Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104194 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8475 на: 04 Јануари 2018, 11:33:50 am »
Сите го искаравте Брзи, ама едно заборавивте или барем јас не видов во постовиве.
Значи брзи не е казнет за брзо возење, туку за кола што била со повеќе киловати од дозволено. Добро некој погоре си пиша Страто или некој, дека со Матиз 120 да возиш е екстремно поопасно отколку 60 со БМВ.
Законот е реално гледано глуп до некаде, особено за киловатите или пак возач почетник. Ти и на 40 години да положиш и колата да ти е чисто од практични причини незнам раѓање дете, недајбоже ситоации, ти наредни две години значи до 42 години ќе си возач почетник што после 23 ќе е забрането да возиш и тн како и да е законот иако ти возиш најдефанзивно на цел свет.
Значи глупи закони имало и ќе има за жал, што од незнаење на тој кој ги носи, што од копи/пасте, што од намерно така донесени за некој да си лапне после пари за измена на закон, ама тоа не значи дека не треба да се почитува законот колку и да е глуп. Така да додека не се смени, тоа е тоа.
А реално поглупо од ова со киловативе е што дозволија деца од 16 години да полагаат за кола, па после мочковциве од македонскиве богаташи со коли во гимназија и тн и корозија на цело општество ... јбг

Добро, ај еден уште пореален муабет да направиме. Ти сакаш да кажеш дека на дете од 18-19-20 години му ТРЕБА кола со 150 коња за да вози 60 км/ч, дефанзивно и споро?! Или на возач што тазе положил му е битен 50-50 балансот кој го поседува БМВ 3ка зошто поубаво фаќа кривина со 60 км/ч? Дај не се подјебавајте со мене и со сите овие луѓе тука.

Овие двајца што кенкаат тука дека почитуваат правила и возат 90 км/ч криејќи се од полиција - ЛАЖАТ. Џабе, не може да ме убедите ни мене, ни никого, дека Калибра со 150 коња и БМВ со 160 коња се возат лагано, споро, полека, предвидливо и тие коли се купени само поради мерак за истите а не поради желбата за адреналин.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #8476 на: 04 Јануари 2018, 11:43:01 am »
Сите го искаравте Брзи, ама едно заборавивте или барем јас не видов во постовиве.
Значи брзи не е казнет за брзо возење, туку за кола што била со повеќе киловати од дозволено. Добро некој погоре си пиша Страто или некој, дека со Матиз 120 да возиш е екстремно поопасно отколку 60 со БМВ.
Законот е реално гледано глуп до некаде, особено за киловатите или пак возач почетник. Ти и на 40 години да положиш и колата да ти е чисто од практични причини незнам раѓање дете, недајбоже ситоации, ти наредни две години значи до 42 години ќе си возач почетник што после 23 ќе е забрането да возиш и тн како и да е законот иако ти возиш најдефанзивно на цел свет.
Значи глупи закони имало и ќе има за жал, што од незнаење на тој кој ги носи, што од копи/пасте, што од намерно така донесени за некој да си лапне после пари за измена на закон, ама тоа не значи дека не треба да се почитува законот колку и да е глуп. Така да додека не се смени, тоа е тоа.
А реално поглупо од ова со киловативе е што дозволија деца од 16 години да полагаат за кола, па после мочковциве од македонскиве богаташи со коли во гимназија и тн и корозија на цело општество ... јбг

Добро, ај еден уште пореален муабет да направиме. Ти сакаш да кажеш дека на дете од 18-19-20 години му ТРЕБА кола со 150 коња за да вози 60 км/ч, дефанзивно и споро?! Или на возач што тазе положил му е битен 50-50 балансот кој го поседува БМВ 3ка зошто поубаво фаќа кривина со 60 км/ч? Дај не се подјебавајте со мене и со сите овие луѓе тука.

Овие двајца што кенкаат тука дека почитуваат правила и возат 90 км/ч криејќи се од полиција - ЛАЖАТ. Џабе, не може да ме убедите ни мене, ни никого, дека Калибра со 150 коња и БМВ со 160 коња се возат лагано, споро, полека, предвидливо и тие коли се купени само поради мерак за истите а не поради желбата за адреналин.

