@FilipM - епа малце погрешна перцепција сум имал за тоа колку пари ќе ми излезе у Аутомобиле, а Феродото си е топ.
А имало и некои сајлички на мењачот, се мењаат и тие или?
@x01 имаш варијанта како мене да направиш. Ако имаш андроид или ајшит телефон (за ијфон се викаше Рев или така нешто), за 20тина долари од ибеј земаш обд елм блутут, го ставаме, го местиме и си работи перфектно. Веќе година и кусур не сум имал проблем. Пунтаки е од 2000 година и досега на секоја кола што го ставив која имаше Obd port, работеше ок. На некоја побрзо на некоја поспоро читаше, зависи кој протокол го користи колата. Малце ми каснеше кога го имав htc legend, ама сеа со htc evo 3d фуче
има некои tweaks во torque да му наместиш и после тоа си работи ок. За низ град не го употребувам мнмн, ама за на пат си брка работа. имам наместено аларм ако дигне пример над 102 да ме појави обавестување а на 110 да почне да свири телефонот(немора ни да го гледаш). За среќа не сум го видел ни првиот ни вториот аларм, а не сакам ни да го видам
Имаш можност да може и пишува торк не само да чита, на пример да му местиш правила, одма да уклучи 2ра брзина на 100ц, ама не ми се ебаФка ECU сеа за сеа, коа ќе имам втора кола ќе го збунувам. Ако ти треба хелп за нарачка, или местење пиши.
И сеа сум у нетроумица за кој производител на ламела да се одлучам или да идам у аутомобиле