Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2095677 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10110 на: 11 Април 2019, 11:05:58 am »
Burn.

Ваљда толку од муабетот што некој член го направи за имањето странска и македонска дозвола истовремено, и дека би требало да си извадам нова македонска на наредно идење во родната грутка.

Не знам дали е дозволено или недозволено да имаш две возачки од две различни држави. Јас немам, па не сум се заинтересирал :)

Јас зборувам за класична измама, односно кога лажат дека возачката ја изгубиле, а всушност грците им ја земале заради казна.

Уствари да, право велиш. Моја грешка.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #10111 на: 11 Април 2019, 11:17:42 am »
Еве на некој Горан му пишале 100 евра а избледени таблици:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не знам кој е покабает, тој што вози со избледени таблици или тие што ги прават таблиците да бидат „квалитетни“.

Не е убоо вака шо прајте!

Мислам дека ја видов сликата на ФБ и од табличката. Избледено е само тоа MK што најчесто го бришат за одмори по Грција. Чудно како на многу коли само тој дел е избледен...

Не знам, не ја видов таблицата, само ова сличево ми го пратија. А ми го пратија затоа што јас пред 1 година се изнашетав низ Скопје по печатници (за на крај да ми заврши работа почитуван член од форумов, затоа што во печатниците ме гледаа како да зборувам за фалсификување на пари :) ) за да ми испечатат лепенки за друг избледен дел од таблицата од колата на татко ми, то ест овој дел:

Значи и овој дел избледува.

Нејсе, не е убоо ова шо го прат :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #10112 на: 11 Април 2019, 11:24:46 am »
После договорот со Преспа тоа не е опција. Ќе ги поврзат МВРињата со тие работните групи. Со Бугарија така ги поврзаа и сите што имаа двојни возачки добија кривични пријави.

Луки не оди тоа баш така. Бугарското и нашето МВР не се поврзани, ниту биле ниту ќе бидат. Единствен начин на кој се "поврзани" е комуникација по службен пат (електронска или пошта по службен пат). Пример: Кога вадиш БГ возачка ти ја земаат македонската. Истата ја поништуваат и или ја праќаат назад до нашето МВР по службена пошта или го известуваат МВР за таа ВД дека не е повеќе валидна. Во контекст на првата реченица, ние немаме две министерства кај нас поврзани меѓу себе а камоли на меѓудржавно ниво.

Нашето МВР појма нема колку двојни ВД имаат нашите граѓани. Може да дознаат за некого само при контрола на возач ако покаже невалидна т.е двојна ВД и притоа директно проверат во систем дека е невалидна, инаку нема шанси. Друг пример, двајца колеги мои имаат и МК и БГ возачки. МК им се невалидни ама возат додека не ги фатат. Зашто им се по две возачки појма немаат а реално немаат ни потреба ама македонче.

Исти к.рац и со Грците и со било која друга држава со која имаме склучено билатерален договор.

@Power to the people убаво ти вика Силвестер, ако не ти се чека пријави ја за изгубена и земи си нова а тоа дека друг пат ќе се правиш мутав и нема да ја дадеш мало морген. Ќе ја дадеш и оро ќе им играш само џабе мутав ќе си останеш.

Едит: Е јбг, овој Силвестер бетер од власта, мења ставови на 5 минути  ;D

Малце каснам, ама да ви пренесам искуство од кривичен суд и од луѓе. На неколку што им текнало дека возачката што им ја земале во Грција да ја пријават како изгубена ги викаа во станица и им стигнаа кривични пријави за кривично дело измама. Очигледно поврзани се нашето и грчкото МВР.

Затоа внимателно, да не испадне од играчка плачка :)

Потврдувам.

Мој близот така се курчеше со изгубена возачка.
Па си доби кривична и уште нема возачка, помина веќе 7-8 месеци.

