Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850444 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3390 на: 26 Октомври 2013, 00:29:48 am »
сообраќајна полиција служи само за пишување казни,ништо друго

сте виделе некад џандар да "среди" некоја ситуација ?

јас не,само сум видел како им лепат казни на луѓе со југовци лади итн. а останативе со бемвиња,мерцедеси итн. си шибаат на црвено и никој не ги рчка

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #3391 на: 26 Октомври 2013, 00:33:06 am »
Колку шо слушнав муабет(неофицијален) многу нерегистрирани возила се возеле,па затоа има многу контроли.

значи со радарите мерат до кога ти е регистрирана колата ?

;D
Тоа погоре беше кажано за и околу многуте контроли.
Инаку реално шо се однесува до мене,желба мие да не постои сообраќајна полиција,ама пак од друга страна и многу ја поскаувам,за сите оние неписмени возачи,пешаци,лудувачи и сл.

Во некоја америчка држава правеле експеримент и ја укинале сообраќајната полиција на одредено време. Немало разлики во бројот на сообраќајки и жртви во сообраќајот.
Не само во Америка. Во Холандија, Данска, Белгија...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #3392 на: 26 Октомври 2013, 00:52:18 am »
Мене пак најгрдо ми е кога ќе запрат некои сиромашни луѓе (најчесто роми), со лади (раскантани никакви), со закачена приколица полна со старо железо, и ќе му ја пише казна па ајде човекот моли, плачи... Немаат воопшто жал џандариве...
Аааа тие што летаат и тие со убавите коли ич не ги запираат...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3393 на: 26 Октомври 2013, 14:47:53 pm »
Мене пак најгрдо ми е кога ќе запрат некои сиромашни луѓе (најчесто роми), со лади (раскантани никакви), со закачена приколица полна со старо железо, и ќе му ја пише казна па ајде човекот моли, плачи... Немаат воопшто жал џандариве...
Аааа тие што летаат и тие со убавите коли ич не ги запираат...

eeee

тоа е дефинитивно идиотска политика

Не само во Америка. Во Холандија, Данска, Белгија...

Moже некој линк за ова? На гугл откуцав "experiment no traffic police" ама крева раменици.

Не, не велам дека не е вистина, но стварно не можам да најдам, а ме интересира.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3394 на: 26 Октомври 2013, 15:01:17 pm »
Ау незнам линк одамна било. Ама сум ги читал експериментите кои ги прават на помали градови во кои се тргаат џандари, се рамнат тротоари и слободно се шетаат пешаци без тортоари, благи кривини, без семафори, без предност. Поентата им е да се навлезе во психологијата на возачот, и самиот да почнеш да се грижиш за себе и за околината - а не паметот да ти биде дали ќе те види џандар. Цело време експериментираат.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3395 на: 27 Октомври 2013, 13:43:03 pm »
Пизда му ќорава, не можам ништо да најдам... а се замишљав некаков си добар барач на интернет.

Ако случајно некој налета на некој извор обавезно да ми го прати.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #3396 на: 27 Октомври 2013, 14:05:32 pm »
Ова го најдов ама не го прочитав па можно е и да не е тоа што го бараш:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2153430/When-Aberystwyth-experiment-created-world-traffic-wardens.html

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #3397 на: 28 Октомври 2013, 01:36:12 am »
Вечерва се стекнав со првата казна во моите 5 години возење до сега. На улицата кај Реплек ме измерија 77 км/ч со Меганот на Харис (нормално со Пежото неможат да ме измерат толку ;D). Казната од 45 евра за движење со 17 км/ч повеќе од дозволената брзина ќе одат во казнена книшка како 15 негативни бодови. Сега останува уште да си извадам книшка и да одам да ми ги напишат во неа.

Веќе неколку дена седат таму на автобуската, затоа внимавајте кога се движите таму.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #3398 на: 28 Октомври 2013, 01:54:04 am »
Не е 25 ? Пошто така пишува во законот.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #3399 на: 28 Октомври 2013, 01:59:31 am »
Печатна грешка, во право си.

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #3400 на: 28 Октомври 2013, 02:09:24 am »
јебига брат :-\ ама јако муабетче свртевме со џандарите за тие 10 мин ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3401 на: 28 Октомври 2013, 09:48:48 am »
Вечерва се стекнав со првата казна во моите 5 години возење до сега. На улицата кај Реплек ме измерија 77 км/ч со Меганот на Харис (нормално со Пежото неможат да ме измерат толку ;D). Казната од 45 евра за движење со 17 км/ч повеќе од дозволената брзина ќе одат во казнена книшка како 15 негативни бодови. Сега останува уште да си извадам книшка и да одам да ми ги напишат во неа.

Веќе неколку дена седат таму на автобуската, затоа внимавајте кога се движите таму.
Ајде па да частиш кога ќе ги пишат! Ги почна гратисите! :) Добро е што си поминал без полномошно. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #3402 на: 28 Октомври 2013, 09:51:45 am »
Колку што знам, нема потреба од полномошно ако сопственикот на колата е во нејзе.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3403 на: 28 Октомври 2013, 09:53:20 am »
Нема потреба од полномошно во ниту еден случај. Колата не е битна и никаде не фигурира, возачот е битен, со неговата возачка дозвола и книшка.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #3404 на: 28 Октомври 2013, 09:53:49 am »
Педерите не стоеа на автобуската туку се потскриле. Треба да им ги сменат униформиве, да ги наредат со лед диодички.

Миле пиј кафе и не лупај зелени, ако немаш полномошно а возиш без сопственикот од каде они да знаат дека не си го земал без негова воља и знаење?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“