Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2105717 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8535 на: 05 Јануари 2018, 00:01:51 am »
Стратро дојде на ред да се фалиш со телефоните и со визит картата кај си работел за да не те пишуваат така да немаш право многу да се буниш за тие околу тебе.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Трет Њутнов закон, дечко.
Акција- реакција.

Само потсети ме, кој беше ти, за да ми кажуваш за што имам право, а за што не...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8536 на: 05 Јануари 2018, 00:05:18 am »
Има една народна, прво погледни се себеси пред да пљукаш по други. Уживај уште утре во сообраќајот па од вторник се читаме во темата што ве изнервира денеска.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #8537 на: 05 Јануари 2018, 00:05:25 am »
Младичка калибрата, со мене генерација. Шо знам не би се осеќал безбедно во било кое возило произведено пред 2000та.
Наведете валидни аргументи кои го поддржуваат вашето мислење:

Време тече, САД!!
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8538 на: 05 Јануари 2018, 00:08:10 am »
видеото кое ме преубеди, очекував ништо да не остане од реното а испадна спротивно.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8539 на: 05 Јануари 2018, 00:09:46 am »
Every crash test on youtube, ever. Само малку оптимистички настроен беше колегата Хорхе, 5-6-7 години после 2000та почнаа навистина да се безбедни обичните патнички возила.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #8540 на: 05 Јануари 2018, 00:10:15 am »
Има една народна, прво погледни се себеси пред да пљукаш по други. Уживај уште утре во сообраќајот па од вторник се читаме во темата што ве изнервира денеска.

Не заборавај лајк да ми стиснеш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #8541 на: 05 Јануари 2018, 00:29:08 am »
Младичка калибрата, со мене генерација. Шо знам не би се осеќал безбедно во било кое возило произведено пред 2000та.
Колку безбедно се осеќаш во Матизот Спаркот?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #8542 на: 05 Јануари 2018, 00:31:00 am »
Тука има доста да се научи...
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #8543 на: 05 Јануари 2018, 00:33:27 am »
Со мирно плаќање казни за селективно спроведени и во корен лошо напишани  закони само давате поддршка да останат работите како што се.

Море има да вртам по телефони...денар да не видат, како што не ни виделе во 20 години мое возачко искуство.
8)
Чекаме да ја потегнеш работата. Секој работен ден се жалиш за сообраќајот а уште ништо не си превземал, дај малку активност доста се бориш за правата од тастатура. Па на толку жалење срам ќе ме фатеше да пишувам уште а ништо да не превземам. Од такви со телефоните дојдоа работите до ова дереџе.

Што да потегне, што да превземе обичен граѓанин ? Стратро сигурно си ги исполнува обврските за кои што зема плата секој месец. Не е негова обврска да го средува сообраќајот, или да казнува несовесни возачи копилиња и слично. За такви работи си постојат институции и вработени кои лапаат плата.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #8544 на: 05 Јануари 2018, 00:35:06 am »
Има ABS, Air Bag, 3 ѕвездички на креш тест, и е прилично бавно возило.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8545 на: 05 Јануари 2018, 00:36:47 am »
Има ABS, Air Bag, 3 ѕвездички на креш тест, и е прилично бавно возило.
Си го погледнал видеото од краш тестот? Едвај 2.5 ѕвездички, и тоа пола поен (ѕвезда) даваа за титкање или сијаличе ако не ти е врзан појасот:

https://www.youtube.com/watch?v=Zehk9bnc6I8&t=33s

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #8546 на: 05 Јануари 2018, 00:49:26 am »
Спаркот не иде 200, еднаш го имам пробано до 130, и веќе не ме тера да возам над 100, пошо и моторот станува бучен, гумите бучат и поголеми се шансите да љетив на кров.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8547 на: 05 Јануари 2018, 00:53:58 am »
Ти си знаеш... На спарк/матиз сопка да му стаам ќе се преврти на бок. Ако тоа е безбедно возило, јас сум точак.

Не му треба повеќе од 30 на саат.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #8548 на: 05 Јануари 2018, 00:54:37 am »
Еве како се справуваат мк полицајците. Трчаат по колата што им бега т.е. им избега. ;D :D Греота се.

https://www.facebook.com/orhanx/videos/10212051306054861/

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8549 на: 05 Јануари 2018, 00:55:34 am »
Краш тестовите се прават при брзина од 60 км/ч иначе. Многу ретки се колите што се безбедни над 70-80 км/ч, бидејќи силите кои се во игра се зголемуваат неколкукратно, иако зголемувањето на брзината е толку „мало“.

Тие брзини што ги збориш, 100/130 км/ч, да не те плашам ама се скоро фатални во 90+% од новите, модерните коли.