Автор Тема: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v  (Прочитано 45154 пати)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v
« Одговори #75 на: 11 Октомври 2011, 14:33:29 pm »
Ja sum u cento, gi vadam tapetite od vratite, ako ste za, bujrum :)

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 252
« Одговори #76 на: 11 Октомври 2011, 16:46:30 pm »

Па може да поминеме... ако не сега вечер таму сме ! :)
Рамните патишта се за брзите коли, кривините се за брзите возачи !!!

http://imageshack.us/photo/my-images/707/opelastragpixelforum.jpg/

Отсутен MartinTigra

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #77 на: 11 Октомври 2011, 17:02:30 pm »

Па може да поминеме... ако не сега вечер таму сме ! :)
К ти поминеме вечер не се секирај хахаххахахах :)
Колата во срце. Брзината во глава. Адреналинот во крв и Ангел чувар

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #78 на: 12 Октомври 2011, 01:34:04 am »
Еее тапа сте :) кај сте за помош, раце ми отпаднаа :) Денес ги вадев тапетите, ко фолии што се, измеѓу предните и задните прозори. На нерви ми идеа, ама сеа многу боље изгледаат вратите. Ја убаво од едната страна со фен си ја извадив, коа и викна  "дедото" :D на таа другата, маме и e*а :) 100 кила лепак остана, па рибај до ниедно време.

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
« Одговори #79 на: 12 Октомври 2011, 13:22:53 pm »
Еее тапа сте :) кај сте за помош, раце ми отпаднаа :) Денес ги вадев тапетите, ко фолии што се, измеѓу предните и задните прозори. На нерви ми идеа, ама сеа многу боље изгледаат вратите. Ја убаво од едната страна со фен си ја извадив, коа и викна  "дедото" :D на таа другата, маме и e*а :) 100 кила лепак остана, па рибај до ниедно време.

Хахахахахахаха...абе седевме ние ама тебе некако те немаше... накај 9 беше коа бевме таму :) Остај број во ПП да не го шутираме у тркало, џабе ќе се пали алармот.. аххаха

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #80 на: 12 Октомври 2011, 14:31:09 pm »
Еден совет од мене, за вадење тапети искључиво се користи чентогради тоа е машина шо пушта пареа и е лек за вадење тапети за 15 мин се вадат тапети од куќа од 100 квадрати :)
За друг пат кој и да вади тапети слободно нека ми пише во ПП ќе средиме работа.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #81 на: 12 Октомври 2011, 16:28:33 pm »
Ако затреба нешто, знаеме кај да се обратиме...Фала. Иначе на девојка ми и требаше мн колата па и ја дадов за попладнево, ако некој од тука го види Пунте и ми каже дека е несовесно возено ... :-\

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #82 на: 13 Октомври 2011, 21:20:12 pm »
Пунтото го помина вчерашниот ден у еден дел:)

Договорив кај еден другар во Електронеон у Понеделник да идам да му стај фолија на покривот, е сеа ако некој знае дали треба тапацирот да го вадам за да ја отштрафам антената? Има едно штрафче одозгора ама некако ми шлајфува.

ПС. Вчера напраивме една мини Чентовска собиранка, иако од Центар сум :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #83 на: 14 Октомври 2011, 00:49:28 am »
Нема потреба да ја вадиш антената, ке ја засече фолијата малку за да влезе околу антената ;)

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
« Одговори #84 на: 14 Октомври 2011, 01:00:09 am »

Договорив кај еден другар во Електронеон у Понеделник да идам да му стај фолија на покривот, е сеа ако некој знае дали треба тапацирот да го вадам за да ја отштрафам антената? Има едно штрафче одозгора ама некако ми шлајфува.

Добро беше малце дружење, муабет ова она ! :)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #85 на: 16 Октомври 2011, 03:25:39 am »
Епа да му е*ам мајката :)...
Денес бев у 2 сервиси ауспуси, од што се добри луѓево по сервисиве, да не ти се искача таму... Се утепав од татковски совети добивање, немој така - не чини, зашто како... Им викаш ало ја давам пари, прај што ти викам, они не не треба тоа така... ИМА ЛИ НЕКОЈ шмиршајбна да си го извадам катализаторот :D
Ко да не им требаат пари, бог да чува.
Ми рекоа дека морало друг среден лонец за да можеле да ми ја свиткаат цевката малце за мафлерот да дојде поцентрално, да земеш да се убиеш.
Кај да идам, кај да се пустам ? :D
И чим толку по сервисиве ми какаат за катализаторот да го извадам средниот лонец ипак, и да стаам цевка за да "може" да дојде поцентрално задниот лонец, а ? :)

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #86 на: 16 Октомври 2011, 06:22:44 am »

каде во центар ?

Отсутен Martin06

• Јуниор
  • **
« Одговори #87 на: 16 Октомври 2011, 11:27:14 am »
Епа да му е*ам мајката :)...
Денес бев у 2 сервиси ауспуси, од што се добри луѓево по сервисиве, да не ти се искача таму... Се утепав од татковски совети добивање, немој така - не чини, зашто како... Им викаш ало ја давам пари, прај што ти викам, они не не треба тоа така... ИМА ЛИ НЕКОЈ шмиршајбна да си го извадам катализаторот :D
Ко да не им требаат пари, бог да чува.
Ми рекоа дека морало друг среден лонец за да можеле да ми ја свиткаат цевката малце за мафлерот да дојде поцентрално, да земеш да се убиеш.
Кај да идам, кај да се пустам ? :D
И чим толку по сервисиве ми какаат за катализаторот да го извадам средниот лонец ипак, и да стаам цевка за да "може" да дојде поцентрално задниот лонец, а ? :)

Ако сакаш да го вадиш катализаторот јас ќе ти дадам број од еден човек кога ќе дојдеш :)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #88 на: 04 Јуни 2012, 17:10:50 pm »
Поштовани публикуме бидејќи бев отсутен подолго време од оправдано-неоправдани причини, се надевам дека нема да ви сметам ако поставам едно наградно питање :)

Бидејќи колата ја земав пред некоја година, некој од вас знаат во кое стање е (помалку или повеќе-фабрика) и е земена од жена (баба ја возела), аналогно на тоа има еден проблем... Жена си држи на кумплунг и нормално многу порано од него што треба ќе се мења ламела, бидејќи коа ќе загрее си лепка и тресуцка по малце. Е сега ако одам во Аутомобиле 500-600 евреи не ми бегаат (претпоставка), а несакам ојле-дојле ламела да земам, имам човек за да ми го намести цел комплет, како иде друк лагер потисна ламела, корегирајте ме ако грешам. Е сега ме интересира од каде да земам, кој производител итн. Некако многу ви верувам, последно што ве послушав беше за кочници (феродо премиер) абе џоа брембо да возам. Така да - фала однапред  ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #89 на: 04 Јуни 2012, 17:14:39 pm »
види јас во фиатот возам сакс,ја земав пред 3 години од грција некаде 80е мислам дека беше сетот,еве 3 година мука нема колата
едит-негде околу 110е е сет ламела,друк лагер и потисна од сакс во грција за твоето пунто,имаш и поефтини од Лук за 100е и поскапи,140е од валео