Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 810681 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4530 на: 17 Март 2017, 13:51:06 pm »
Колку пари се огрлиците одприлика ? и посочи некое продажно место во ск.
Скалибур ти се помеѓу 1200 (кај Диме во капиштец) до 1400 (на скоро сите други места).
Килтикс ти се 1000 денари кај Пепи во Фауна, на другите места незнам, кај диме кога прашав немаа.

ПС. мн надвор од темава ама некој да ми каже дали има опција форумов да ме носи до првото непрочитано мислење во темата. Најдов како да ми ги дава посебно темите кои ги набљудувам ама ова уште не сум го открил, а страшно ме нервира да бркам по мислењата до кое сум прочитал минатиот пат кога сум ја посетил темата @velestrumf @Tischläufer или бил кој друг :)

кликно на „ново“ плавото иконче

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4531 на: 17 Март 2017, 16:19:52 pm »

Ммммможе не е негово детето де...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4532 на: 17 Март 2017, 16:25:58 pm »
Свеж увоз.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #4533 на: 17 Март 2017, 18:48:34 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #4534 на: 18 Март 2017, 10:25:34 am »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #4535 на: 18 Март 2017, 10:45:32 am »
Плус, широчко позади, ќе може да си игра мали. Само нареди го багажникот со некаква пена околу-околу, да не си ја тресне главата и топ подвижна игротека. ;D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #4536 на: 10 Април 2017, 22:38:10 pm »
Клабери имам питбул женка и има едно мало кученце... се беше во ред еве повеќе од месец дена од како го роди, арно ама сега вечерва го најдов со крв на вратот искасано и пикнато во ќошот од куќарката  квичи цело време, а ова мајка му стој над него и го каса, му грти исто како да го нејќи нешто. 

Засега ги одделив, го тргнав малото на страна да не го удај. Од шо можи да се понаша вака ?

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4537 на: 11 Април 2017, 22:25:39 pm »
Што и да е, извесно е дека се проблеми со однесувањето кои ти не си во состојба да ги корегираш. Животните не се имуни на психички болести, а пит што си го искасал родено потомство до крв дефинитивно не е куче што јас би чувал. Друг пат може некој поважен да настрада.
Инаку поконкретно генезата на проблемот е во тоа што кучињата ги „воспитуваат“ малите со зар’жувања и благи касања (целосно безопасни) кога малите ќе претераат со играта (касаат прејако пошто сеуште немаат научено да ја конролираат силината на загризот). Контролата на силината на загризот се нарекува инхибиција на касањето, нешто што мајката очигледно и самата не го научила (најверојатно била земена како многу мало кученце, инаку таквите работи се учат од родителите). Мое мислење онака од невидено е, пошто мајката нема инхибиција на касањето - во таквите ситуации родителскиот инстикт е заменет со други инстикти (читај, во афект е).

Како и да е, се работи за проблем и тоа голем. Тоа куче никако не го оставај само со мали животни, вклучително и деца. Дефинитивно разговарај со професионален дресер, во најмала рака. Најлошо што можеш да направиш е да го игнорираш ова. Такво куче е способно да нанесе многу озбилни повреди, дури и со смртни последици.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4538 на: 11 Април 2017, 22:29:45 pm »
Клабери имам питбул женка и има едно мало кученце... се беше во ред еве повеќе од месец дена од како го роди, арно ама сега вечерва го најдов со крв на вратот искасано и пикнато во ќошот од куќарката  квичи цело време, а ова мајка му стој над него и го каса, му грти исто како да го нејќи нешто. 

Засега ги одделив, го тргнав малото на страна да не го удај. Од шо можи да се понаша вака ?

Веројатно почнува да го одбива, пошто не е веќе толку мало. Веќе има поголеми запчиња и сака да цица, а нејзе тоа ја боли па го одбива. Ако сакала да го реши, можела у еден потег, така да, чисто сумњам дека е насилна од тој аспект.

Дали и’ е прва рожба, или раѓала и претходно?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4539 на: 11 Април 2017, 22:33:30 pm »
Го искасала рождението до крв, ама „сумњам дека е насилна“.
Обично се трудам да те игнорирам, ама во случајов мора да посочам да припазиш малку какви совети даваш во вакви озбилни ситуации.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4540 на: 11 Април 2017, 23:04:57 pm »
Продужи да игнорираш.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #4541 на: 11 Април 2017, 23:48:22 pm »
Да прва рожба му е. Незнам ни јас што му стана, еве денес преку денот од сабајле нејќеше да го види, грчи и  го каса, после тоа околу ручек се смири и се до пред некој сат беа заедно, го искапи, спиеја заедно се како што треба...ама после тоа од како ги остајв сами пак почна со грчење и страшни квичење од малото.

Затоа ги делам навечер малото настрана, само уште да поднаучи да пие млеко само и нема ни да му го давам на кучката појќе.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Домашни Миленици
« Одговори #4542 на: 12 Април 2017, 00:06:44 am »
Онда не е до толку чудно понашањето. Не ти е пореметена кучката, само е збунета.

Би ти препорачал, да не ги држиш во близина она кога треба да јаде и малото да не е во близина на нејзината чинија/храна.
Малото веќе не е толку мало, а она си има потешкотии пошто и' е прва рожба и пошто ја боли кога малото сака да цица. Ако сакала да го убие, ќе го убиела.

Малку повеќе внимание околу нив двајца, а на малото почни да му даваш храна за кученца. На почетокот, пробај да ги држиш на дистанца кога јадат и секако од различни чинии да јадат.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4543 на: 12 Април 2017, 00:55:09 am »
Oдлични совети за „лечење“ на симптомите наместо отклонување на причините и проблемот. Ако проблемот е нагласена агресија при хранење (нешто што ОП не го наведе), тогаш игнорирање на проблемот (и привремена сепарација) е последно нешто што треба да се советува.
Можам на ОП да му посочам места каде може за совети да се прашаат луѓе што всушност знаат што зборуваат, ама терајте си вие по ваше. Единствено се надевам дека Никола тој пит не го шета на места каде има деца и други кучиња.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4544 на: 12 Април 2017, 10:00:36 am »

Јас последниот пат кога видов питбулчиња не постари од 2 месеца како се колат меѓу себе, ми се згади пикникот.
Идиотот кој беше сопственик, ми идеше да го треснам.

Мој предлог е да баталиш тоа ГМО и да си земеш куче.
Секако, ти се извинувам што ти ја навредувам посветеноста спрема миленикот.