Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2106945 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8520 на: 04 Јануари 2018, 17:51:02 pm »
Сепак легнатиот полицаец бил крив. :D

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #8521 на: 04 Јануари 2018, 18:26:11 pm »
Мене сосем друго ми раскажаа, ама сепак ти си бил таму, знаеш како и што се случило на лице место :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #8522 на: 04 Јануари 2018, 18:53:01 pm »

Затоа, пологичниот избор е да се исселиш во општество кое веќе заклучило дека треба секој да си го носи својот товар, личната одговорност, и да го даде својот мал придонес кон другите луѓе од тоа општество. Затоа што, тие веќе ги поминале тие детски болести и за среќа преживеале.

Пример во вакво општество...каде на 16 години можеш да возиш не БМВ , него  Ламбо за кое можеш и да мрчиш што ти го купиле..

http://tireburn.com/2018/01/03/daughter-hates-the-lambo-her-dad-bought-her-for-her-16th-birthday/

...Daughter Hates The Lambo Her Dad Bought Her For Her 16th Birthday!
she said that she wanted an Aventador.

Ahhh..where are those russian launch codes when you need them..?!
« Последно менување: 04 Јануари 2018, 18:59:57 pm Stratro »

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #8523 на: 04 Јануари 2018, 19:05:15 pm »
:D :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #8524 на: 04 Јануари 2018, 19:06:51 pm »
Мене сосем друго ми раскажаа, ама сепак ти си бил таму, знаеш како и што се случило на лице место :)

Испаѓав од дисково и од скаливе се качив нагоре на долнава едносмерна, чекав такси на улицава за да одам кај еден другар на славење (се сврши) и баш пред очи ми се случи сообраќајкава, доека гледав накај ловното некое такси ако имам среќа да фанам. Немаше никаков звук од гуми ни па рипање на лежачкиот до толку брз ако беше, но сепак возеше над 40(колку што е дозволено) сигурно. Неубав видик како и да е. Точно во 03:30 се случи сообраќајкава.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8525 на: 04 Јануари 2018, 20:17:53 pm »

Затоа, пологичниот избор е да се исселиш во општество кое веќе заклучило дека треба секој да си го носи својот товар, личната одговорност, и да го даде својот мал придонес кон другите луѓе од тоа општество. Затоа што, тие веќе ги поминале тие детски болести и за среќа преживеале.

Пример во вакво општество...каде на 16 години можеш да возиш не БМВ , него  Ламбо за кое можеш и да мрчиш што ти го купиле..

http://tireburn.com/2018/01/03/daughter-hates-the-lambo-her-dad-bought-her-for-her-16th-birthday/

...Daughter Hates The Lambo Her Dad Bought Her For Her 16th Birthday!
she said that she wanted an Aventador.

Ahhh..where are those russian launch codes when you need them..?!

Па и тој татко и морон каков крш и купил.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #8526 на: 04 Јануари 2018, 20:40:22 pm »
Ич не е исценирана причава. Ама уопште!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #8527 на: 04 Јануари 2018, 20:41:06 pm »
И тогаш свињите почнаа да летаат.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8528 на: 04 Јануари 2018, 20:44:46 pm »
Мене за 14ти роденден ми купија собим со 21 брзина од 100 евра.  :-\ :'( Него добра ќеркава, се надевам за две години ќе соберам пари да купам бел авентадор.  ;D ;D ;D
Btw ќе бидам некоректен ама ќе кажам и фиќо е опасно во женски раце  ;D скоро имаше некоја на инста стори се снимала како вози 150
« Последно менување: 04 Јануари 2018, 21:15:12 pm Ѓорѓи »

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #8529 на: 04 Јануари 2018, 22:00:04 pm »
што сте се запнале со 150 коња. Еве има Opel Tigra 1.4 (90hp) и Opel Tigra 1.6 (106hp- 78Kw - недозволено за почетник). Разликата во цена на половна Opel Tigra (1.4 и 1.6) е минимална и главна улога во бирањето Opel Tigra кога купуваш половна е колку е сочувана а не каков мотор има. Ете ти прост пример кога овој закон ГЛУПАВО те ограничува. Тебе неможе да те убедиме и нема потреба да те убедиме бидејќи не си ти тој што ни ги пишува казните. А се додека не ме видиш во живо колку си ја сакам и пазам колата нема да сфатиш каква е ситуацијата. Правиш реален муабет базиран на СТЕРЕОТИП дека сите 18-19-20 годишни луѓе се неодговорни и незрели. Друга работа, и на 40 да положош ПОВТОРНО СИ ПОЧЕТНИК!

