Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2097148 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10230 на: 28 Мај 2019, 11:09:30 am »
Престигува едно бате со Ц2, шлепер во градот во поглавна улица ама кривина и полна линија, и одма после кривината оп оп полиција го застанува, јас ќефој, зад него бев, се пратев. Се поздравија со цајканот, и се приклуче зад мене.

Наравоучение:
Без врски те ебаа!

Наравоучение:
Следен пат ќе се поздрави со пожарникарите и сестрите од брза помош. ;D :D
Наравоучение проблемот е што утре од спротивна страна може да се најдеш ти, јас или некој друг ни крив ни должен да го лапне бонусот. Поради некој коњ со Ц2ка што изиграва шериф

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #10231 на: 28 Мај 2019, 12:24:42 pm »
Момци,

Сообраќајните правила, ограничувањата треба да се почитуваат без изговор. И кога нема џандари тоа да го проверат.

Тука е суштинскиот мајндфак кој што го имаме како нација. Сите сакаат правда, средена држава, висок стандард, ама никој не сака да се откаже од себичноста, алчноста, простаклукот.

Сите сакаат "џандарите да љуштат и казнуваат" ама јас кога ќе цепам 180 на автопат нека не ме фатат.

На "запад" улиците се чисти затоа што НИКОЈ НЕ ФРЛА ЃУБРЕ по нив, а не затоа што има служби некој да ги чисти.

Кај нас се фрла ѓубре по улица затоа што "има платени за тоа нека чистат".

Не треба сообраќаен знак да ти каже дека 50 треба да возиш во град, треба да чувствуваш одговорност дека тоа е правилно и да имаш општествена свест.

За жал луѓето кои што живеат на ова парче земја се убер затуцани, егоисти, експерти - шупаци, никогаш нема да имаме општество во кое ќе има основна етика и морал.

За подобро утре, прво треба да бидеме сите подобри луѓе. А за да имаме општество кое што е средено, секој треба да почне да се менува индивидуално.

Се додека не го сватиме тоа и не почнеме да го практикуваме ќе си бидеме најголемата депонија, најпростата нација, и нај непосакуваното место за живеење.

Политиката нема врска со ова, воопшто. Ако секој од нас не е човек кој води сметка за себе и околината, било кој шупак да дојде на власт, ќе бидеме тоа што сме сега.

Ако се согласуваш со горе искажаното пиши Амин под постов.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #10232 на: 28 Мај 2019, 12:31:49 pm »
За жал луѓето кои што живеат на ова парче земја се убер затуцани, егоисти, експерти - шупаци, никогаш нема да имаме општество во кое ќе има основна етика и морал.

Амин.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10233 на: 28 Мај 2019, 12:33:49 pm »
Момци,

Сообраќајните правила, ограничувањата треба да се почитуваат без изговор. И кога нема џандари тоа да го проверат.

Тука е суштинскиот мајндфак кој што го имаме како нација. Сите сакаат правда, средена држава, висок стандард, ама никој не сака да се откаже од себичноста, алчноста, простаклукот.

Сите сакаат "џандарите да љуштат и казнуваат" ама јас кога ќе цепам 180 на автопат нека не ме фатат.

На "запад" улиците се чисти затоа што НИКОЈ НЕ ФРЛА ЃУБРЕ по нив, а не затоа што има служби некој да ги чисти.

Кај нас се фрла ѓубре по улица затоа што "има платени за тоа нека чистат".

Не треба сообраќаен знак да ти каже дека 50 треба да возиш во град, треба да чувствуваш одговорност дека тоа е правилно и да имаш општествена свест.

За подобро утре, прво треба да бидеме сите подобри луѓе. А за да имаме општество кое што е средено, секој треба да почне да се менува индивидуално.

Се додека не го сватиме тоа и не почнеме да го практикуваме ќе си бидеме најголемата депонија, најпростата нација, и нај непосакуваното место за живеење.

Политиката нема врска со ова, воопшто. Ако секој од нас не е човек кој води сметка за себе и околината, било кој шупак да дојде на власт, ќе бидеме тоа што сме сега.

Ако се согласуваш со горе искажаното пиши Амин под постов.
АМNН

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #10234 на: 28 Мај 2019, 12:34:01 pm »
Намасте

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4019
« Одговори #10235 на: 28 Мај 2019, 12:37:03 pm »
Поправилно би било "го сакам Кам во поштенско сандаче" :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10236 на: 28 Мај 2019, 12:37:42 pm »
Да не ставам слики од спорниот коловоз, многу многу не беше загрозена безбедноста пошто после кривината патот е широк и раскрсница е тука, па и прегледно е на излезот, не беше нешто на некој коски да му се стресат, само работата е што утре тука јас истото можи ќе го направам на некој трактор или аран, и оп глоба!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #10237 на: 28 Мај 2019, 12:40:05 pm »

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #10238 на: 28 Мај 2019, 12:47:09 pm »
Многу, многу ја изнервираа. Поминав и јас од таму, ме пренасоче, а во тој момент и болничко комбе се мачеше да се провни а таа се трудеше да овозможи колку толку да помини комбето... веќе на работ на нервен слом беше, се дереше, мафташе, ама ете како што се гледа на видеото, некои заминаа право... за да се згнетат директно во поголем метеж :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #10239 на: 28 Мај 2019, 12:47:59 pm »
Мене жал ми падна за жената полицајка.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10240 на: 28 Мај 2019, 12:48:36 pm »
https://www.facebook.com/groups/437002943097808/permalink/1589879817810109/

Хит ми е видеово денес.

"Иди му, бе, не знае..."

Стока у пун ефект.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #10241 на: 28 Мај 2019, 12:49:46 pm »
Саат време вчера од дома до работа заради ова....што и да било.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #10242 на: 28 Мај 2019, 12:51:08 pm »
Имаше „работа на патот/мостот“ :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #10243 на: 28 Мај 2019, 13:02:23 pm »
Па ставаш троножец/камера до неа, снимаш/сликаш, и праќаш казни по пошта. Ебате беља. Да имаш таков извор за пари и да не го користиш.  ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #10244 на: 28 Мај 2019, 13:17:07 pm »
Има многу лесни и ефикасни лекови и за ова, само нажалост нема кој да спроведе. И така овој шлајм ќе помине ќе си заврши работа, другиве ќе си се клацкаме 1 саат до дома у гужвите.