што сте се запнале со 150 коња. Еве има Opel Tigra 1.4 (90hp) и Opel Tigra 1.6 (106hp- 78Kw - недозволено за почетник). Разликата во цена на половна Opel Tigra (1.4 и 1.6) е минимална и главна улога во бирањето Opel Tigra кога купуваш половна е колку е сочувана а не каков мотор има. Ете ти прост пример кога овој закон ГЛУПАВО те ограничува. Тебе неможе да те убедиме и нема потреба да те убедиме бидејќи не си ти тој што ни ги пишува казните. А се додека не ме видиш во живо колку си ја сакам и пазам колата нема да сфатиш каква е ситуацијата. Правиш реален муабет базиран на СТЕРЕОТИП дека сите 18-19-20 годишни луѓе се неодговорни и незрели. Друга работа, и на 40 да положош ПОВТОРНО СИ ПОЧЕТНИК!

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8477 на: 04 Јануари 2018, 11:45:41 am »
Ама ви е лоша споредбата матиз со 120 е поопасен од бмв со 60, па нормално матиз со 120 е поопасен од матиз со 60, и бмв со 120 е поопасно од бмв со 60, како прво матизот преку сила крева 120, тоа е исто како да го пробаш бмвто дали оди 200 или 220. Шо знам ја до сеа неам видено некој со бмв да вози 60 освен на рекламата на макпетрол.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8478 на: 04 Јануари 2018, 11:46:45 am »

Пишаното беше за конкретен случај и за конкретна казна.
А дека возат ко луди возат - факт, ама за тоа не ги фатиле и казниле :) Поентата беше да ги казнуваат за брзо возење и да им се одземат дозволите, а не за киловати. Плус треба измени да има, неможе 16-17 дете да е возач почетник и возач почетник да биде некој што на 40 год положил од било која причина. Факт е дека се почетници, ама факт е дека неможе да се изедначуваат 16-17 со 30/40+.
Инаку идиоти што лошо возат има колку да сакаш. Само вчера за жал две жртви на патот гостивар-кичево и двете тешки сообраќајки направени од морони што ете не се возачи почетници.
Инаку пред неколку години 5-6 на излез од автопат накај Охрид, ме казнија полицајци од браќата, не можеа ништо да најдат ме казнија за запалени магленки, во зима, навечер, а на добар дел од автопатот имаше магла. Ми вика ги ослепуваш сите од спротивна лента, ајде така нека биде, додека ме малтретираа со повремени закани од типот на немој да ти дојдам, и пцуење на планински/племенски јазик, застанаа од браќата за истото „дело“, си направија муабет минута време го пуштија, им викам зошто мене ме казнувате него не, ми вика ќјути да не ти дојдам таму :))))
И не е тоа најстрашно, најстрашно е што додека ме казнуваше, на полна линија се претицуваше еден куп пати, милион прекршоци други се направија во тие 5 минути, им викам зошто не ги казнувате овие за сериозни прекршоци, ми вика сега со тебе работиме, другите не ги гледаме.
Е така и со ова, додека казнуваат само за киловати, во другиов дел од Ск и Македонија е руски рулет да возиш.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
« Одговори #8479 на: 04 Јануари 2018, 11:47:39 am »
Ама ви е лоша споредбата матиз со 120 е поопасен од бмв со 60, па нормално матиз со 120 е поопасен од матиз со 60, и бмв со 120 е поопасно од бмв со 60, како прво матизот преку сила крева 120, тоа е исто како да го пробаш бмвто дали оди 200 или 220. Шо знам ја до сеа неам видено некој со бмв да вози 60 освен на рекламата на макпетрол.
тоа е лоша споредба. ама еве ти добра споредба.
BMW со било која брзина е побезбедно од матиз/спарк на истата брзина (двете возила да се технички исправни и спремни за возење)
поентата на горната споредба беше да се каже дека тој што не почитува правила нема да ти почитува ниту со матиз ниту со BMW.
(BMW стана синоним за брзина хахах)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8480 на: 04 Јануари 2018, 11:53:02 am »
Точно ама кога возиш на автопат со спарк ќе возиш 110-120, со бмв ќе шибаш 200 по лева лента.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
« Одговори #8481 на: 04 Јануари 2018, 11:58:19 am »
Точно ама кога возиш на автопат со спарк ќе возиш 110-120, со бмв ќе шибаш 200 по лева лента.

не е точно.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8482 на: 04 Јануари 2018, 12:05:47 pm »
што сте се запнале со 150 коња. Еве има Opel Tigra 1.4 (90hp) и Opel Tigra 1.6 (106hp- 78Kw - недозволено за почетник). Разликата во цена на половна Opel Tigra (1.4 и 1.6) е минимална и главна улога во бирањето Opel Tigra кога купуваш половна е колку е сочувана а не каков мотор има. Ете ти прост пример кога овој закон ГЛУПАВО те ограничува. Тебе неможе да те убедиме и нема потреба да те убедиме бидејќи не си ти тој што ни ги пишува казните. А се додека не ме видиш во живо колку си ја сакам и пазам колата нема да сфатиш каква е ситуацијата. Правиш реален муабет базиран на СТЕРЕОТИП дека сите 18-19-20 годишни луѓе се неодговорни и незрели. Друга работа, и на 40 да положош ПОВТОРНО СИ ПОЧЕТНИК!

