Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2377626 пати)

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2749
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #14295 на: 08 Март 2026, 13:55:41 pm »
Пазете се на Миладиновци - Штип и обратно.

Деновиве доста имат често радар контроли, како што немало никогаш откако го отворија автопатот.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2804
« Одговори #14296 на: 09 Март 2026, 09:42:30 am »
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1539925398133734&id=100063488664167

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Све отидено у к...

Овие се замараат со глупости, ако е АМГ може да бучи, ако е 350 не смее, од друга страна хараат мигрантине, лепат капачиња на пластични шишиња и не тераат да пиеме од пластични цевки, а од друга страна секој ден иљадници тони бомби се фрлаат....

Мислиш, хартиени цевки…?
Мислам :)
Хартиени цевки спакувани во најлонски ќесиња :)
Своерачен потпис ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44937
  • Il Moderatore
« Одговори #14297 на: 11 Март 2026, 08:38:23 am »
За хартиените цевки:

https://www.facebook.com/reel/1211535867731989
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ivanduk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
« Одговори #14298 на: 21 Март 2026, 10:21:14 am »
Од 1ви февруари наводно се одговаралало кривично доколку совозачот бил под дејство на алкохол, знае некој нешто за ова и каде можам да проверам?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7361
« Одговори #14299 на: 21 Март 2026, 16:50:49 pm »
Од 1ви февруари наводно се одговаралало кривично доколку совозачот бил под дејство на алкохол, знае некој нешто за ова и каде можам да проверам?
Најлесно да провериш на враќање од кафана, ако те сопрат и ти прават проблем што совозачот е под дејство на алкохол, сменете се.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2349
« Одговори #14300 на: 21 Март 2026, 17:49:15 pm »

Кај е логиката во ова?

Отсутен ivanduk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
« Одговори #14301 на: 21 Март 2026, 18:35:30 pm »

Кај е логиката во ова?

Не ја гледам ни јас, вчера не застанаа и еден неписмен кога виде дека другаров што вози е трезен затоа што 10 пати се понуди да прави алкотест се префрли на мене(седев во совозачко) и почна да ни објаснува дека по новиов закон ако јас сум бил пијан, требал кривична пријава да ни напише, не замараа едно 10 минути зашто немаа алкотест со нив и на крај не пуштија.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2509
« Одговори #14302 на: 21 Март 2026, 19:20:55 pm »
Јас па ја гледам логиката. Пијан човек е пред се непресметлив човек и како таков не треба да биде во кола ниту како совозач. И никогаш не би превезувал некој мортус пијан. Ќе ти исповрати или не дај Боже ќе настане караница од Х причини од типот “знаеш ли кој сум јас” и свашта може да се деси, додека си во сообраќај.  Луѓето на трезно се едно, на пијано сосем друго.

Сум се изнагледал бајаги глупости и затоа што подалеку. И не, не си помалку другар ако му кажеш да одјебе и како знае да си се врати дома.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44937
  • Il Moderatore
« Одговори #14303 на: 21 Март 2026, 19:32:52 pm »
Најлесно да провериш на враќање од кафана, ако те сопрат и ти прават проблем што совозачот е под дејство на алкохол, сменете се.
Со џандарот?

Јас па ја гледам логиката. Пијан човек е пред се непресметлив човек и како таков не треба да биде во кола ниту како совозач. И никогаш не би превезувал некој мортус пијан. Ќе ти исповрати или не дај Боже ќе настане караница од Х причини од типот “знаеш ли кој сум јас” и свашта може да се деси, додека си во сообраќај.  Луѓето на трезно се едно, на пијано сосем друго.

Сум се изнагледал бајаги глупости и затоа што подалеку. И не, не си помалку другар ако му кажеш да одјебе и како знае да си се врати дома.

Така е, пушти го другар ти пеш, море и ќутек удри му што се начкукал!
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #14304 на: 21 Март 2026, 20:13:50 pm »
Зошто некој да ми повраќа во кола? Зошто сме другари? Јас пијан кај никој не сум се качил во кола.

Да е болен ќе го возам до Кина ако треба.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6854
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14305 на: 21 Март 2026, 20:42:43 pm »
Убер во странство има право да не качи пијан патник.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4051
« Одговори #14306 на: 21 Март 2026, 20:49:33 pm »

Од ваквите си патиме

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6854
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14307 на: 21 Март 2026, 20:52:09 pm »
Баш е во право. Пијан другар ми има кренато рачна на регионален пат, па настана тепачка и завршивме под банкина (пеш).

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5430
  • Пиши лаже
« Одговори #14308 на: 21 Март 2026, 20:53:42 pm »
Тој не ти бил другар, никогаш. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #14309 на: 21 Март 2026, 21:48:38 pm »

Од ваквите си патиме

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Нема зошто да се пати од здраворазумна одлука. Освен ако си нездрав.

Си се направил пепел зошто те оставила бившата? У реду, еве ти 500 денари од мене, ја ќе му ги дадам на таксистот и терај.

Сигурно нема да пренесувам пијандури у кола која сум ја купил за мене и моето семејство, а пијандурата го столи бојко за тоа.

Па уште да ме стави некој у ризик да отвори прозор и да урла на глас, или да повраќа, или да се курчи во состојба на алкохолно труење, а ја да го возам пошо сме другари. Овие лекции се учат на 18-19 години, стварно ми е жал ако не се научени досега.

Ако ти не отвориш очи, друг ќе ти ги отвори.