Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2106374 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8490 на: 04 Јануари 2018, 12:45:28 pm »
Во живот не ме застанал со Југото некој..

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8491 на: 04 Јануари 2018, 12:47:05 pm »
Не знам дали има некоја статистика за последните 100 сообраќајки, се кладам дека најмалце 70% се бмв и други јаки коли над 150 коња, спаркови еве нека имало 2% преку сила, во судар нема безбеден, може ќе преживееш ама недај боже во инвалидска количка, подобро ич да не преживеам во таков случај, само мое е да пазам да не дојде до тоа.

Присутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #8492 на: 04 Јануари 2018, 12:49:43 pm »
А ако возиш 120 на булеварот во Автокоманда кај што нема луѓе од страна, прегледно е и во кола ти е жената што ја носиш на пораѓај? Додека за тебе тоа е тапоглавец, друг ќе најде објаснување зошто го направил и тој прекршок.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8493 на: 04 Јануари 2018, 12:50:17 pm »
Кај фаталните сообраќајки BMW фигурира сигурно со огромен процент во МК. Преку половина шпекулирам дека се BMW. Баш би било добро да се види некоја статистика со загинати и тешко повредени да видиме дали над 70% се BMW. Чисто од радозналост. Дали самиот бренд е доволен показател за склоноста на возачот за несреќи.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #8494 на: 04 Јануари 2018, 12:55:30 pm »
Не знам дали има некоја статистика за последните 100 сообраќајки, се кладам дека најмалце 70% се бмв и други јаки коли над 150 коња, спаркови еве нека имало 2% преку сила, во судар нема безбеден, може ќе преживееш ама недај боже во инвалидска количка, подобро ич да не преживеам во таков случај, само мое е да пазам да не дојде до тоа.

http://forward.daily.mk/makedonija/pregazen-peshak-kaj-vero-djambo-1

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8495 на: 04 Јануари 2018, 12:55:34 pm »

Пијаниот тип од Велес што бегаше од полиција и собра деца на тротоар чинам во Спарк/Матиз беше.
Една ама вредна.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8496 на: 04 Јануари 2018, 13:01:11 pm »
Ради формата се изгуби поентата на разговоров. Небитно дали луге со БМВ брзале или со Спарк не. Ете мојот омилен Застава 101 нека е во споредба со некој Тесла модел. Тотално небитно е моделот на колата со волот што ја вози/злоупотребува.
Значи закон колку и да е глуп треба да се почитува инаку ќе сме анарахија. За непочитување си има казни. Сите закони се менувале и ќе се менуваат, пошо нема идеален закон и закон еднаш засекогаш донесен.
Поголем проблем од киловатите е доследно почитување на закон, зашо додека казнуваат за киловати или пуштени магленки пред нивни очи тешки прекршоци се дешаваат.
П.с. Вчера Лептокарија на тротоар качена една гуска со Порше Кајен или како и да се вика џипот и си дреме надвор си чека некој, 4 трепкачи пуштени и гајле си нема, во исто време одам по тротоар и пред мене 2 цајкани, млади дечки беа некои, се договараат дали да ја казнат, по што основ или да се направат дека не виделе па да си продолжат накај Ситимол зашо нели Порше.
Е додека е така во нашево Банана стате, ќе се казнуваат луѓе за глупости, а очигледни прершоци и поминувања на црвено и пијани зад волан и тн ќе се игнорираат или ќе останат неказнети, зашо порше, ауди, мерцедес, небитно

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #8497 на: 04 Јануари 2018, 13:03:04 pm »
Не се светци ни возачите на матизи/спаркови, па и југо и пунто, овој у велес мислам со пунто беше и пред некој месец во делчево фамилија со пунто загина. Бмв не е показател за несреќа, но е показател за јака и брза кола а голем дел од сообраќајките се поради преголема брзина.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8498 на: 04 Јануари 2018, 13:08:52 pm »
Пак ќе повторам, Тико/Голф 3 и 4/ Венто и слични кршови со патика гуми, плочки сменети во 20 цек, а  возени со 100 ка од убер искусни шофери ( често пати и без светла навечер а богами и без осигурање) се 100 пати по опасни од фул исправно БМВ возено 60, 70 или 80 км/ч од почетник.

Тачка.

Почни од нив како примарен проблем.
Кога ќе видам дека се помалку ги има или воопшто ги нема веќе на патов да ме вадат од памет, слободно премни на секундарниот проблем - киловатите на возилото vs возачкото искуство на шоферот..и тоа лагано..ако ме фатиш за друг прекршок ( светла, поминување жут /црвен семафор или прекуммерна брзина),  наместо 300 евра, репни ме уште 200 бидејќи ем сум аматер , ем се курчам.

М?

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #8499 на: 04 Јануари 2018, 13:12:34 pm »
Да бмв од 98ма набавено по цена на спарк, а изгор скапи делови секако дека се му е исправно.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #8500 на: 04 Јануари 2018, 13:17:34 pm »
За мојата кола можам да гарантирам дека е целосно исправна, имам се од додатна потребна опрема и соодветни нови гуми.
Тој со BMW од 98ма, со патика гуми, не исправни светла и зимска опрема е во истиот кош со горните што ги наброја Statro. :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #8501 на: 04 Јануари 2018, 13:18:54 pm »
Бмвињата криви, матизите криви, пунтовците криви, патиштата криви, законите криви, полицијата крива, државата крива....

....а ние пустите цвекиња за мирисање и бубачки што нон стоп наебуваме од некој друг..... Што судбина ќе беше.... ;D ;D

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #8502 на: 04 Јануари 2018, 13:24:06 pm »
Луки, се додека не се воведе пропритет и непристрасност во решавањето на проблемите, прво државата ке биде крива, а потоа народот кој ја бира.

Не можеш да ме казниш за возење магленки или пазарски ксенонки навечер,  додека околу мене други возат без предни и задни светла.
Не можеш мене да ме казниш за возење 60 км/ч како возач почетник, а околу мене кршови да пичат со 100 ка и никој да не ги застане.
Не можеш мене за 24 часа да ме казниш затоа што сум крадел марули, а 3 години да водиш судски процес против терористи од Диво насеље.
Не може мене да ме казниш што сум се поткачил на тротоар и да ме репнеш 4000 за пајак, а косовар да може да остави кола на сред раскрница во Центар према Собрание и да протестира..

Не...Мо....Же.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
« Одговори #8503 на: 04 Јануари 2018, 13:25:36 pm »
Пред некое време у автобус се качија едни од штип и нешо си зборат вели мојата кола ептен слабо кочи, таа вели и мојата 40 да возам треба 500 метри порано да почнам да кочам, си велам и овие се шофери. За мојот спарк гарантирам дека кочи во границите на нормала, зимски гуми немам, ама како шо може да видиме зима речиси и да нема, еве синоќа врнеше снег денес е суво.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8504 на: 04 Јануари 2018, 13:27:00 pm »
Брачо, пак да ви кажам јас: Законот не ве таргетира ВАС лично! Одлично е тоа што имате исправни коли, имате цела опрема и нови гуми. Тоа е супер, форумов се гордее со вас! Браво! Главниот проблем со тоа е што вие не сте сами на овој свет, и хормонално погонуваните деца со јака кола мора на некој начин да се ограничат од анархично однесување. Бидејќи покрај сувото страда и суровото, или биди маж, стисни заби и плаќај ги казните (и глеај да не се убиеш со колата), или вози друга кола која нема да ти прави проблеми со полицијата.