Со мирно плаќање казни за селективно спроведени и во корен лошо напишани закони само давате поддршка да останат работите како што се.
Море има да вртам по телефони...денар да не видат, како што не ни виделе во 20 години мое возачко искуство.

Чекаме да ја потегнеш работата. Секој работен ден се жалиш за сообраќајот а уште ништо не си превземал, дај малку активност доста се бориш за правата од тастатура. Па на толку жалење срам ќе ме фатеше да пишувам уште а ништо да не превземам. Од такви со телефоните дојдоа работите до ова дереџе.
Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!
Што да потегне, што да превземе обичен граѓанин ? Стратро сигурно си ги исполнува обврските за кои што зема плата секој месец. Не е негова обврска да го средува сообраќајот, или да казнува несовесни возачи копилиња и слично. За такви работи си постојат институции и вработени кои лапаат плата.
Он мисли дека буџет се полни само од џебот на оние заради кои буџетот постои, а не од џеб на оние кои го трошат.
Јас ја доведов државата до кај што е со еден телефонски разговор и една визитка на прашање "кај работиш" во 20 години.
Како и да е.... еве, за негов атер, блиц предлог мерки за полнење буџет во врска со сообраќајот и пошироко:
1.Постојана сообраќајна и безбедносна полиција во секоја населба/улица како што тоа беше порано..
Жителите на секоја улица дури и лично се познаваа со полицискиот службениик во нивниот реон...затоа и ко копиљана уште од 6 години одевме и се враќавме сами од школо, а не сега..зимај/враќај деца со коли.
Најстроги контроли на секое возило од аспект на исправност, брзина, почитување на сообраќајни правила...отстранување на чадливи канти од сообраќај сместа...Се казнува непристрасно, редовно и без исклучок...што значи се казнува и во Арачиново, Чаир, Тетово , Гостивар....
НО..
Највисоката ПАРИЧНА казна во сообраќај не смее да изнесува повеќе од 1/3 од просечната плата во Македонија, а истата да се пресмета на начин кој ке покаже која плата ја зима најголем процент од населението, а не според принципот јас јадам компир, ти јадеш месо, а двајцата во просек јадеме мусака.
Молим лепо...нема вртење телефони за максимум 100 евра казна...која знам дека секаде, секој ја плаќа.
2.Нова државна (службена )кола освен онаа на престседателот, не смее да кошта повеќе од 10-12.000 евра.
Ако може во Данска министри да доаѓаат со точаци, можат и нашиве принцези со нови Корси и Фиести (пошто Полото е 16

) со детален квартален извештај за патни трошоци кои не смеат да изнесуваат повеќе од 6000 денари месечно...Не не занима од која планина се симиња министерот , кој воедно за да дојде на функција мора да има најмалку докторат во областа за која се кандидира, како и најмалку 10 години работно искуство..
Вести ко ќе пуштам да гледам старци со бели коси од кои можам нешто да научам, а не држава да ми водат ликови ко Диме Спасов или Миле ми текна.
3.Секое отсуство на избран пратеник од Собрание, да резултира со укинување на дневница на тој ден.
Неможе опозиција да не се појави на работно место 2 години , а на први да им стига платичка на сметка.
4.Измена на закон за јавни набавки во кој ќе се забранат постапки чиј предмет се уметнички дела, споменици и сл. освен ако средствата не се од странски донации (во овој случај не ни важи овој Закон)....за да не ни се случи второ Скопје 2014та, повторно на наш џеб.
5.Закон со кој ќе се забрани изградба на градежни објекти /згради во Центарот на градот и во било која друга општина/локација каде бројот на население надминува 500 лица на квадратен километар.
6.Закон против новинарство..Секој новинар кој ќе изблебета непроверена информација или шири пропаганда, да се репне по џеб.
Воедно црна хроника на вести/портали ( кој кого силувал , натепал) да не смее да надмине 10% од вкупна содржина на вестите.
7. Попис на население...врз основа на кој одредени права ќе се дадат, а други ќе се кратат.
Жао ми је, али мора...за да се намали револтот на мнозинството во државава кое , за чудо сеуште се македонци.
8.Гасификација....руска, америчка, турска...кој ќе понуди поефтина, тој.
9.Е после, ќе разговараме дали сме Северна или Горна Македонија или не сме, дали сакаме во ЕУ и НАТО и слично бидејќи од 91 ва само тоа слушам:1.Проблемот со името.2.ЕУ. 3.НАТО и смешни ми се политички контаминирани ликови и членови кои уште веруваат во партиски идеологии за решавење на овие 3 прашање како први, а не последни на листата на приоритети, како што е кај мене.