Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1907032 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4278
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13620 на: 07 Февруари 2025, 08:18:18 am »
Прво и основно за да намалиш коли е да имаш добар јавен превоз. Додека тоа го нема, се повеќе и повеќе коли ќе има низ Скопје.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6017
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13621 на: 07 Февруари 2025, 08:32:51 am »
Тоа + заштитени велосипедски патеки. Можело Германчето да направи патека посебна за велосипеди (оддалечена од автопат) од еден до друг град (пр. Минхен-Карлсфелд-Дахау), а Македончето низ град не се замара тоа да го направи. Не велам не може, туку не сака, а може многу повеќе од народ кој прибира и финансира секаков род и изрод, но нема ништо поголемо ид инаетот и алчноста на Македончето.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #13622 на: 07 Февруари 2025, 15:59:38 pm »
Пробај вози по пропис пред ТДИ испод еуро 4 норма и кога ќе те поминува дискретно погледни па ќе видиш дали не те пцуе. Исто и на средниот ретровизор се гледа негодување од тој зад тебе. Не ми е комплекс Скопје, сум возел скоро секаде низ Европа, до кај што бил турчинот владетел менталниот склоп е друг, нагоре веќе е по друго. Кај нас самото поднебје тера на агресија, се околу нас е грдо и без перспективно. Тоа што некој има не расчистени работи со себе, со партнер, работодавец или фамилија го истура во сообраќајот, го тера на мафија во кафана, диско, шопинг мол и слично. Ние сме несреќна нација полна комплекси, и за нас оправање нема.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Менување лента е меѓу најтешките потези во Скопје, убрзуваат од позади ако пуштиш трепкач, од други ленти ти пресекуваат пат дур се престројуваш или влегуваат со кочење пред тебе или се престројуваат директ во тебе и пробуваат страничен удар да направат.

Исто поминување на црвено се почесто гледам, дури и автошколи со студентите поминуваат на црвено.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1203
« Одговори #13623 на: 07 Февруари 2025, 16:41:10 pm »
Пробај вози по пропис пред ТДИ испод еуро 4 норма и кога ќе те поминува дискретно погледни па ќе видиш дали не те пцуе. Исто и на средниот ретровизор се гледа негодување од тој зад тебе. Не ми е комплекс Скопје, сум возел скоро секаде низ Европа, до кај што бил турчинот владетел менталниот склоп е друг, нагоре веќе е по друго. Кај нас самото поднебје тера на агресија, се околу нас е грдо и без перспективно. Тоа што некој има не расчистени работи со себе, со партнер, работодавец или фамилија го истура во сообраќајот, го тера на мафија во кафана, диско, шопинг мол и слично. Ние сме несреќна нација полна комплекси, и за нас оправање нема.

Менување лента е меѓу најтешките потези во Скопје, убрзуваат од позади ако пуштиш трепкач, од други ленти ти пресекуваат пат дур се престројуваш или влегуваат со кочење пред тебе или се престројуваат директ во тебе и пробуваат страничен удар да направат.

Исто поминување на црвено се почесто гледам, дури и автошколи со студентите поминуваат на црвено.

Да не го заборавиме фактот што по споредните улички нема еден слободен тротоар, а пола од нив се и испопаркирани во една од лентите, па ајде да се узминеш, па никој не попушта сите се упикуваат. Тафталиџе е хорор на оваа тема, и никој не се ни замара да казнува.

Водњанска да не паркираа во десна лента кај тобакото нагоре и да не вртеа лево за накај Клинички ИАКО ГОРЕ ИМА РАСКРСНИЦА ЗА ДА СВРТИШ ПОЛУКРУЖНО, немаше ни пола од гужвата да ја има. Ама сообраќајци стојат тука кај клинички, од спротивна сите си паркираат во десна лента, никој ништо не реагира. Џабе е

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #13624 на: 07 Февруари 2025, 16:55:18 pm »

Е тоа неможам да го разберам зошто кога некој ќе даде жмигавец за престројување намерно се убрзува. Секогаш прво што правам е да направам доволно простор во таков случај.
Но од друга страна многу работи треба да ни се јасни ако видиме просечната интелигенција во македонија.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #13625 на: 07 Февруари 2025, 19:24:07 pm »
Затоа при престројување прво гас, па после жмигавец, па нека те затвори ако можи  :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1783
« Одговори #13626 на: 07 Февруари 2025, 20:57:45 pm »
Фамозната неказнивост што сите ја спомнуваат потекнува од најгоре. Луѓето 35 години гледаат масовна пљачка на милијарди евра и никој не мрда со прст. Сите знаат дека политичките елити живеат како Ким Јонг Ун и никој никогаш не одговара за ништо, освен маргиналци. Затоа луѓето почнува да ги боли уво за закон, морал и се останато. Затоа улиците ни се гробишта. Затоа има криминал, затоа буквално секој гледа да му го учука на секого. Затоа никој не се плаши од ништо.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #13627 на: 08 Февруари 2025, 00:47:32 am »

Е тоа неможам да го разберам зошто кога некој ќе даде жмигавец за престројување намерно се убрзува. Секогаш прво што правам е да направам доволно простор во таков случај.
Но од друга страна многу работи треба да ни се јасни ако видиме просечната интелигенција во македонија.

