Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2095879 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10140 на: 15 Април 2019, 10:10:19 am »
За избледените, тие што бришат МК за да влезат во грција треба по сурово да се казнат.
Извини брат, ако треба не одам ни грција, македонија сета дае

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #10141 на: 15 Април 2019, 21:09:59 pm »
фотошоп е ова ?

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #10142 на: 15 Април 2019, 21:17:15 pm »
фотошоп е ова ?

друг пазар

(одам впечатница да земам бел винил, NMK да изрежам)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10143 на: 15 Април 2019, 21:23:31 pm »
ccc, prdavnici, ne se crakja dur ne ja vratite MAKEDONIJA (anegdota e)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #10144 на: 21 Април 2019, 22:37:38 pm »
Имам кеди 2001 година со 2 седишта + товар, е сеа ме интересира како иде законот за возење на едно годишно дете, дали смеам со детско седиште да го возам на предно седиште?

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #10145 на: 21 Април 2019, 23:41:04 pm »
Имам кеди 2001 година со 2 седишта + товар, е сеа ме интересира како иде законот за возење на едно годишно дете, дали смеам со детско седиште да го возам на предно седиште?

Мислам дека би требало да смееш, само исклучи го арбегот (ако има).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #10146 на: 21 Април 2019, 23:59:21 pm »
Јок нема пешадија е само волан и седишта има :) пошто ке ми треба за работа кедито повеке време во него ке поминувам затоа и ми требаше оваа информација, фала ти

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #10147 на: 22 Април 2019, 11:24:14 am »
Јок нема пешадија е само волан и седишта има :) пошто ке ми треба за работа кедито повеке време во него ке поминувам затоа и ми требаше оваа информација, фала ти

Сепак провери уште еднаш, потврди си, да не испадне да ме пцуеш после :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10148 на: 23 Април 2019, 00:25:03 am »
Смееш обратно завртено.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2240
« Одговори #10149 на: 24 Април 2019, 10:10:04 am »
Мислам дека темата не ми е згрешена,ако е нека се префрли во соодветната.

Во 1990 година купена е куќа,истата урната и изградена нова(не толку важно).Дворното место е некои си 384м2 земјиште под зграда 100м2.Во 2003 година имаше измена на урбанистичкиот план со кој ми се одземени некои си 140м2 за пробивање на сега слепа уличка,без надомест и ми се дадени на користење додека не се пробие сега слепата уличка.Во 2006 година ми се чини имаше повторно измена на урбанистички план и од тие 140м2 се намалени на 108м2.Тие 32м2 морав повторно да си ги приватизирам и платам,а и двата изработени елаборати си ги платив јас.Влезот во мојот имот моментално е широк 2м и така е од 1990 година.Со мерењето кое се изврши минатата недела излезе дека има узурпација на влезот со 70цм,односно потребно е да имам 2.7м ширина на влез.Ѕидот кој не дели со соседот и кој треба да биде пократок со 70цм пред 2003 се наоѓал во мој имот,целиот ѕид од некои си 18м е на моја територија дури 10-15цм соседот има чист простор во тогаш мој имот,сега во имот на РМ кој ми е даден на користење додека не се пробие уличката.Да бидам појасен моментално мојот комшија користи дел од површина кој во 2003 година ми е одземен (од приватно стана државна сосптвеност)и ми е даден на користење мене.Истот комшија има навлезено со 45цм во крак од истово слепо уличе.Прашањето ми е кои се моите права врз имот кој беше мој,кој без надомест е одземен и даден ми е на користење а узурпиран од соседот.
Минатата недела од страна на општината дадена ми е дозвола за узурпираните 70цм ѕид да ги урнам,и наводно беше договорена целата работа но соседот кој е тежок ВМРОВЕЦ(а таткото на Кавадарци е ВМРО) почна со закани со зборовите јас сум јак,нема жива сила кој може ова да го урне ,па и закани по живот на мене и мојата фамилија.Случајот пријавен во полиција и наводно денес треба општинскиот инспектор надлежен за овие работи да излезе на терен и да каже дали и до каде ќе се урива ѕидот.

Со сини линии е мојот имот,зелената површина е одземеното земјиште кое ми е дадено на користење,црвените линии се узурпираните ѕидови,со црни линии се границите кои треба да бидат гранични линии,сино фарбаното е слепото уличе.

Ако може некој совет од поупатените,како да постапам и кои се моите правни можности.
« Последно менување: 24 Април 2019, 13:02:45 pm AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
« Одговори #10150 на: 24 Април 2019, 10:17:52 am »
Немам своја фамилија засега (во смисла сопруга и деца) и не знам како би реагирал некој да им се заканува на нив. По мене може мајки - шајки, али мислам дека со нивно спомнување би ми паднала блендата на очи.
For starters - веројатно тој што ќе се заканува, во извесно време после случката ќе биде со две скршени колена (со траен инвалидитет), во некоја темница од маскирани лица, да не знае што го снашло и од кого.

За правните совети... ќе одговорат дечките. Горното напишано е од моја позиција, не е совет :)))))
« Последно менување: 24 Април 2019, 10:23:04 am balanar »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10151 на: 24 Април 2019, 21:03:57 pm »
затоа така размислуваш, ко ќе имаш нема да размислуваш така, оти тебе ќе те стрпаат ќорка, а позади себе ќе оставиш млада жена, сираци, кредити. Остај ти ќе се маскира, нема да знат дека су ја, не туку изигравај нинџа.
Него по можност следен пат снимај, иако снимките не се валидни, сепак имаат утичај на судот, најди си адвокат, и почни си со ред, од узурпација, од шакји, од мајки све со ред, за све се одговара, за гховор на омраза, закани и на крај за имотот. Ес ега ќе се подрапаш по судови, ама итака те гледам обесен по цел ден на форум :D ( ќе му дајш полномошно на адвокатот, тој ќе си брка работа), само да е саглам адвокат, за тоа распрашај се.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10152 на: 10 Мај 2019, 10:45:18 am »
Проверував во законот, за вообичаените казни и скоро во сите пишуваше во ист формат за поените, „односно ќе му се регистрираат...“,
па прашањето ми беше дали има прекршок каде автоматски ти се додаваат поени, башка и што треба казната да ја платиш?

Цитат
Мандатен платен налог со глоба во износ од 15 евра дење, 35 евра ноќе во денарска противвредност во мандатна постапка ќе му се издаде,
односно ќе му се регистрираат 15 негативни бода согласно со одредбите од овој закон, на возачот кој постапува спротивно на одредбите од ставот (1) на овој член.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #10153 на: 13 Мај 2019, 14:57:29 pm »
Проверував во законот, за вообичаените казни и скоро во сите пишуваше во ист формат за поените, „односно ќе му се регистрираат...“,
па прашањето ми беше дали има прекршок каде автоматски ти се додаваат поени, башка и што треба казната да ја платиш?

Цитат
Мандатен платен налог со глоба во износ од 15 евра дење, 35 евра ноќе во денарска противвредност во мандатна постапка ќе му се издаде,
односно ќе му се регистрираат 15 негативни бода согласно со одредбите од овој закон, на возачот кој постапува спротивно на одредбите од ставот (1) на овој член.

не. поените се „нудат“ како алтернатива за плаќање..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #10154 на: 13 Мај 2019, 15:45:36 pm »
Дали предна таблица е задолжителна?