Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 809664 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4500 на: 10 Март 2017, 16:06:09 pm »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4501 на: 10 Март 2017, 16:33:46 pm »
Кучичи по улицама каку,
ципеле сам умазо гованцом.....

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #4502 на: 10 Март 2017, 22:00:00 pm »
Еве нешто интересно што открив за мачките бидејќи и јас станав мачкар откако ми умре кучето пред една година кое го чував 13,5 години
Парацетамолот е токсичен за мачките, за разлика од други животни каде можеш да дадеш сируп парацетамол
Диазепамот кој се користи за седирање на животни делува обратно кај мачките, значи место да ја смири и успие ја стимулира уште повеќе

Според мене куче си е куче, неспоредливо помило и поблагодарно животно од мачките. А мачка ти е подмукло створење.
Зини да ти кажу.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #4503 на: 11 Март 2017, 08:24:33 am »
ajde pocna sezona, vcera i denes po krlez mu vadam na volov, predlog negde odkade asalni da zemam, sestra mi od avstrija koga mi nosi po cela godina nemam problem so edna ampula, a nasive za mesec dva i pak e ko pernice za krlezi...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4504 на: 11 Март 2017, 08:54:33 am »
Еве нешто интересно што открив за мачките бидејќи и јас станав мачкар откако ми умре кучето пред една година кое го чував 13,5 години
Парацетамолот е токсичен за мачките, за разлика од други животни каде можеш да дадеш сируп парацетамол
Диазепамот кој се користи за седирање на животни делува обратно кај мачките, значи место да ја смири и успие ја стимулира уште повеќе

Според мене куче си е куче, неспоредливо помило и поблагодарно животно од мачките. А мачка ти е подмукло створење.
Zosto taka lafis za mackata? Kako toa podmuklo stvorenje? Mackata e evolutivno ponapredno i daleku posposobno zivotno od kucheto. Mackata u princip si ja brka svojata rabota okolu kukjata, si sfakja kako obvrska i dava otchet za srabotenoto. Del od ulovot redovno go raportira kaj gazdata zavisno od toa kolku se namachila da go fati. Mojata macka otkako ja donesov vo kukjata koja bese infestirana od zmii, gusteri i polfovi sve iscisti. Sega nema ni gusterce, ni zmija, ni polf, ni krt, ni jazovec ni peperutki ima. Kuce ne smee da pripari vo dvor nitu covek koj ne go poznava. R'zi kako kuce koga vleguva kola se dodeka ne vidi koj izleguva od nea. Mojava macka odi vo planina so lovdziite isto kako kuche.

I kuche e isto podmolno ako ne e pripitomeno isto kako mackata.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4505 на: 11 Март 2017, 09:05:49 am »
Се разбира.

Куче и самостојност = 0. Баш затоа и неможам да замислам да чувам куче. Ем што треба да го бањам секој ден по два пати за да не мириса.

Со мачка, раат. Сама си живее. Има дифтари што не се галат, ама има и путер мачиња. Ако ти се погоди од вториве, џабе сите муабети за мрзење мачки и плачења дека нечинеле, за месец дена ќе те стопи како кашкавал во рерна и нема да можеш да живееш без неа.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4506 на: 11 Март 2017, 09:20:56 am »
Се разбира.

Куче и самостојност = 0. Баш затоа и неможам да замислам да чувам куче. Ем што треба да го бањам секој ден по два пати за да не мириса.

Со мачка, раат. Сама си живее. Има дифтари што не се галат, ама има и путер мачиња. Ако ти се погоди од вториве, џабе сите муабети за мрзење мачки и плачења дека нечинеле, за месец дена ќе те стопи како кашкавал во рерна и нема да можеш да живееш без неа.
Така е. Мојата мачка ептен сама да се гали и е врзана за луѓе. Кога ме нема во викендица посетува други куќи. Кога ќе се издерам од едниот рид и ќе ме слушне од другиот рид, ја гледам со двоглед како претрчува цел километар спринт и се нацртува кај мене во скут за 5 мунути. A не е тешко да ја забележиш пошто е цела бела. Камуфлажа нула хаха.

Еден од селаниве коментира вика кога ќе ја видам мачката како лета низ село како стрела, знам дека миле дошол и одма спремам ракијата :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #4507 на: 11 Март 2017, 09:50:13 am »
И јас сакам повеќе куче затоа што повеќе се врзува за газдата и повеќе разбира, како другар е. Ама кога сме веќе кај мачките да кажам збор два, не е доволно да имаш само една мачка и да заклучиш дека е подмукло створење. Секоја мачка е различна буквално, секоја свој карактер има. Во принцип е многу мило животинче кое ја вади сета негативна енергина низ дома. Има способност да осети каде има негативна енергија и таму легнува,  ако те боли нешто и се качи во скут ќе легне точно таму каде што те боли. Од една страна е многу самостојна, итра, внимателна опрезна, премногу, меѓутоа од друга страна по мое искуство е животинка која неќе да седи сама. Ако си ти во кујна седи и лежи тука, ако станеш и отидеш во соба, за минута ќе дојде и она тука да седи. Сум имал над десетина различни мачки и пар други кои не сум ги чувал ама доаѓале сум ги пуштал дома како црната што ја имам постирано, не е моја во зградата ја чуваат, тука спие и ја ранат како кралица, ама а ме види одма оди по мене да влезе дома и одма оди во купатило се поткачува на шоља со предните раце/нозе и ја гледа водата. Не знам зошто толку и е интересно :D Ако работи машината за перење само ја sирка од далеку и испитува што е како е и неќе да припари во купатило. Со мачка никад не е досадно дома, знае да се заигра или да прави нешто што ќе те изнасмее здраво. Врвка пуштии и занимавај се до бесвест или топче. Или ласер. По ласер збудалува. И тврдам дека го поткрева расположението на сите дома. Такво влијание има.

Black like the night.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4508 на: 11 Март 2017, 10:32:50 am »
Алекс, гледа во шољата зошто има таму намирисано стаорци. На приземје живееш?

Отсутен wiksa

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #4509 на: 11 Март 2017, 13:12:14 pm »
Гледам во темава се презентирани домашните па ајде и јас да ги покажам моите најверни совозачи.
Станува збор за два Самоједи машко и женско. Женското е на возраст од 5 години со име Мила, а машкото е 3 години со nickname Бебе.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #4510 на: 11 Март 2017, 17:40:19 pm »
Бреј сонциња прекрасни!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #4511 на: 11 Март 2017, 18:35:52 pm »
khm khm... juhuuuu...

"ajde pocna sezona, vcera i denes po krlez mu vadam na volov, predlog negde odkade asalni da zemam, sestra mi od avstrija koga mi nosi po cela godina nemam problem so edna ampula, a nasive za mesec dva i pak e ko pernice za krlezi...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4512 на: 11 Март 2017, 18:36:57 pm »
khm khm... juhuuuu...

"ajde pocna sezona, vcera i denes po krlez mu vadam na volov, predlog negde odkade asalni da zemam, sestra mi od avstrija koga mi nosi po cela godina nemam problem so edna ampula, a nasive za mesec dva i pak e ko pernice za krlezi...

кхм, кхм, ај речи и на сестра ти да донесе ампула и за мојата мачка и за на Алекс

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4513 на: 11 Март 2017, 19:29:14 pm »
И јас сакам ампула за Адам.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #4514 на: 11 Март 2017, 19:42:35 pm »
Не знам кои ампули се тие за цела година... И тука на Тор што му ја дадоа беше за 3 (евентуално 4) месеци.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.