Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2106628 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13635 на: 09 Февруари 2025, 12:21:10 pm »

Јас кога возам низ Скопје, претицувам повеќе со ск таблици, иако возам по мапа и  не го знам патот, одколку што ме претицуваат. Реално 80% од скопјани возачката ја имаат земено со прасе.
Многу потешко во Скопје се зема возачка со прасе, отколку во било кое друго место во Македонија.
А и од тие со СК таблици, дали 50% од нив земале возачка во Скопје.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2177
« Одговори #13636 на: 09 Февруари 2025, 12:35:40 pm »
Скопјани прасиња зимаат од Куманово. Се игра некоја игра.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3150
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13637 на: 09 Февруари 2025, 13:23:52 pm »
ај што прасиња највкусни се, ама и кумановки најнајчувани се привелигирани од сите останати..кога ке почне мајката да си ја фали ќерката kако се снаШла во Скопје, многу ја чува директорот унапредена е  многу ја чува еве и на зимовање е 2 пати оди на летовање па тимбилдинзи со директорот си ја чува многу ја чуват  ,кариера гради многу многу ја чува ја пазат.... си имаше среќа.Па гужва ке се ствара што побрзо тролебујсот да проработи ке морам да видам со овој мој школски што плакати лепеше сеа гледам некој директор е ставен :D кога гужва ке се растерети

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #13638 на: 09 Февруари 2025, 13:31:39 pm »
da be pocnaa kesh da baraat..

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #13639 на: 09 Февруари 2025, 20:45:48 pm »
Само релакс и без нервози. На кој му се свири нека свири, на кој му се пцуе нека пцуе. Мене тоа не ме допира. Се дешава 3-3.5 саати да поминам дневно низ скопскиов сообраќај (вчера беше таков ден), таман работа да се нервирам на секој што пробуе нешто да напраи своеглаво. Пушти си подкастче некое, јави се на 3-4 луѓе што ти дужат кафана да ги потсетиш за следна недела, и тоа е тоа. Инаку, ако се` си земаш при срце, ќе те удри инфаркт на 40-50 години со скопскиов сообраќај и култура.
Абе лесно е со e-UP вака да се вози, ми се десило и мене неколку пати кога возев низ гужвите со службеното, милина. Музиче пуштено, муабет со колега ако не си сам у кола, и да треба тргни застани ич не се нервираш пошто е лесно и не те заморува, и нормално нема нервози ич.

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #13640 на: 15 Март 2025, 23:17:32 pm »
Само релакс и без нервози. На кој му се свири нека свири, на кој му се пцуе нека пцуе. Мене тоа не ме допира. Се дешава 3-3.5 саати да поминам дневно низ скопскиов сообраќај (вчера беше таков ден), таман работа да се нервирам на секој што пробуе нешто да напраи своеглаво. Пушти си подкастче некое, јави се на 3-4 луѓе што ти дужат кафана да ги потсетиш за следна недела, и тоа е тоа. Инаку, ако се` си земаш при срце, ќе те удри инфаркт на 40-50 години со скопскиов сообраќај и култура.

Не ми влијае свирењето и пцуењето ама кога туѓи постапки ме ставаат во опасност стварно е непријатно.

decko neli vleze ti vo trafika pred nekolku godini

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13641 на: 16 Март 2025, 01:43:38 am »

Не ми влијае свирењето и пцуењето ама кога туѓи постапки ме ставаат во опасност стварно е непријатно.

decko neli vleze ti vo trafika pred nekolku godini
Влегол де, па што. Можеби научил човекот лекција и се променил.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #13642 на: 09 Април 2025, 10:11:14 am »
Оп оп!

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #13643 на: 09 Април 2025, 10:31:15 am »
Плот твист, на вработените се.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #13644 на: 09 Април 2025, 11:09:05 am »

А и во март имаше уште неколку одземени.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1729
« Одговори #13645 на: 09 Април 2025, 12:03:40 pm »
R8цава беше на оглас за продажба пред некој ден 😂 (ако е истата, не верувам дека има премногу сиви R8 низ Скопје)

Него сега гледам ///M328i хахахаахахахХАХАХАХАХА

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #13646 на: 09 Април 2025, 12:05:46 pm »
Не би ме чудело да испаднат некои списоци како во штаб собираат скапи возила за да ги сликаат пред мвр како запленети за ПР. Северна Македонија така функционира..

