Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2498137 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11595 на: 11 Февруари 2021, 20:55:06 pm »
Купи си скутер за летово додека ти ја земат 3 месеци.

Не се знае кога ќе и ја одземат.

Не може да вози скутер ако има забрана на Б.

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7249
« Одговори #11596 на: 11 Февруари 2021, 20:56:25 pm »
За скутер е М категорија.

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #11597 на: 11 Февруари 2021, 21:01:52 pm »
Да бидеме реални. Не си возела +1км туку плус +31км од дозволеното. Добро ти пишал ФиЛо, послушај го.
И јас самата на почетокот од постот пишав дека + 31 возев, + 1 се однесуваше на брзината од кога се одзема возачка. Не дека не ми ја разбра поентата на + 1, али ај :)

Како и да е, tnx на сите за одговорите.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #11598 на: 11 Февруари 2021, 21:01:59 pm »

Која ти следува затоа што имаш Б, освен ако немаш посебна дозвола извадено. Барем вака ми имаат кажано :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #11599 на: 11 Февруари 2021, 21:05:29 pm »
Не се споредувам со други секако, тоест дека не треба да бидам казнета, макар и ете у мојов случај за + 1 км/ч., туку ми е чудно зашто никој ништо не ми спомна за одземање на возачка дозвола тогаш, туку прашаа само глоба или казнени поени.
Наравоучение: На џандар никогаш не признавај ништо, освен ако не ти направи отстапка. Да ти пишел 79, ОК. Едноставно ќе изгубиш некој ден на суд, и нормален судија ќе се согласи дека ~1-5 километри се во маргина на грешка на опремата, и ќе те казни по пониската тарифа.

Најчесто самиот џандар ќе понуди отстапка ако не соработуваш, не сака ни тој да се влечка по судови.
Системот е страње, џабе е да бидеш фер кога фер никогаш нема да добиеш за возврат, ниту па безбедност ќе се добие од оваков систем. Зошто тогаш ти да го јадеш? Памет за следен пат (но не само непризнавање на џандари туку и пазење на прописи, не постојат ни тие за џабе).

И за 91 коњ ќе треба да платиш поскап з.картон.

Не сум сигурен, мислам дека фаќањето со радар е документирано и со снимка/слика со регистрирана брзина.

Кога ме фатија пред неколку години ми ја покажаа пред да пополнуваат записник.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45029
  • Il Moderatore
« Одговори #11600 на: 11 Февруари 2021, 21:09:16 pm »

Која ти следува затоа што имаш Б, освен ако немаш посебна дозвола извадено. Барем вака ми имаат кажано :)
У војска  полагаш за Це, па ти следуваат и Бе и еМ, секако нема да ти забранат Бе ако ти ја земат дозволата за Це, иако ти е следовање.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #11601 на: 11 Февруари 2021, 21:17:17 pm »
Да бидеме реални. Не си возела +1км туку плус +31км од дозволеното. Добро ти пишал ФиЛо, послушај го.
И јас самата на почетокот од постот пишав дека + 31 возев, + 1 се однесуваше на брзината од кога се одзема возачка. Не дека не ми ја разбра поентата на + 1, али ај :)

Како и да е, tnx на сите за одговорите.

@Lancerka  ти ја разбрав поентата ама тоа е што е. Мој роднина лани пред короната нешто така, на излегување од ресторан од свадба од друг роднина го казнаа за 0.51 промили, а дозволено е 0.50. Плати казна и му одзедоа и дозвола неколку месеци. Џабе објаснување дека на 1-2 км од ресторанот живее, џабе дека кај роднина е. Тоа е што е. Тука зависи од полицаецот, ако се смилува тој тогаш ок, ако нема милост или мора нормата да ја исполни тогаш за 1км или за 0.1 промил ќе казнуваат со мн поголеми казни.

edit: @Tischläufer  Мој колега пред недела дена го казнале за нешто, дали појас неносење или небитно и исто му извадиле терминал и овој платил.  Му рекле уживај сега средено е, ама сепак нека чуваат луѓево докуементи да не испадне после 2-3 години дека не било средено, ко што знае да се деси
« Последно менување: 11 Февруари 2021, 21:24:18 pm Inter1 »

