Апдејт - матичниот плинар стави најнов софтвер (мојот бил стар) и одбра smooth опција на префрлање на плин (да исклучи првата бензинска дизна одложено, па да се вклучи првата плинска дизна, да се исклучи првата бензинска дизна одложено, па да се вклучи втората плинска дизна, итн. за разлика каде досега со фабричкиот софтвер немаше таква опција и при префрлање на плин исклучуваа сите бензински дизни одеднаш). Рече дека со новиот софтвер и оваа опција не би требало да имам проблем, ако имам проблем да се вратам пак. Цена - 0 ден.
Во моментот додека бев таму, му донесоа бензински дизни за чистење со ултразвук. Процедурата траела околу 1 час, а кога го прашав колку кошта не добив конкретен одговор, туку ми рече дека е многу евтино.
Ако некој има потреба од чистење дизни со ултразвук еве контакт:
077 722 063 - Горан
*Поздравете го од Нестор со астрата
и имате попуст.*
Чуден е проблемот, зборував со плинаџии низ цела Македонија, сите велат проблемот да се биди на ливе место во момент кога ќе изгасне колата, а тоа се случува баш кога ќе немам телефон да снимам до мене или кога не очекувам. Сабајле ако изгасне ќе спаса жива глава.
Ме плаши да не е дизна од плин или бобина. Другото ич.
Цревото е лепено со бандажер трака, не би требало од фалш воздух да прави така, ако беше така и на бензин ќе правеше и на топла. Чудно е што само во одредени моменти кога е ладна така прави.