Правам реален муабет базиран на постовите кои ти, и твојот казнуван колега, ги пишувате тука на форумов. Ти си играл со некој џип на 160 км/ч, на колегата твој на 140 км/ч некој му сецнал волан, овој се извртел искинал гуми, ќе се потепал за малце.

Токму вие го правите стереотипот, и поради таквите како вас државата закачила закон со кој ќе ве казнува со 200-300 евра на секое запирање. Едвај чекам да видам кој ќе попушти прв (а државата не попушта).

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #8483 на: 04 Јануари 2018, 12:14:30 pm »
Ебате споредбиве bmw и spark. То ти е ко точак и ролерки да споредуваш, на 10км/h што е побезбедно да возиш.
Ма немој да ме јебеш бре.
Кое годиште е калибрата? Пространа е, се дупи во неа или на неа?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #8484 на: 04 Јануари 2018, 12:15:22 pm »
Зашто да се посереш на државата? Кој курац ти е крива тебе државата? Земи крсти се на оваа држава пошто да беше законот на прво место имаше она да ти се посере на тебе за тоа сајтовите во старт.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Еве зошто:

Она што нервира е што Брзи ќе го казнат затоа што нема искуство да вози фул исправно БМВ, а додека му ја пишуваат казната ќе поминат барем 3 ца супер искусни шофери без факинг предни и/или задни светла и тоа навечер.

Во последниов месец најмалку 5 пати ги начекав и освен блендање да го потсетам каков морон е, друго не можам.
Да, ноќе беше.

Истото важи и на државно ниво.
Додека некој лежи у затвор за марули и ќебапи, за ебан терорист платеник вчера у строг Центар блокираа раскрница (према Собрание)  косовски коли и извадија албански знамиња, a и други вистински криминалци ќе се поминат со плескање по раче и укор да не прават пак истото.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #8485 на: 04 Јануари 2018, 12:30:13 pm »
Седи да не те слушне Миле,како бе 120 коа неговио оде 160 и се лепи зад Бмв+му бленда да се тргни Бмв-то

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #8486 на: 04 Јануари 2018, 12:31:04 pm »
Нормално дека BMW стана синоним за брзина, како нема да стане кога секој накурчен сељак и "мафиозо" успеаа да купат кола и да беснеат по улициве...
Не сакам да бидам сфатен погрешно, ама стварно сметам дека сум многу помалку опасен за сообраќајот со моето колку-толку дораснато возење за тие години што го имам, отколку некој што секоја вечер е под дејство и не знае кај тера, што глупост да направи за да биде интересен... Сфатете ме како сакате. Да, никој не може да ми каже дека BMW не те тера да стискаш. Ти дава слобода, не ја осеќаш брзината, не ги осеќаш свиоците, не осеќаш дека во толку кратко време си постигнал висока брзина... Ама сето тоа има и негативна страна, доколку не обрнуваш внимание на овие работи, и мал дел од секундата е доволен за да направиш глупост што може да заврши фатално. ( Ова сум го искусил и сам го кажувам)
Да и во BMW завршува фатално, и во Spark завршува фатално. Таа споредба воопшто не може да ја правите. При исти услови и ист удар, BMW-то и Sparkot ќе бидат тотално различно оштетени. Знаете и сами кој ќе спаси газ повеќе, нема поента да се дебатира.

Кога сме кај полагањето со 16 години, сметам дека тој закон е во ред само мора да се се стават малку поинакви регулативи. На многу места во светот добиваат возачка луѓето и на таа возраст... Ќе почнам од мене. И јас положив на 16/17 години. Законот за возење до 20:00 часот го почитував се додека не направив 18. Исто и за коњажа. Причина? Санкција. Доколку ме запреа и правам таков прекршок се одзима возачката. Бев свесен дека ќе останам без нешто што отсекогаш сум го сакал, и што ми било многу побитно од казна од 200еур. Да, и сега да е таква казната, ќе си купам BMW e46 316i и ќе си терам 105кс. Не планирам да губам возачка. Ама кога веќе има изречена глоба, и таа глоба ми одговара колку толку за да ги задоволам моите желби и очекувања, помирен сум со фактот дека ќе ја платам...

