Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850355 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3405 на: 28 Октомври 2013, 09:54:00 am »
Poleka vozete lugje imamnogu dzandari i merat.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3406 на: 28 Октомври 2013, 09:56:38 am »
Педерите не стоеа на автобуската туку се потскриле. Треба да им ги сменат униформиве, да ги наредат со лед диодички.

Миле пиј кафе и не лупај зелени, ако немаш полномошно а возиш без сопственикот од каде они да знаат дека не си го земал без негова воља и знаење?

Не тресам зелени. Нив не ги интересира воопшто дали ти имаш полномошно или не и дали возиш без дозвола или не. Правиш прекршок без материјална штета и затоа не ги интересира. Зошто воопшто би ги интересирало?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3407 на: 28 Октомври 2013, 09:58:05 am »
Неможам да се објаснувам за банални работи, прочитај ЗБСП.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #3408 на: 28 Октомври 2013, 09:58:55 am »
So kolku negativni se odzema vozacka?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #3409 на: 28 Октомври 2013, 09:59:10 am »
Педерите не стоеа на автобуската туку се потскриле. Треба да им ги сменат униформиве, да ги наредат со лед диодички.

Миле пиј кафе и не лупај зелени, ако немаш полномошно а возиш без сопственикот од каде они да знаат дека не си го земал без негова воља и знаење?
Ова со потскривањево ме интересира мене, дали некаде во закон постои бројка колку порано треба да ти крене стоп за да застанеШ. Знам има тамо безбедно бла бла бла ама дали фигурира некоја бројка? Ме интересира затоа што педерите се научени си мафта со тоа знакот и на 5м од тебе оп ќе го крене, ја не би застанал ако неможам безбедно мислам кој те е.е како службено лице малце треба да знаеш што и како а не со тоа знаковите си мафтаат у круг

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #3410 на: 28 Октомври 2013, 10:02:58 am »
So kolku negativni se odzema vozacka?
Ако отидеш над 100-ка, мада никој не е глуп да го дозволи тоа, ако стигнеш до 70 рецимо после ќе си ги плаќаш казните  :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #3411 на: 28 Октомври 2013, 10:03:04 am »

Не тресам зелени. Нив не ги интересира воопшто дали ти имаш полномошно или не и дали возиш без дозвола или не. Правиш прекршок без материјална штета и затоа не ги интересира. Зошто воопшто би ги интересирало?

Зошто има прокиселени јогурти што ги крадат колите од дома.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3412 на: 28 Октомври 2013, 10:05:19 am »
Па што ако ги крадат од дома? Што му е гајле на полицаецот?
Јас кој знае колку пати сум бил запиран со тугји и службени коли и НИКОГАШ не ми побарале полномошно освен на граница.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3413 на: 28 Октомври 2013, 10:08:04 am »
Па што ако ги крадат од дома? Што му е гајле на полицаецот?
Јас кој знае колку пати сум бил запиран со тугји и службени коли и НИКОГАШ не ми побарале полномошно освен на граница.

You serious?

Па ако не му е гајле за тоа, за што треба да му биде? Колку му троши низ град?

Тоа што се погодило да не ти побараат, не значи дека не треба да го имаш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3414 на: 28 Октомври 2013, 10:13:07 am »
Ама зошто?
Ако колата не е пријавена како украдена, нема материјална штета, односно нема некакви законски реперкусии која е поентата да се има полномошно? Јас сега треба да имам полномошно за 12 службени возила кои можно е било кој ден да ги возам во било кој момент? И истото тоа пута 30 колеги?

Нонсенс. Секој кој вози надвор од државава си има соодветно возило со зелен картон и полномошно за истото. Абсолутно нема потреба за нормален локален сообраќај да се има полномошно. А во законот може свашта да пишува, и така 90 % не се почитува и спреведувањето е селективно. Ако си ја имаш мувата на капата и сакаат да те казнат тогаш ќе ти се фатат за полномошно или било што друго.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3415 на: 28 Октомври 2013, 10:13:33 am »
Што се дешава ако те запрат со туѓа кола а немаш полномоштво?
Те отстрануваат од сообраќај, казна ти пишуваат (на која основа)? Сериозно прашувам, затоа што често возам туѓа кола.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3416 на: 28 Октомври 2013, 10:18:11 am »
Ништо не ти прават освен ако нема материјална штета. Ќе ти ја прверат само ако се сомневаат да не е пријавена как оукрадена и толку.
Ќе го прашам баш шурата, он е командир па ќе ви кажам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3417 на: 28 Октомври 2013, 10:28:06 am »
Ама зошто?
Ако колата не е пријавена како украдена, нема материјална штета, односно нема некакви законски реперкусии која е поентата да се има полномошно? Јас сега треба да имам полномошно за 12 службени возила кои можно е било кој ден да ги возам во било кој момент? И истото тоа пута 30 колеги?

Законски гледано, да, би требало сите кои го возат службеното возило да имаат полномошно од фирмата на чие име се води. Особено ако е товарно возило. Треба и посебно полномошно за тој што ги регистрира возилата, за секое возило посебно.

Што се дешава ако те запрат со туѓа кола а немаш полномоштво?
Те отстрануваат од сообраќај, казна ти пишуваат (на која основа)? Сериозно прашувам, затоа што често возам туѓа кола.

Неам појма. Веројатно симболична казна, ако е обична рутинска контрола, а џандарите немале попаметна работа во моментот. Не ми се верува дека ќе те отстранат од сообраќај, освен ако не си под некакви дејства.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3418 на: 28 Октомври 2013, 10:29:16 am »
Јасно е дека законски и логично е да имаш полномоштво, ама која е процедурата доколку немаш? Нит сум слушнал, нит логично можам да поврзам што се случува во таа ситуација.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #3419 на: 28 Октомври 2013, 10:49:11 am »
Ама зошто?

Претпоставувам дека ти се издава патен налог. Кај таткоми на работа тоа така е решено, за секое управување со возилото, си иде патен налог, со податоци за кој е сопственик на возилото, кој го управува и каде ке оди тоа возило, било тоа да е до македонска пошта кај железничка или пак до друг град во државава.