Автор Тема: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v  (Прочитано 46159 пати)

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 229
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v
« Одговори #135 на: 15 Јуни 2012, 23:09:20 pm »
Човeчишта, ваќе сеа. Ламела и остали глупости поврзани со тоа ќе ми мења дефинитивно "дедото" :) - кај го има тоа, и јаваш и те сакаат :D:D
Е сеа по вашите совети дефинитивно ќе барам sachs, ама сеа беља работа незнам од каде да го земам комплетот (друк лагер, потисна и ламела). Можда има у Крис и Том има или? кажете од кај да зеам утре за да се смени задутре, зашто не е на арно работава, лепи ли лепи, после 10 мин на топлово шпакла ми треба :) Тенк Ју

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #136 на: 15 Јуни 2012, 23:18:49 pm »
Човeчишта, ваќе сеа. Ламела и остали глупости поврзани со тоа ќе ми мења дефинитивно "дедото" :) - кај го има тоа, и јаваш и те сакаат :D:D

Само ти тргни ја од дома... ;D

Цитат
Е сеа по вашите совети дефинитивно ќе барам sachs, ама сеа беља работа незнам од каде да го земам комплетот (друк лагер, потисна и ламела). Можда има у Крис и Том има или? кажете од кај да зеам утре за да се смени задутре, зашто не е на арно работава, лепи ли лепи, после 10 мин на топлово шпакла ми треба :) Тенк Ју
Зошто Sachs а не Valeo? има разлика во цена? Не велам дека првиве се лоши, туку ме занима дали вреди бегањето од референтната вредност (Valeo) .

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #137 на: 15 Јуни 2012, 23:29:46 pm »
тешко да најдеш валео оргинал,или се турски или се кинески,сме монтирале 3 сета валео,и после краток временски период почнуваше да меле друк лагерот,а притисокот на кумплунгот се намали што реферира на ослабнати федери на корпата,сепак ако најде оргинален сет од сигурен човек нека земе

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #138 на: 15 Јуни 2012, 23:31:14 pm »
:( Ах, ќе треба наскоро и јас да се мачам на Стилото со проблемов... Баш ми е жал ваков чкарт муабет да слушнам......

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
Одг: Re: Фиат Пунто мк2а 1.2 8v
« Одговори #139 на: 15 Јуни 2012, 23:40:33 pm »
E jbg u mkd ziveeme :) jas sea idam da se zaleam i da ja domelam lamelata za da si go iskoristam gratis slepanjeto od amsm zadutre :):):) nemam sigurren covek za lamela, toa znaci treba da kupam ama utre mi treba hitno , a neznam od kade. Kaj gi ima sachs ¿

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #140 на: 16 Јуни 2012, 01:24:53 am »
MECARM,SACHS и VALEO имаш во еуро07

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #141 на: 16 Јуни 2012, 03:00:43 am »
Им пишав на Еуро07 и Крис И Том, чекам утре да ми вратат. Сеа едвај си дојдов дома, стругав ламела на кале накај палас и обратно :) мислам дека успеав да ја напраам стакло, сеа убацување у брзина преку уставен.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #142 на: 18 Јуни 2012, 16:46:08 pm »
Покрај тоа што најдов мајстор за монтирање, конечно најдов LuK сет (после 3 дена барање) во мега ауто партс. Цената е 7000 ден. Арни ли се тие или да барам уште ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #143 на: 18 Јуни 2012, 17:21:28 pm »
Арни ќе се.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #144 на: 26 Јуни 2012, 01:22:02 am »
Drugovi i drugarki, lamelata e smeneta i malce tropka u ler ali ke vidime so e rab :) e simce kazi mi od toa tutelata kolku litri treba, zaso istece pola i sea menjacot mesto da lizga, sluzi za bildanje :) kolku litra da zeam od fasvas.mersi ;)

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #145 на: 26 Јуни 2012, 09:26:48 am »
Спрема http://www.flitalia.it би требало 1.65l TUTELA TRANSMISSION TECHNYX. Во секој случај, надополни до кај што „вика“ преливната штопна.

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #146 на: 26 Јуни 2012, 14:14:29 pm »
Значи ова ми треба, ти што ми пиша : Tutela ZC 75? Tаќе ? :)
А сетот за кумплунг, со попуст дилерантски, ми искочи 5700 шти мислам дека не е лошо.
Како и да е симче и влатко имаат од мене частење на некој следен собир ;) на овој не дојдов, бидејќи колата беше out of order, и мн ми е криво, ама за следниот...

едит- сеа видов на сајтот од фас-вас, вика дека за мојот модел треба да се земе    TUTELA TRANSMISSION TECHNYХ, а зборев и по тел, исто ми кажа и љубезното човече таму. Го има и тоа другото ZC 75 ,  и сеа што да зеам  ???

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #147 на: 26 Јуни 2012, 17:04:35 pm »
Ако го менуваш цело, ја би ставил ZC 75 synth, ако само досипуваш, тогаш истото што е внатре (верувам Transmission technyx)..... Јас би го сменил цело btw...

Отсутен Ѕивана

• Јуниор
  • **
  • Honk If Parts Fall Off
« Одговори #148 на: 26 Јуни 2012, 17:35:03 pm »
Sakam celo da go smenam, znaci bez razlika sto e kataloski tehnyx da mi staam zc najpametno bi bilo. Ke idam utre da zeam, ova e 2l 1200 den, drugovo treba da prasam

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #149 на: 26 Јуни 2012, 19:32:10 pm »
Technyx e Api GL 4 Plus, ZC-75 Synt e API GL 5... као задоволува повисоки спецификации.... Шо знам... за 2л сигурно не е голема разлика во цена, па ја би го земал поквалитетното (ZC-75)....