Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 623330 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Да се соберете вие со гумениве патосници и да си викнете сервис за хидроизолација на рамни кровови, да ви ги помине теписоните во колите... Џоа персискиот тепих од Иран влечкан во куфер ќе се намокри.

Разбирав некако гумена патосница човечна, ама ко ќе почнете со ваквите со доградби од страните, па со плус парченциња мали да покријат све и свашта... Фуј.
Немаш деца затоа, ке дојдат и нашите 5 минути кога ке купиш гумени патосници

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17554
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Живи и здрави нека се, ако ги оставам бетон да мешаат на задно седиште, ќе си трпам со бетонирани патосници. ;D

Ја битно напред ќе си уживам да не ми чкрипи патика и да не се осеќам ко во Мерцедес Вито - молерско.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8723
  • Пичлеме
Мартин си има поента со муабето и Mартин си е навикнат во колата да му е пиц-пец и на мобилара да му мириса ;D

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Jas i so dve hyperaktivni maski deca uspevam nekako da gi odrzam cisti, duri i vo sluzbenata eve uste ne sum gi stavil gumenite.
Arteonot sega za sega ne planiram da kupuvam, epten se meracku fabrickite, debeli i custvoto koga ke zgaznesh na niv e nezamenlivo.
Karcherot sto go kupuv neodamna si gi cisti kako sto treba dlabinski.
Moze da e daily driver ke kupev, ama vaka mislam ne mi trebaat
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6782
  • Бенве сие бенве
Многу е лесно некој што поминува 6000км годишно да кажува за чиста кола.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5614
@Tomce Ти стигнаа ? И мене вчера вечер ми стигна меил дека се предадени на доставувачот, засега нема абер.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29717
    • CARclub.mk
Јас сум еден од тие кои хејтаат гумени патосници. Еве како изгледа гумен патосник после перење и ЕДНО возење додека врне. Водата е од одење пешки од кај мене дома до кола (цели 30 метри) и возење до локација. Се погоди фотките од ентериерот да се меѓу првите, така да не е влегувано-излегувано 15 пати додека мрдам за фоткање.

Во споредба, еве го возачкиот патосник од Голфот. Колата е последен пат перена пред повеќе од една недела, па затоа и има ситници од суви лисја и прашинки. Денес и со Голфот бев низ град, и денес врне, и денес е никакво и лигаво.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
За удобност, функционалност, изглед итн. патика >>> папуча, од било кој аспект.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5951
  • Шо да пишам тука?🤔
Јас сум еден од тие кои хејтаат гумени патосници. Еве како изгледа гумен патосник после перење и ЕДНО возење додека врне. Водата е од одење пешки од кај мене дома до кола (цели 30 метри) и возење до локација. Се погоди фотките од ентериерот да се меѓу првите, така да не е влегувано-излегувано 15 пати додека мрдам за фоткање.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Во споредба, еве го возачкиот патосник од Голфот. Колата е последен пат перена пред повеќе од една недела, па затоа и има ситници од суви лисја и прашинки. Денес и со Голфот бев низ град, и денес врне, и денес е никакво и лигаво.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Штета што немам слика како изгледаат патосниците со лисја, земја и песок, а како изгледаа додека имав обични гумени кои ги тресев, нормално гума не задржува нечистотија освен ситна прашина или течност, а кога ќе се “зациментираат” теписонските тогаш само екстрактор ги чисти (сушење неколку часа минимум), а кога ќе примат влага колку убаво мириса колата мх мх…
« Последно менување: 15 Ноември 2024, 14:56:57 pm nestor04 »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29717
    • CARclub.mk
Искрено, не знам како успеваш да внесеш толку лисја, земја и песок за теписонските да се зацементираат. Во моиве 22 години возење (и преку 500 различни коли во милион различни услови во прошливе 15 години) не ми се случило. А со мои коли се случило да возам и малку оф-роуд, или во камп преку лето по земјен пат, а и преку зима кога има снег или е раскашавено (а во Скопјево е факинг раскашавено и одвратно кога има снег).

И не ми се случило. Едноставно седнувам на седиште, ги подистресувам нозете малку пред да ги внесам во кола (или ги удирам малку една од друга) и тоа е тоа. Ништо повеќе.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4233
И јас бев од тие што беа ептен за гумени патосници, на ибицата имав ептен добри, како када беа. Премногу е прљаво низ Скопје и ептен се лепи на теписонските патосници и после е тешко за чистење. Сега колата ми е со теписонски и не размислувам воопшто за гумени, не би ставил никогаш, зашто не е многу прљаво и плус кога ја перам, за патосниците има ваљаци за 10 секунди ти е чиста една патосница, баш е без замарање за да ги одржуваш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Стварно не ми е јасно што срања носите на ѓон, за толку цемент, бетон, малтер, влага и што ти ја знам да ви ги уништува патосниците.

Од кога имам моја сопствена кола имам исклучиво теписонски патосници, никогаш, ама НИКОГАШ не сум имал вакви проблеми, нити со армиран бетон, ни кровни греди, гипс, мермер, влага, мочуришта и слично.

Да, имало остатоци од јадење, замачкани боички, ствари, гумени бонбони, песок и слично, ама никогаш не биле проблем да се исчистат и да личат како што треба.

Единствен проблем имав со влакна во багажниот простор, пошто имав 35 килски голди што сееше вуна насегде. Ама и тие со малце повеќе запнување може да се исчистат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Многу е лесно некој што поминува 6000км годишно да кажува за чиста кола.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Da bea 6000km......
Moze taa cifra so privatnite koli, sluzbenata e daaaaleku od taa cifra.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен velestrumf

• Легенда
Мене лично не би ми било гајле какви патосници има службеното возило, пошто го гледам како средство за исполнување работни обврски, а не како мој автомобил, за да му се потресувам дали имало гумени или теписонски патосници.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1093
Стварно не ми е јасно што срања носите на ѓон, за толку цемент, бетон, малтер, влага и што ти ја знам да ви ги уништува патосниците.

Од кога имам моја сопствена кола имам исклучиво теписонски патосници, никогаш, ама НИКОГАШ не сум имал вакви проблеми, нити со армиран бетон, ни кровни греди, гипс, мермер, влага, мочуришта и слично.

Да, имало остатоци од јадење, замачкани боички, ствари, гумени бонбони, песок и слично, ама никогаш не биле проблем да се исчистат и да личат како што треба.

Единствен проблем имав со влакна во багажниот простор, пошто имав 35 килски голди што сееше вуна насегде. Ама и тие со малце повеќе запнување може да се исчистат.

Јас за кучето си купив покривка. Јас имам за задни седишта пошто нели немам багажен простор на караван ама има и за каравани. Некоја ваква што ги покрива и страничните зидови и спречува влакна максимално. После тоа е многу лесно за чистење, јас ја користев на штоф/алкантара седишта во 335ката и никогаш немав проблем.