Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104630 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13785 на: 20 Јуни 2025, 16:17:40 pm »
Сега не е пукнато со гужвите и можат да те измерат на пократко растојание,пример од наплатна кај Нови Сад до наплатна кај Белграфќд.
Ко ќе пукнат гужвите и ко ќе почнат да не наплаќаат туку само тикет земаш ноту ќе те провери некој,а и сам на толкаво растојание ќе застаниш 1-2 на бензиска и ќе замини просечната.
А и не е многу пари,досега сум немал проблем,ама очекував повеќе.
Пријатен одмор.🙂
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #13786 на: 20 Јуни 2025, 17:28:34 pm »
Ќарот и зијанот се браќа. Што ќе заштедиш на пломби тоа ќе дадеш на казни.

Бегај бе сељо не замарај.

Заборајв дека србите се понапредни од нас и мерат просечна брзина, па ме потсетија со две казни по 5 000 динари   ;D

Што збориш, на кој дел од патот е ова?

Те сопреа после патарина, колку ти беше просечна?

Да после првата патарина кај што се плаќа, просечна брзина еднаш 150 и втор пат 153, зошто два пати и мене не е јасно

Јас сум сељо (колку прост израз)?

Си добил казна за просечна брзина од 153км.

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #13787 на: 20 Јуни 2025, 18:46:03 pm »
Ќарот и зијанот се браќа. Што ќе заштедиш на пломби тоа ќе дадеш на казни.

За сајлата за хауба му беа планирани тие, не за заболекар, грешка си.
« Последно менување: 20 Јуни 2025, 19:09:18 pm Diesel »

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3152
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13788 на: 20 Јуни 2025, 18:47:36 pm »
Ѓерманац битолски конзул, каде се манирите?(разберте(ова и за тебе е инклудинг) коа сте решиле да се тртите на интернет бидете спремни да го примите) + Да не опоменувам по втор пат..
Ширите позитиву

Љуби брат

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #13789 на: 20 Јуни 2025, 18:56:09 pm »
@n1kola не е како порано само од наплатна до наплатна, сега имаат повеќе точки за мерење на просечна брзина. Колку што се сеќавам од горе до кај нас имаа 13 мерни точки, е сега странците се провлекуваат, засега, а планираат на излез од државата да мора да се платат казните или нешто слично. А на србите на домашна адреса, значи една турнеја низ државата со над дозволеното, потоа треба продавање на колата да се покријат сите казни :)
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #13791 на: 20 Јуни 2025, 19:35:38 pm »
Пред 10-тина дена бев до Крагујевац и назад, па после до Белград и назад. Генерално, држи се 10-15+ и не те чепкаат.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #13792 на: 20 Јуни 2025, 20:33:08 pm »
@n1kola не е како порано само од наплатна до наплатна, сега имаат повеќе точки за мерење на просечна брзина. Колку што се сеќавам од горе до кај нас имаа 13 мерни точки, е сега странците се провлекуваат, засега, а планираат на излез од државата да мора да се платат казните или нешто слично. А на србите на домашна адреса, значи една турнеја низ државата со над дозволеното, потоа треба продавање на колата да се покријат сите казни :)

Да, морав да платам во најблиската менувачница  и да се вратам пак на патарина со уплатниците како доказ, за да ми ги врати документите.  Битно стигнавме кај што тргнавме, без проблеми, казната поштено си ја платив, пошто свесен бев колку возам и не пререков ни збор.

Битолски поздрав  :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #13793 на: 20 Јуни 2025, 20:59:11 pm »
Мене ме интересира кога и каде ти кажуваат дека си возел брзо. Како ја добиваш казната, те застанува некој негде, на патарина те тргаат на страна ... ајде некој поупатен нека сподели или пак @nikola нека пише.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #13794 на: 20 Јуни 2025, 21:05:49 pm »
Вака, јас возев од влез на Унгарија во Србија, кон Македонија, нели на една патарина земаш картичка, па потоа на втората по околу 300 километри во мојот случај плаќаш со таа картичка, епа таму на втората кај што се плаќа стои полиција и те трга на страна, ти кажува што си направил и ти покажува на таблет слики од возилото твое, со се таблици и колку метри си поминал за колку време и најдолу стои пресметана просечна брзина според време/дистанца за таа делница.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #13795 на: 20 Јуни 2025, 21:11:57 pm »
Ти благодарам на инфото.

Ако не на патарина претпоставувам на граница ќе ти честитаат.

Јас со таг ги поминувам патарините низ Србија, и до сега не ми честитале нигде, а не дека возам баш по знаци.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #13796 на: 20 Јуни 2025, 21:26:29 pm »
135-140 на тој пат, никад никаков проблем со полиција. 95% од времето во лева лента. Нема никаква потреба од 160-170. Ама баш никаква. Поготово што сега има поголема раздвиженост и се изведуваат работи на патот.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13797 на: 20 Јуни 2025, 22:12:41 pm »
@n1kola  Уште кај Србите нема опција да се плати со картичка па оди таму плати на банка или ќе те носиме пред суд(чекај цела ноќ) па сабајле ќе платиш.
Со сила се прават дебили.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
« Одговори #13798 на: 20 Јуни 2025, 22:51:46 pm »
До 140 Km/h просечна не прават Србите проблем. Претходно мереа просечна меѓу 2 рампи само, ама сконтаа дека многумина возат далеку над дозволеното, и застануваат на бензинска да земат кафе, вода, и дур платат, значително им ја намалува просечната, па почнаа и само на одредени делници да мерат просечна. Ако и понатака сакаш да возиш далеку над дозволеното, ке мора некако со GPS да ги внесеш отсечките каде што мерат, и да ти дава некое предупредување пред да се приближиш до истите.

Од она што го постирал Симо погоре, ако идеш до Београд и нагоре, до Ниш практично може комотно да газиш, под услов да не стојат со фиксен радар, како кај надвожњакот кај Прешево, па од тука нагоре, по знаци. 

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13799 на: 20 Јуни 2025, 23:57:15 pm »
Битно стигнавме кај што тргнавме, без проблеми, казната поштено си ја платив, пошто свесен бев колку возам и не пререков ни збор.