За курчоглави што летаат, за правање проблеми во сообраќај, за сообраќајки итн. Не правам никаков проблем. Ако ме фати полиција дека возам над ограничувањето, соодветно нека ме казни.. Баш ми е жал што кај нас ги нема тие работи како во напредните земји. Камерче, сликата во плико и дома решение за одземање на возачка. Ако не си ја вратиш уредно во дадениот рок, ќе дојдат они да те побараат. А ако не ја вратиш воопшто, кога ќе те запрат следниот пат ќе го јадеш дебело. Исто е и за пиењето, 2 пати толеранција, третиот пат нема возачка и најскапа глоба. Никогаш нема да плукам за вакви закони, во било која држава, не само за нашава што ич не ја обожавам. Тоа се закони на место и не треба да има толеранција и пуштање од типот ајде братучед ми ќе се јави, или не го пишувај внук му е на тој и тој... Ку* се тресе ако му е внук, ако вози 120 у среде град, прво 99% е во гроб со неговите нозе и тие во колата со него се во гроб, а исто се во гроб и десетици/стотици невини луѓе што испаднале случајно на тоа место.
За такви тапоглавци искомплексирани дека се некој и нешто, слободно апсење и затвор, не казна парична, затвор. Се додека не ризикувам нечиј живот и додека не правам постапки што ја нарушуваат сигурноста во сообраќајот, сметам дека не правам прекршок.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #8487 на: 04 Јануари 2018, 12:36:19 pm »
Зашто да се посереш на државата? Кој курац ти е крива тебе државата? Земи крсти се на оваа држава пошто да беше законот на прво место имаше она да ти се посере на тебе за тоа сајтовите во старт.

Еве зошто:

Она што нервира е што Брзи ќе го казнат затоа што нема искуство да вози фул исправно БМВ, а додека му ја пишуваат казната ќе поминат барем 3 ца супер искусни шофери без факинг предни и/или задни светла и тоа навечер.

Во последниов месец најмалку 5 пати ги начекав и освен блендање да го потсетам каков морон е, друго не можам.
Да, ноќе беше.

Додека некој лежи у затвор за марули и ќебапи, за ебан терорист платеник вчера у строг Центар блокираа раскрница (према Собрание)  косовски коли и извадија албански знамиња, a и други вистински криминалци ќе се поминат со плескање по раче и укор да не прават пак истото.

Во моментот додека ме пишуваа вчера, штипски Ford Focus точно пред ЕVN во Велес претицува на полна лента две возила наеднаш и се уклучува на главна улица без да запре.. Му викам на жацо, а овој што може да убие некој во следниве 3 минути?
-Ќе го фатиме и него еден ден, нема кај да бегате сите сте тука...
Супер ситуација, да земеме сега да ги оставиме гумите на асфалт низ Велес, цела Македонија нека лета, нека чкрипи, нека се трка, па што друго ни останува кога еден ден сите ќе не фатат, нели е така... Загреови сме брат, ама тоа е тоа... Јас имам уште неколку месеци од "возач почетник", ќе поминат, знам дека нема да се замарам веќе со овие глупости, ама идат на ред уште стотици илјадници паметни деца што нема да прават проблеми, и уште стотици дефектни и искривени во мозокот што ќе им ставаат етикета на овие другите..

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8488 на: 04 Јануари 2018, 12:40:12 pm »

Еве зошто:

Да, ноќе беше.

Во моментот додека ме пишуваа вчера, штипски Ford Focus точно пред ЕVN во Велес претицува на полна лента две возила наеднаш и се уклучува на главна улица без да запре.. Му викам на жацо, а овој што може да убие некој во следниве 3 минути?
-Ќе го фатиме и него еден ден, нема кај да бегате сите сте тука...
Супер ситуација, да земеме сега да ги оставиме гумите на асфалт низ Велес, цела Македонија нека лета, нека чкрипи, нека се трка, па што друго ни останува кога еден ден сите ќе не фатат, нели е така... Загреови сме брат, ама тоа е тоа... Јас имам уште неколку месеци од "возач почетник", ќе поминат, знам дека нема да се замарам веќе со овие глупости, ама идат на ред уште стотици илјадници паметни деца што нема да прават проблеми, и уште стотици дефектни и искривени во мозокот што ќе им ставаат етикета на овие другите..
Класичен лоповски муабет кога ќе влезе во затвор, абе знаеш сите крадат ама јас го јадам само. Епа јебига дело е дело, денеска ти си го јадел утре друг и така одат работите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8489 на: 04 Јануари 2018, 12:41:13 pm »
Гарантирам дека со Форд Фокус, 1.0 125кс, нема да јадеш казни толку колку што би јадел со BMW 316d со 123кс.