2012, 01:56:43 am »
ако сакаш ние да ти ја смениме,може да ја земеме од автомобиле соработуваме со нив

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #104 на: 05 Јуни 2012, 02:14:09 am »

Пак овој човеков, ќе ми го збрлави паметот :) Знаеш ли ти лани коа ме советуваше за спирали дека неможев да спијам. Нечини да си толку информиран :) Кажи ми купи ова е** си мајката, а не вака може ова она кај оној кај овој, па имај милост :)

:D Извини ;D Инаку, сајли за менувач не треба да мењаш, ако шалта прецизно и ако добро влегува во брзина. Глеј евентуално уље може да смениш (сад му је матер), ама строго Tutela ZC 75, фабрички препорачаното. Има да „лизга“ мењачот :) Кога ќе смениш ламела, лагано првите 1000км, да си легне убаво, да си немаш проблеми подолго време.

Едит: Влатко, кај имате сервис?
Едит2: Влатко, па и не мора од АутоСК, ако најде добар сет за помали пари, пак вие сменете му ја :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.