Сега кога вози и на геометар кочи.
:D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #10113 на: 11 Април 2019, 11:26:06 am »
Да бидеме реални, сите кочат на геометар, и го проследуваат моментот со „У да тибам!!“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #10114 на: 11 Април 2019, 11:32:01 am »

Не знам кој е покабает, тој што вози со избледени таблици или тие што ги прават таблиците да бидат „квалитетни“.

Пред две години еден "патриот" во униформа сакаше да ја оправа геополитиката...му засметала налепницата што ја лепеа од јужна мк, требало веднаш да ја одлепам по излезот. Од инат ја возев до дома ;D Додуша ја заборавив, ја возев неколку дена низ ск ;D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #10115 на: 11 Април 2019, 11:41:20 am »

Ја мислам дека треба да ги имаме и таблиците на увид пред да избрзаме со закључок. Можеби стварно ликот има правено нешто со таблиците па го казниле.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #10116 на: 11 Април 2019, 11:44:28 am »
Кај мене на старите таблици само од себе имаше избледено тоа плавото. Нит имав лепено ниту правено финти.
Некоја лоша серија изгледа беа тие.

Овие “новите“ до сега немаат мака со бледеење.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #10117 на: 11 Април 2019, 11:53:23 am »

Ја мислам дека треба да ги имаме и таблиците на увид пред да избрзаме со закључок. Можеби стварно ликот има правено нешто со таблиците па го казниле.

Да да, секако, можно е да е оштетена физички навистина, или од одлепи-залепи на патриотштина. Не ја видов таблицата. Затоа погоре ја спомнав приказната со таблиците од колата на татко ми, не лепел никакви лепенки.

Исто од колата на комшиите е избледена, без влијанија на човечки фактори.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10118 на: 11 Април 2019, 11:53:54 am »
Тоа синото со мк паѓа од УВ зраците, кај некои коли кои се печат по цели денови ни сино нема,
знам кај мене, на предната таблица е како ново, ама на задната после 4 години почна да се лупи пошто ја фаќа сонце задницата преку зимата.

Не знаеме на Горан каква беше таблицата, ама можно е тој што го казнил да беше голем патриот на граница.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #10119 на: 11 Април 2019, 12:35:30 pm »
Тоа синото со мк паѓа од УВ зраците, кај некои коли кои се печат по цели денови ни сино нема,
знам кај мене, на предната таблица е како ново, ама на задната после 4 години почна да се лупи пошто ја фаќа сонце задницата преку зимата.

Не знаеме на Горан каква беше таблицата, ама можно е тој што го казнил да беше голем патриот на граница.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #10120 на: 11 Април 2019, 12:45:40 pm »

Мислам дека ја видов сликата на ФБ и од табличката. Избледено е само тоа MK што најчесто го бришат за одмори по Грција. Чудно како на многу коли само тој дел е избледен...

Не знам, не ја видов таблицата, само ова сличево ми го пратија. А ми го пратија затоа што јас пред 1 година се изнашетав низ Скопје по печатници (за на крај да ми заврши работа почитуван член од форумов, затоа што во печатниците ме гледаа како да зборувам за фалсификување на пари :) ) за да ми испечатат лепенки за друг избледен дел од таблицата од колата на татко ми, то ест овој дел:

Значи и овој дел избледува.

Нејсе, не е убоо ова шо го прат :)
Тука треба фино лепо да си стои знамето на државата (или евентуално лав :) ), имаме убедливо најгрди таблици
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #10121 на: 11 Април 2019, 12:54:27 pm »
Или грбот исто така би било убаво решение. Или на крај краева подобро е и ништо да нема измеѓу зошто ептен е грдо моментално

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #10122 на: 11 Април 2019, 12:56:30 pm »

По маубетот испаѓа дека само на битолските таблици оваа бледее. Сите шо спомнавте сме со Бт таблици.

:-\

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10123 на: 11 Април 2019, 14:05:40 pm »
друг пазар

(одам впечатница да земам бел винил, NMK да изрежам)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
« Одговори #10124 на: 11 Април 2019, 14:11:00 pm »
друг пазар

(одам впечатница да земам бел винил, NMK да изрежам)
ој до граница така ги дават
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html