Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2628431 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #13155 на: 11 Јуни 2023, 09:58:38 am »
Можам да одам во станица и да проверам дали имам некоја казна?
Ме застанаа, поминав на жолто светло и реално згрешив.
Позборевме некоја минута некако ме пуштија, ама пак неверно ми е.
Вака барем  да знам да си ја платм на 50% доколку решиле да ме зафркнат.
Кого казниле бе за поминување на жолто дај не заебавај.
Си поминал на црвено и без било каква фиктивна казна макар и за појас не поминуваш. Кажи ај што се десило.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #13156 на: 11 Јуни 2023, 10:15:11 am »
Си поминал на црвено и без било каква фиктивна казна макар и за појас не поминуваш. Кажи ај што се десило.
Цитирам муабет: "Поминавте на жолто, ама ако пишам јас жолто на суд го рачунаат како црвено и ќе ти ја земат возачката"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #13157 на: 11 Јуни 2023, 10:25:40 am »
Цитирам муабет: "Поминавте на жолто, ама ако пишам јас жолто на суд го рачунаат како црвено и ќе ти ја земат возачката"
"Поминавте на зелено, ама јас ќе пишам црвено, а ќе додадам и дека пешак не сте пропуштиле, па вие оправајте си се на суд, за да видите колку сум јас јак додека се кријам зад униформава"

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
« Одговори #13158 на: 11 Јуни 2023, 10:29:34 am »
Поминавте на жолто ама ако пишам јас жолто на суд ќе го сметаат за црвено. По јасно пишано за "дај части еден ручек Аман" нема :D

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #13159 на: 11 Јуни 2023, 10:37:37 am »
Поминавте на жолто ама ако пишам јас жолто на суд ќе го сметаат за црвено. По јасно пишано за "дај части еден ручек Аман" нема :D

Баш така и бидна.

Се договоривме на крај.

Отсутен L

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 92
« Одговори #13160 на: 11 Јуни 2023, 11:04:15 am »
Го јадов денес јас, на крајно педерски начин. Скриен беше зад банкина под дрво во цивилка со радарот. Плетвар после Че надолу.
Ме застанаа кај сум брзал ми вели, не брзам нигде. Измерен сте со 109кмх на 70 знак ми вели. И објаснува колку е казната.
Во ред да си платам. Ми дава за потпишвање и барам снимка да видам, ми вели оди кај колегата горе е.
Добро да ја видам.
Оди горе ми вели.
 Кај да одам!?
Горе ве измери ми вели, да касно го видов јас. Ама ни снимка ни ништо нема.
Нејќев да се расправам за џабе ми беше

Терминлот 10 мин пробваа да го пуштат, демек празен бил. Ок си почекав си платив 1.428 денари.

Понашање никакво, скриени и ко кучинња некој дремат чекаат.

Edit: боја модра ми била колата. Неписмени ....

Кај Металец пред два дена усмртија велосипедистка 42год.

На кривините на Плетвар, ако се вози 20км повеќе од дозволеното, од четворица во кола, двајца повраќаат.

Јас најчесто гледам да возам до 10-15 повеќе од дозволеното за комформна и безбедна вожња и постојано имам автомобил залепено на заден браник со притисок да се вози побрзо бидејќи постојано е полна линија.

Можеби и треба да се научиме дека немаме патишта за возење брзо. Како што се моментално со дупки, дури и лимитите се високи, освен ако нема некој фетиш секој ден да биде по мајстори.