Правам реален муабет базиран на постовите кои ти, и твојот казнуван колега, ги пишувате тука на форумов. Ти си играл со некој џип на 160 км/ч, на колегата твој на 140 км/ч некој му сецнал волан, овој се извртел искинал гуми, ќе се потепал за малце.

Токму вие го правите стереотипот, и поради таквите како вас државата закачила закон со кој ќе ве казнува со 200-300 евра на секое запирање. Едвај чекам да видам кој ќе попушти прв (а државата не попушта).

незнам како си го сфатил тоа сум си „играл“, али во секој случај, сум возел и побрзо од тоа, и ќе возам (во даден момент кога ќе почуствувам дека е безбедно), и татко ми (50+ години, 30+ искуство) возел над 200km/h со мојата калибра, и стратро возел над 200 со неговата. И џипот со кој си „играв“ возеше 160 км/ч, и уште многу други. Поентата ми е не да ја префрлам вината на друг како што ми одговара, туку сакам да кажам дека тој што ќе вози брзо, ќе вози и со побавна кола и со побрза, БЕЗ разлика на тоа дали возачката ја има 2 5 или 10 години. Наврати се на постот кај „играчките“ да видиш зошто си играв. Што го предизвика „играњето“

Ебате споредбиве bmw и spark. То ти е ко точак и ролерки да споредуваш, на 10км/h што е побезбедно да возиш.
Ма немој да ме јебеш бре.
Кое годиште е калибрата? Пространа е, се дупи во неа или на неа?

1993 е калибрата, колата е многу пространа, кога ќе ги спуштиш предните седишта се отвара ко спална. само што е низок кровот, па ако партнерката или партнерот е на повисоката страна може да наидеш на мал проблем.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8530 на: 04 Јануари 2018, 23:15:40 pm »
Има и Калибри со сончев кров. ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8531 на: 04 Јануари 2018, 23:16:59 pm »
Со мирно плаќање казни за селективно спроведени и во корен лошо напишани  закони само давате поддршка да останат работите како што се.

Море има да вртам по телефони...денар да не видат, како што не ни виделе во 20 години мое возачко искуство.
8)
Чекаме да ја потегнеш работата. Секој работен ден се жалиш за сообраќајот а уште ништо не си превземал, дај малку активност доста се бориш за правата од тастатура. Па на толку жалење срам ќе ме фатеше да пишувам уште а ништо да не превземам. Од такви со телефоните дојдоа работите до ова дереџе.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8532 на: 04 Јануари 2018, 23:50:45 pm »

Чекаме да ја потегнеш работата.

1.Чека ТЕ? Ти и кој ?
Чекај од тие за кои си гласал и кои ги плаќаш од џеб да дремат или бојкотираат Собрание.
Мене не ме плаќаш ниту си ме гласал, па нема што да ме чекаш...пардон..чекате.

Секој работен ден се жалиш за сообраќајот а уште ништо не си превземал, дај малку активност доста се бориш за правата од тастатура.

Превземам со тоа што наместо да се понашам како се околу мене, сеуште почитувам сообраќајни правила, а и правила на паркирање ( плаќам 1000 че месечно за да се паркирам како човек ,а не како говедо кај стигнам) ...мада  и таму наидувам на "инвалиди" во Аудија на секој спрат, да ме потсетат каде живеам.

Борење за права од тастатура?
Дечко, едини начин на кој јас знам со тастатура да се борам е ако му ја акнам од глава на некој што си го бара тоа.
Мешаш поимови.

Па на толку жалење срам ќе ме фатеше да пишувам уште а ништо да не превземам. Од такви со телефоните дојдоа работите до ова дереџе.

Пак мешаш поимови.
Се жалат тие 3-4 коли кои блокираа раскрсници до прошла недела и поради кои до дома возев саат време наместо 15 минути.

Едино што можам да превземам е да им улетам со Москвич, пошто државата очигледно го дала тоа право -  кој стигне да ме подјебава со блокирање  сообраќај иако јас а и 90% од оние каснат ради тоа нивно "право" на жалење (читај демократско изразување на своето мислење) , само си ја бркаат својата работа и немаат ништо ниту со тој што блокира, ниту со тој за кој блокира..

Уште нешто ?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8533 на: 04 Јануари 2018, 23:53:14 pm »
Стратро дојде на ред да се фалиш со телефоните и со визит картата кај си работел за да не те пишуваат така да немаш право многу да се буниш за тие околу тебе.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8534 на: 05 Јануари 2018, 00:01:17 am »
Младичка калибрата, со мене генерација. Шо знам не би се осеќал безбедно во било кое возило произведено пред 2000та.