па уште се бунат, свират..
ќе возиш првите 100 метра така. Ко ќе треба да смениш лента и никој ко ќе не те пуша, после 5 тиот пат и ти ќе го прајш истото. Може да си живееме убаво, имаме одврзан раце, ама не, поарно ни е да се колиме.
Него немае некој закон, ако су пред тебе и ако да жмигавец дека си обврзан да ме пуштиш? ( и обрано)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #13628 на: 08 Февруари 2025, 16:06:03 pm »
Затоа при престројување прво гас, па после жмигавец, па нека те затвори ако можи  :)

Голем дел од времето кога се престројуваш мора да се крене далеку над дозволената брзина.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43911
  • Il Moderatore
« Одговори #13629 на: 08 Февруари 2025, 17:06:28 pm »
Само релакс и без нервози. На кој му се свири нека свири, на кој му се пцуе нека пцуе. Мене тоа не ме допира. Се дешава 3-3.5 саати да поминам дневно низ скопскиов сообраќај (вчера беше таков ден), таман работа да се нервирам на секој што пробуе нешто да напраи своеглаво. Пушти си подкастче некое, јави се на 3-4 луѓе што ти дужат кафана да ги потсетиш за следна недела, и тоа е тоа. Инаку, ако се` си земаш при срце, ќе те удри инфаркт на 40-50 години со скопскиов сообраќај и култура.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
« Одговори #13630 на: 08 Февруари 2025, 17:35:18 pm »
Само релакс и без нервози. На кој му се свири нека свири, на кој му се пцуе нека пцуе. Мене тоа не ме допира. Се дешава 3-3.5 саати да поминам дневно низ скопскиов сообраќај (вчера беше таков ден), таман работа да се нервирам на секој што пробуе нешто да напраи своеглаво. Пушти си подкастче некое, јави се на 3-4 луѓе што ти дужат кафана да ги потсетиш за следна недела, и тоа е тоа. Инаку, ако се` си земаш при срце, ќе те удри инфаркт на 40-50 години со скопскиов сообраќај и култура.
Тоа подкаст е чиста работа за долг пат, дури подобро и од музика....

...а ова за кафанава, има па некои џабе ѕвониш не им текнува :)

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2338
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13631 на: 08 Февруари 2025, 17:40:29 pm »
Скопскиот сообраќај од скопјани си е во ред туку шу прајме со ознаките; pp,kp,sn,gv,bt.... и тако даље за ku ни реч они се најголеми инвеститори па оправдано е (не е вепар свиња дебела, туку слатки меееда). :D

Да се надеваме тролебујсот од ситимол до лисиче ке профункционира конечно и гужвата да се растерети не од скопјани-скопјани се тука израснати тука возеле и пред 20 години и сеа, туку како е состојбата во пехчево со паркинг и гужвата?!

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6503
« Одговори #13632 на: 08 Февруари 2025, 18:05:04 pm »
Поготово кога возиш на струја, милина.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #13633 на: 08 Февруари 2025, 21:24:51 pm »

Не ми влијае свирењето и пцуењето ама кога туѓи постапки ме ставаат во опасност стварно е непријатно.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #13634 на: 09 Февруари 2025, 00:11:33 am »
Скопскиот сообраќај од скопјани си е во ред туку шу прајме со ознаките; pp,kp,sn,gv,bt.... и тако даље за ku ни реч они се најголеми инвеститори па оправдано е (не е вепар свиња дебела, туку слатки меееда). :D

Да се надеваме тролебујсот од ситимол до лисиче ке профункционира конечно и гужвата да се растерети не од скопјани-скопјани се тука израснати тука возеле и пред 20 години и сеа, туку како е состојбата во пехчево со паркинг и гужвата?!

Јас кога возам низ Скопје, претицувам повеќе со ск таблици, иако возам по мапа и  не го знам патот, одколку што ме претицуваат. Реално 80% од скопјани возачката ја имаат земено со прасе.