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7724
  • French diamond
« Одговори #11602 на: 11 Февруари 2021, 21:21:33 pm »
Ќе се пресликаш од ново и ќе ти издадат нова возачка на која ќе биде напишан датумот на забраната од-до кај Б категорија, а долу ќе ти ја впишат М категоријата, и ќе си платиш за тоа без потребно, нормално    :-X Така беше кај мене процедурата за да можам да возам скутер во меѓувреме

А ако ти кажам дека радарите во Германија сликале ако возиш 51 км/ч, тоа фер е ? Немам лично искуство, ама така ми кажаја...нека кажат постарите аусландери во Германија   :)
Ако не се лажам, има 10% толеранција. Така да треба 56 да возиш, за да те казнат.

Немам појма искрено,  така ми кажале затоа така пренесвам...а и мене не ми е верно на 51 веќе да сликаат.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #11603 на: 11 Февруари 2021, 22:18:42 pm »
Pokana od policija za odzemanje na dozvola i slikanje za nova (so vpisana zabrana) moze da ti dojde godinava ili dogodina :), normalno ako si pominala niz sud,zavisi od azurnosta.
Mene mi dojde treta godina, mesec pred da zastari delo, od denot na sudska odluka; taka da uzivaj dodeka mozes.

Otkako se ke zavrsis 202xxx i nekoja godina, moj sovet e da ja izgubis/ostetis dozvola so vpisana zabrana i da si izvadis nova, cisto ponatamu da ne te potprasuvaat zosto imas zabrana.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5396
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11604 на: 11 Февруари 2021, 22:36:54 pm »
А ако ти кажам дека радарите во Германија сликале ако возиш 51 км/ч, тоа фер е ? Немам лично искуство, ама така ми кажаја...нека кажат постарите аусландери во Германија   :)
Ама така може, за сите да биде исто - и секогаш без исклучок да се казнуваат прекршоците.
Гледаш, така ќе се подобри безбедноста. Но овде со спорадично казнување и со „повикај пријател“, не се подобрува безбедноста.

Книшките со поени беа еден (веројатно и единствен) добар законски акт во последно време. Затоа што им „простуваа“ ретки грешки на некој што ретко прекршува закони... Поените не им вршеа работа на тие што секојдневно се ку*чат во сообраќај, таквите ќе ги наполнат книшките за кратко време. Ама ним не им треба систем со поени, затоа што имаат систем со врски и „повикај пријател“.

Затоа таков систем како во Германија, со автоматско казнување, би бил идеален за овде... И затоа никогаш нема да го имплементираат нашиве клептократи.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15172
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11605 на: 11 Февруари 2021, 22:40:07 pm »
Ne e tocno,ti kaza Simo ima tolerancija...E sega po novo "demek" namalena e tolerancijata od 10% na 5%,ama gledam niz Germanija uste e po "staro",Holandija se pozafrknati.
Tamu e na 5% tolerancija i slikaat odnazad,vcera mi stignaa 2 kazni.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #11606 на: 11 Февруари 2021, 23:09:56 pm »
Не се споредувам со други секако, тоест дека не треба да бидам казнета, макар и ете у мојов случај за + 1 км/ч., туку ми е чудно зашто никој ништо не ми спомна за одземање на возачка дозвола тогаш, туку прашаа само глоба или казнени поени.
Наравоучение: На џандар никогаш не признавај ништо

Никогаш не вели никогаш.

Ме застанаа.
Ме казнија.
Се побунив зошто мора толку да трае (Пројдоа некои 40-50 минути).
Читам утредента извештај, пишува дека сум негирал алкохол, што нормално нема благе везе.

Љута некоја се погоди, ме среди до Фкрај.

Оди не признавај, кога и тогаш кога ќе признаеш обратно ти пишуваат.

Многу лош совет, златен.
Никогаш не вели никогаш и никогаш не советувај друг да се контра со говеда во униформи.
Толку од мене. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #11607 на: 11 Февруари 2021, 23:23:02 pm »
Признај пи*да ти матер, признај ;D

• Легенда
« Одговори #11608 на: 11 Февруари 2021, 23:48:17 pm »
И... ме тепаа! Ме тепаа, пизда им материна!

• Легенда
« Одговори #11609 на: 11 Февруари 2021, 23:48:41 pm »
А, куфер како куфер... празен.