Неам поима, сеа прв пат глеам ваков закон, мада дечкото што беше за година дена таму ваљда научил, ако ме лажел тоа е друга работа, јас пренесов како што ми кажа... Бај д веј така е, фала за корекцијата (будали се овие Америве, све San им е)
Да ама гледаш во Америка е една година, а кај нас се две, односно твенти фор мантц.
Зашто само во клетава Македонија има таков закон каде што и 16 годишник може да полага и да ги (не)ужива истите права како и полнолетно лице кое се стекнало со возачка на 18 години. Зашто не го направат ете, една година за полнолетни, а 2 или 3 за тинејџери, а не да се вадам/вадиме "абе во болница ја носев мајка ми, баба ми е на клиника" или "до аптека бев" и ред други работи... Зашто кога Хрватска го укинала тој закон а се во ЕУ(DA LI JE NOVIM ZAKONOM OD 17.LIPNJA UKINUTA ZABRANA VOŽNJE MLADIM VOZAČIMA U VREMENU OD 23 SATA DO 5 SATI I DA LI SU OBAVEZNI POLOŽITI ŠKOLU SIGURNE VOŽNJE ?
Mladi vozači više nemaju zabranu vožnje u vremenu od 23 sata do 5 sati, kao ni obaveznog pratioca, a nisu ni obavezni položiti školu sigurne vožnje.) да неможе и некој си квази македонски премиер кои поважни му се пензионерите него ли младите, и притоа не сме во некаква си ретардирана ЕУ заедница...