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
« Одговори #13647 на: 09 Април 2025, 13:02:07 pm »
И вџандарска се грешно паркирани сите до една :D
Ќе ги вратат без гајле, ќе одморат месец два, таман ќе им ги вратат за летната сезона.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #13648 на: 09 Април 2025, 14:20:09 pm »
Ова со возилава излепени со бели лепенки ме потсете на будалијанедна од периодо ко беше калкурница за вадење нови документи.
Заради распоред за сликање за пасош во станицата во Чаир, ајде ќе одиме во Чаир. Го паркирав пасато на тој тротоаро таму кај што не треба... ојме кај таа бараката за сликање, глеам сенки таму.
Ни пет ни шес ни седум ни осум... го врзав Дорчо под сенките, до едно џандарско Јети.
Си врви стражар со автомацка, ме подиспуле малку, ама ништо не ми рече. За чекање еден куп, а истиот ден требаше да ги вадам таблиците од пасато и со рејз да ги носам во Битола, да ги одјавам...
Врви времето, редицата по малку се движи, а времето за рејз фаќање се смалува...
Ај си викам дури сум тука да видам како се прицврстени таблиците, за ко ќе си одам дома да не губам многу време, да ги средам одма, в торба и на рејз.
И си вадам штравцигерчиња ова она, си чепкам под сенка, во круго на џандарската во Чаир...
Лесно се ваделе бе, ги извадив и пак ги ставив, 1 минута работа.
Стражаро со автомацката си врти кругој и ме гледа...
Од досада ги испулив сите коли наоколу, никој шо се слика не замина со кола... ко гледам сите на вратите со бели лепенки, запленети... сите до една освен мојава и Јетито џандарско шо немаше лепенки...  упс :)
Завршивме работа, напраја кадро сликарите, треба да се фаќа магла...
Излегувам полека полека од круго со запленети возила со Дорчо мој, полека како мачор што се ложи на колбаси...  Стигнувам до излезо од џандарската, стражаров се џари ли се џари, ама не реагира... гас да ме нема.
Шо си вика:
- Мајката кој можи да е овај, со битолски таблици, се бувна во кругов, мува не го лази, излегва, мува не го лази... бегај остај го, којзнај кој е... сигурно не е некој што не знај кај тера...
И така си ја извајв колата од кругот со запленети возила.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
« Одговори #13649 на: 09 Април 2025, 18:27:03 pm »
Ова со возилава излепени со бели лепенки ме потсете на будалијанедна од периодо ко беше калкурница за вадење нови документи.
Заради распоред за сликање за пасош во станицата во Чаир, ајде ќе одиме во Чаир. Го паркирав пасато на тој тротоаро таму кај што не треба... ојме кај таа бараката за сликање, глеам сенки таму.
Ни пет ни шес ни седум ни осум... го врзав Дорчо под сенките, до едно џандарско Јети.
Си врви стражар со автомацка, ме подиспуле малку, ама ништо не ми рече. За чекање еден куп, а истиот ден требаше да ги вадам таблиците од пасато и со рејз да ги носам во Битола, да ги одјавам...
Врви времето, редицата по малку се движи, а времето за рејз фаќање се смалува...
Ај си викам дури сум тука да видам како се прицврстени таблиците, за ко ќе си одам дома да не губам многу време, да ги средам одма, в торба и на рејз.
И си вадам штравцигерчиња ова она, си чепкам под сенка, во круго на џандарската во Чаир...
Лесно се ваделе бе, ги извадив и пак ги ставив, 1 минута работа.
Стражаро со автомацката си врти кругој и ме гледа...
Од досада ги испулив сите коли наоколу, никој шо се слика не замина со кола... ко гледам сите на вратите со бели лепенки, запленети... сите до една освен мојава и Јетито џандарско шо немаше лепенки...  упс :)
Завршивме работа, напраја кадро сликарите, треба да се фаќа магла...
Излегувам полека полека од круго со запленети возила со Дорчо мој, полека како мачор што се ложи на колбаси...  Стигнувам до излезо од џандарската, стражаров се џари ли се џари, ама не реагира... гас да ме нема.
Шо си вика:
- Мајката кој можи да е овај, со битолски таблици, се бувна во кругов, мува не го лази, излегва, мува не го лази... бегај остај го, којзнај кој е... сигурно не е некој што не знај кај тера...
И така си ја извајв колата од кругот со запленети возила.
На кој јазик е пишано ова ?