За полицијата... Веќе има 15 Вибер групи каде ги постираат уште пред да се наместат, па сите знаеме каде стојат и најверојатно немаат друг избор освен да се кријат...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #13161 на: 11 Јуни 2023, 11:05:41 am »
Na velosipedska ili an ulica ja zgazile velosipedistkata ?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
« Одговори #13162 на: 11 Јуни 2023, 11:23:17 am »
Плетвар е автопат напраен сеа, освен една две кривини кај шо би поднамалил ради комоција,  100ка е комотна брзина, мож да повраќаат ако возиш крш без суспенизја.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6995
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13163 на: 11 Јуни 2023, 12:37:11 pm »
Го јадов денес јас, на крајно педерски начин. Скриен беше зад банкина под дрво во цивилка со радарот. Плетвар после Че надолу.
Ме застанаа кај сум брзал ми вели, не брзам нигде. Измерен сте со 109кмх на 70 знак ми вели. И објаснува колку е казната.
Во ред да си платам. Ми дава за потпишвање и барам снимка да видам, ми вели оди кај колегата горе е.
Добро да ја видам.
Оди горе ми вели.
 Кај да одам!?
Горе ве измери ми вели, да касно го видов јас. Ама ни снимка ни ништо нема.
Нејќев да се расправам за џабе ми беше

Терминлот 10 мин пробваа да го пуштат, демек празен бил. Ок си почекав си платив 1.428 денари.

Понашање никакво, скриени и ко кучинња некој дремат чекаат.

Edit: боја модра ми била колата. Неписмени ....

Кај Металец пред два дена усмртија велосипедистка 42год.

На кривините на Плетвар, ако се вози 20км повеќе од дозволеното, од четворица во кола, двајца повраќаат.

Јас најчесто гледам да возам до 10-15 повеќе од дозволеното за комформна и безбедна вожња и постојано имам автомобил залепено на заден браник со притисок да се вози побрзо бидејќи постојано е полна линија.

Можеби и треба да се научиме дека немаме патишта за возење брзо. Како што се моментално со дупки, дури и лимитите се високи, освен ако нема некој фетиш секој ден да биде по мајстори.

За полицијата... Веќе има 15 Вибер групи каде ги постираат уште пред да се наместат, па сите знаеме каде стојат и најверојатно немаат друг избор освен да се кријат...
Вработен во МВР е вмешан.
Ех Прилепе мој златен...

Отсутен L

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 92
« Одговори #13164 на: 11 Јуни 2023, 12:42:01 pm »

На стариот пат за Битола каде ограничувањето е 50-60, а во очите на други автопат и возат 100-120

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6995
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13165 на: 11 Јуни 2023, 12:48:39 pm »
Велосипедска само на булевар имаме и тоа е 500 метра, поточно два семафори, после тие два семафори и во другиот дел од градот нема велосипедски патеки, а тротоарите се полни со возила и не може да помине ни слаб човек, не пак некој покрупен, некој со инвалидска количка или пак жена со количка за бебе.
Ограничувањето на тој пат Прилеп-Лагово е 60 км/ч. после тоа е 80. До тука сообраќајот е добар, по стариот пат за Битола при брзина од околу 80 км/ч. ми излезе трактор од нива, ни да се сврти да погледне, ни ништо, едвај закочив. Подолу 18-19 годишно дете со БМВ во кривина на полна линија претекнуваше, едвај закочив и тука и излетав од пат за да не се удри во мене. На Плетвар бев вчера и "се бркавме" со Ромче(најверојатно без возачка и немаше повеќе од 16 години, ова е само претпоставка) со голф 3ка 1.9 со приколка, влечеше приколка и баш ме заинтересира колку може да влезе во ризик, цело време зад него возев и на прејаки кривини со преку 100 км/ч. влегуваше, а приколката влегуваше во третата лента, преголема опасност е тоа. Подолу имаше полиција со радар и тој само им крена рака, а тие не го запреа.
« Последно менување: 11 Јуни 2023, 12:58:00 pm nestor04 »

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #13166 на: 11 Јуни 2023, 14:52:05 pm »

И тука му улетуеш со клизачи - нема одземање на возачка за црвено свелто:

