Автор Тема: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v  (Прочитано 45197 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
Одг: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v
« Одговори #105 на: 05 Јуни 2012, 02:59:40 am »
симо сервис,дома во гаража имам мајстор што работи во ремонтен сервис во хром,после работно време работи со мене и татко ми во гаража,претежно фиати работиме,мада све што дошло до сега се нема пожалено,правиме и ремонти но во последно време никој тоа не прави :D

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #106 на: 05 Јуни 2012, 03:06:23 am »
За ламела - Valeo. Повеќе од 120-130е не би требало да чини, уствари не знам сега цените како одат. Што се однесува до АутоСК, јави им се на телефон, нека ти дадат квота за ламела со промена, 500-600 не би требало да биде. Прашај го Тале, прашај го Тони, Јас имам добри искуства и со Орхан во Сингелич. Јави се кај Аце во радишани... имаш доста за фиати.. сега не ми текнува некој друг..

Пак овој човеков, ќе ми го збрлави паметот :) Знаеш ли ти лани коа ме советуваше за спирали дека неможев да спијам. Нечини да си толку информиран :) Кажи ми купи ова е** си мајката, а не вака може ова она кај оној кај овој, па имај милост :)

:D Извини ;D Инаку, сајли за менувач не треба да мењаш, ако шалта прецизно и ако добро влегува во брзина. Глеј евентуално уље може да смениш (сад му је матер), ама строго Tutela ZC 75, фабрички препорачаното. Има да „лизга“ мењачот :) Кога ќе смениш ламела, лагано првите 1000км, да си легне убаво, да си немаш проблеми подолго време.

Едит: Влатко, кај имате сервис?
Едит2: Влатко, па и не мора од АутоСК, ако најде добар сет за помали пари, пак вие сменете му ја :)

Енциклопедија е спремна за нови информации  :o

А Тутку-тела има во АутоСК ваљда а? Во мануел :) баш вика на 90000 да се мења уље во мењач, и нормално следното прашање е што пари е?

симо сервис,дома во гаража имам мајстор што работи во ремонтен сервис во хром,после работно време работи со мене и татко ми во гаража,претежно фиати работиме,мада све што дошло до сега се нема пожалено,правиме и ремонти но во последно време никој тоа не прави :D

А и овој Влатко сумљиво типче е :) ми кажа да стаам поголема брегаста, глава ќе искршев со ова ветрушчево неколку пати до сеа... A и коа ќе ја стиснам се осеќам ко бмв да возам (ако одиме по фактор-потрошња) :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #107 на: 05 Јуни 2012, 11:38:11 am »
Не не, не за енциклопедија, мада ќе се стаи во индекс ;) Баш супер, Влатко мислам ми е во близина, а кога ми требаат некои ситни мајстории на аутава мои, да може да ги стокмиме.

@VLATKO, имаш ПП ;)

@Ѕивана, има тутела и во ФасВас, и мислам дека тука некаде се со цена, како и да е, прашај си по телефон и во АутоСк и во фасвас, ќе ти кажат цени, па ќе си знаеш, без да шеташ по продавници.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #108 на: 05 Јуни 2012, 11:54:36 am »
@Ѕивана - прв пат слушам за сијалички на менувачот  ???
I’m so mean, I make medicine sick

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #109 на: 05 Јуни 2012, 11:57:01 am »
Сајлички ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сениор
« Одговори #110 на: 05 Јуни 2012, 11:57:40 am »
Ѕивана ти стави брегаста од пунто 75? а не се фалиш а :D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #111 на: 05 Јуни 2012, 11:58:16 am »
Оо мајко му, очигледно уште спијам, сајлички биле...и тоа врска немам  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #112 на: 05 Јуни 2012, 12:01:14 pm »

3 и 4 ;D

• Сениор
« Одговори #113 на: 05 Јуни 2012, 12:02:10 pm »
сајла ретко се мења,едино ако не ти се скине

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #114 на: 05 Јуни 2012, 12:37:57 pm »
сајла ретко се мења,едино ако не ти се скине
Јас ја имав честа да менам.Ми се скина у сред град добро што беше навечер па немаше гузва.Менував од 2ра во 3та и менјачот стана лабав и знаев што е.А и не е баш ефтина и тешко се наога на лагер останав бас за нова година без кола.6000 ден е нова.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #115 на: 05 Јуни 2012, 20:22:26 pm »
x01 - Епа убава чест си имал :)
VLATKO - Стаив, ама не е за фалење, до 3500 вртежи е исто, ама после тоа не ми е јасно како толку снага добива, ко да не е истиот мотор, а богами и троши ко да не е он + скроз на скроз се мења звукот на машината, место да галами појше се стишува и ко power juicer работи :D
SIMO - kaжи искрено, во пц ти беше сликава или на нет :D и коа ќе идам да мењам ламела и пропратни глупоштини да го сменам и уљето? И што да кажам и што процедура е.... бре што чест е да немораш гугл да го користиш, ќе си стаам default search engine : Carrier116

edit- Влатко, не барав од Пунто или Ланчиа ко што ми кажа. Едно другарче беше у ИТ и ми донесе некоја, полесна била Баријани, Маријани како и да се викаше незнам, ама да не те апне змија да го стискаш :)

• Сениор
« Одговори #116 на: 05 Јуни 2012, 21:26:35 pm »
епа таа е некоја уште поагресивна од фабричките брегасти

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #117 на: 05 Јуни 2012, 22:28:28 pm »
А и кошташе 300е :) Во комбинација со сменетата електроника, декат цеФче, кн на нормално возење чудна работа не ми крена, или крена потрошња ама јас не сум приметил. Здравје коа ќе се видиме ќе видиш разлика. Тоа малце што ми фалеше за низ град (поголема агилност од моторот) го добив и ми е сосем доволно. Сакав економично градско количе(колку толку - а не возам мн км) и коа ќе треба да се поглупирам да има каква таква снага, и тоа го добив за малку пари. Сеа за сеа не го давам за ништо. Здравје останаа уште некои работи надворешно да средам, фарбање браници и полирање и механичкиот дел т.е ламела и тоа е тоа. И да сакам нема што паметно да доправам.

• Сениор
« Одговори #118 на: 05 Јуни 2012, 23:06:09 pm »
ефтино ти испаднало,со брегаста со поголем лифт и повеќе отвореност во степени се добива повеќе снага на моторот при повисоки вртежи од нормалните

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #119 на: 06 Јуни 2012, 01:24:23 am »
А како се однесува коалта сега на пониски обртаи со новата брегаста, до 3500? Изгуби нешто или доби?