Добро ете нема везе ги најбројав бидејќи имаме исти менталитет ненормален, па затоа и паднаа тие како избор...
Како што кажа falanga, пензионерите се најголеми штедачи, со тоа што повеќето живеат со своите деца, па они бркаат сметки метки, старите само лекови кои ИСТО ТАКА СЕ НАМАЛЕНИ, за разлика ја ти Петко Станко или Трајче од Кунопиште да дојде да ги купи... Се согласувам да се водеде од-до во јавниот превоз, но мислиш дека ќе смени нешто... НЕЕЕЕ, пак ќе се тепаат и пак ќе се дерам јас како будала у автобус и се карам со истите... денеска колата е потреба, а не луксуз како што било порано, во 50тите или 60тите, денес за све што треба да направиш е кола, преку викенд зашто да давам 40 денари за бус кога увек сум 4ца другари и за 160(скоро две литра) јас можам да искочам во центар и да се вратам... Зашто да постои таков закон што мора да те обврзува тебе да бараш некој со 2 години искуство и 25 години старост да смеам да возам... Тоа се живи глупости, сега јас треба да искачам со сестра ми во дискотека и да си идеме заедно накај дома. Апсурдно е...
Си спомнал за убедување дека мнозинството не пие... Да, неможе да се убеди човек дека младината не пие, сите млади, кој повеќе кој помалце е некаков љубител на алкохол, али јас ко поединка кога искачам во центар, не ни помислувам на пиење, не ради џандари, ако се решил да пише ќе ти најде и за штраф на бандаж дека не ти е убаво стегнат, туку лично ради мене и да не правам глупости со колата по градов, после ради тоа дека со мене секогаш ама баш секогаш некој другар е со мене... Сум искачал со кола по дискотеки, али сум пиел максимум едно пиво( јез да и тоа не смеам али ајде), значи пак сум со трезвен ум и знам да контролирам кола и све, фала богу далеко од тоа пијан..
Муабетот Van ми е зашто да ги има само во Македонија овие казни, каде што на пример Србија е каде каде со поголем процент на млади загинати, а сепак нема таков закон