Член 43
(1) На крстосница и на друго место на кое сообраќајот е посебно регулиран со уреди за давање светлосни сообраќајни знаци, светлосните сообраќајни знаци за учесниците во сообраќајот ги имаат следниве значења: 
- црвено светло - забрана на минување, 
- зелено светло - слободно минување и 
- жолто светло - забрана на минување, освен за возилата кои во моментот кога ќе се појави жолто светло се наоѓаат на таква оддалеченост од светлосниот знак што не можат на безбеден начин да се запрат, а да не го поминат тој знак, а за другите учесници - забрана на минување, освен за оние пешаци кои веќе почнале да го преминуваат коловозот. 
(2) Жолтото светло запалено истовремено со црвеното светло, служи за предупредување на учесниците во сообраќајот за блиското престанување на забраната на минување и за појавата на зелено светло.
(3) Жолтото трепкаво светло ги обврзува сите учесници во сообраќајот да се движат со зголемена претпазливост.
(4) Зеленото трепкаво светло служи за предупредување на учесниците во сообраќајот за блиското престанување на слободното минување и за појавата на жолто, односно црвено светло.
(5) Прекршочен платен налог со глоба во износ од 300 евра во денарска противвредност, ќе му се издаде на возачот кој постапува спротивно на одредбата од ставот (1) на овој член.
(6) Прекршочен платен налог со глоба во износ од 50 евра во денарска противвредност, согласно со одредбите од овој закон, ќе му се издаде на пешак кој постапува спротивно на одредбата од ставот (1) на овој член.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #13167 на: 11 Јуни 2023, 15:24:09 pm »

И тука му улетуеш со клизачи - нема одземање на возачка за црвено свелто:

Член 43
(1) На крстосница и на друго место на кое сообраќајот е посебно регулиран со уреди за давање светлосни сообраќајни знаци, светлосните сообраќајни знаци за учесниците во сообраќајот ги имаат следниве значења: 
- црвено светло - забрана на минување, 
- зелено светло - слободно минување и 
- жолто светло - забрана на минување, освен за возилата кои во моментот кога ќе се појави жолто светло се наоѓаат на таква оддалеченост од светлосниот знак што не можат на безбеден начин да се запрат, а да не го поминат тој знак, а за другите учесници - забрана на минување, освен за оние пешаци кои веќе почнале да го преминуваат коловозот. 
(2) Жолтото светло запалено истовремено со црвеното светло, служи за предупредување на учесниците во сообраќајот за блиското престанување на забраната на минување и за појавата на зелено светло.
(3) Жолтото трепкаво светло ги обврзува сите учесници во сообраќајот да се движат со зголемена претпазливост.
(4) Зеленото трепкаво светло служи за предупредување на учесниците во сообраќајот за блиското престанување на слободното минување и за појавата на жолто, односно црвено светло.
(5) Прекршочен платен налог со глоба во износ од 300 евра во денарска противвредност, ќе му се издаде на возачот кој постапува спротивно на одредбата од ставот (1) на овој член.
(6) Прекршочен платен налог со глоба во износ од 50 евра во денарска противвредност, согласно со одредбите од овој закон, ќе му се издаде на пешак кој постапува спротивно на одредбата од ставот (1) на овој член.
Читај до крај. Затоа секогаш додава пешак, за посигурно да е. А пешак нема во ниедна од прикзаните.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
« Одговори #13168 на: 26 Јуни 2023, 00:00:59 am »
Вчера си дојдов во Македонија,денес два пати ме застануваат младиве троа припрости со 5к евра примени во МВР.
Првиот пат ме застанува ми бара документи,му давам возачка(ДЕ) и сообраќајна од скутерот.Ја гледа и ми вика другар истечена ти е возачката во април оваа година,јас се смеам и му викам како истечена,во април е извадена.Пак ја гледа ја врти и ми вика,да не сум видел добро до 2038 ти важи.
Пред половина час ме застанува една млада,мислиш господ за мадиња го држе и му го шмука манкалото,ни добро вечер,ни здраво,само рече документи,и давам документи,возачката ја гледа ја врте па го викна колегата и двајцата гледат и се враќа ама ниту повели,ми ги подава како да и должам пари,арогантно однесување.

Во Де за 8 месеци и некои си 4-5000км ниту еднаш ме нема застанато џандар,тука за еден ден и поминати 20км два пати.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #13169 на: 26 Јуни 2023, 00:12:44 am »
Не претеруј и ти сега...
Да ти беше дозволоата од МВР Неготино, мислиш подобро ќе пројдеше? :)))
Министерство за транс, поп и виски.