И јас да живеам во зграда со подземна кај што колата ми е на чисто и суво или пак в гаража во куќа и при тоа ја возам колата само пицосан би земал платнени. Е, ама не живеам.
Живеам во стан, колата ми е во гаража зад зграда, додека да одам ако е врнато како што е сега лајно веќе крампонот од чизмата/патиката ми е полн со песок/кал. Успат вирчиња, коефициентот дека по темница ќе закачам гомно на нога било од чопорите улични или од два тројца комшии со песови шо ги серат навечер е 1.30, абе да ти е милина да ја исшалтоваш ногата низ влакната од тепихот. Башка што ќе шетнам викед на планина/нива/ риби итн.
Самоуслужните имаат ебиветер правосмукалки џабе пари фрлање, особено за патосница. Нормалните перални исто така ради реда ќе ти ги поминат патосниците со правосмукалка.
За јас да се закревам да ги чистам треба да тегнам кабли и да отворам маса со сите средства како тезга за на панаѓур за да ги чистам патосниците. Се дешава тоа, 2-3 пати годишно кога и влегувам генералка.
Затоа гумењак ми е права ствар, одиш на самоуслужна удираш шмрк, дури ја переш колата суви и чисти се, макар и со гомна да биле претходно.
Уосталом ме заболе долу како е, зел ден газиш говна, калови плуканици од луѓе и сеа демек многу битно е патиката на теписон да седи. Битно ми е да се оджава лесно.