Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2288350 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6607
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #14280 на: 17 Февруари 2026, 14:19:50 pm »
Да.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5221
  • The Spartan General
« Одговори #14281 на: 17 Февруари 2026, 14:24:43 pm »
i e na 5 metra posle znakot ? :D

Ne. Site mobilni kameri vo Germanija sto sum gi sretnal sekogas imale dovolno prostor megju znakot i kadesto se postaveni da namalis so motorno kocenje/minimalno udobno pritiskanje na kocnici.  Site kazni sto gi imam plateno za brzo vozenje niedna ne e bila "pederski" postavena.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7501
  • French diamond
« Одговори #14282 на: 17 Февруари 2026, 14:42:52 pm »
Мене последната ми беше со 47 во зона 30, блицерот стоеше точно пред знакот кај што почнува 50, ама кој го виде  ;D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6607
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14283 на: 17 Февруари 2026, 14:46:51 pm »
Го немам видеото како се губи возачка на таков начин.
TopSpeedGermany мислам дека се викаше каналот кој тестира крајна брзина на возила. Веднаш после знакот (120) на автопат поставен мобилен радар, тој поминува со 220 ако добро памтам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10608
« Одговори #14284 на: 17 Февруари 2026, 15:09:28 pm »
сепак, по строги закони имаме од германија ?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3292
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #14285 на: 17 Февруари 2026, 17:59:51 pm »
За одјава на таблици од еден град и префрлање во друг ми бараа решение за адреса на новото место. Иако врз основа на тоа решение ми е издадена лична карта но адресата во лична карта не им било валиден документ требало копија од решението. Копиран лист поголема вредност од биометриски документ.
На крајот од денот дури и да одјавиш таблички не знам зошто би им требало решение дека си сменил адреса. Како на заболекар да ти тражи ренген од колено. А друга тема е што во архива немаа копија од решението бидејќи "се изгубило некаде или не го пратиле". Колку сме потонати на секое поле како држава не сме свесни.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15030
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #14286 на: 18 Февруари 2026, 00:42:17 am »
Не знам зошто не земеме пример од бугарија,таму по 10К луѓе ги пишљт на иста адреса,на бандера де.Ни потврда му треба ни документ му треба за идентификација на службеникот,знае кај ти е адресата.😂
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5314
« Одговори #14287 на: 18 Февруари 2026, 10:32:23 am »
i e na 5 metra posle znakot ? :D

Ne. Site mobilni kameri vo Germanija sto sum gi sretnal sekogas imale dovolno prostor megju znakot i kadesto se postaveni da namalis so motorno kocenje/minimalno udobno pritiskanje na kocnici.  Site kazni sto gi imam plateno za brzo vozenje niedna ne e bila "pederski" postavena.
Ne si nacekal ogradicka na trotoar deka se izvadeni 5 bekatonki i odma do nea 30 i blicerot. A pred toa ulicata 60. I si stancaat paricki

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3292
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #14288 на: 18 Февруари 2026, 11:04:58 am »
Не знам зошто не земеме пример од бугарија,таму по 10К луѓе ги пишљт на иста адреса,на бандера де.Ни потврда му треба ни документ му треба за идентификација на службеникот,знае кај ти е адресата.😂

И да знаеш дека треба да земеме пример од бугарија. Купив возило во пловдив возев 15тина дена со пловдивските таблици после отидов кат софија си ги извадија таблиците си ставија софиски ми испечатија сообраќајна и си заминав. Не тука 3 дена да се заебавам со едни таблици да одјавам. Идев штип мвр па скопје мвр па пак штип мвр па пак скопје мвр.