Мене со кола најефтино ми беше да одам на работа, но ја навечер понекогаш морав да си доагам со автобус и наместо 23:15 да сум дома, ме факаше 23:45-23:50 со автобус. А доста често и таткоми доагаше со точак до работа за навечер да ми биде придружба.
Пази, ја се вракам од место од кое сум заработувал за леб, а не од кафана, и ја ретардиран сум за после 23:00 да не смеам да возам ?
Е сеа, ке речете па иди со бус, да ке идам, но јас еден период работев во лисиче кај полицијата, а таму навечер нема автобус, и како да си дојдам до дома ? Поготово ако утредента се погодев прва смена, како да си идев од лисиче ? Не смеам сам да возам, немам автобуси, речиси 4 км ми беше до таму од дома.
До автобуската за 13-ка да фатам, требаше од полицијата во лисиче до булевар србија пешки, 15 мин најмалку пешки, но последата 13-ка е во 22:10 од железара, а ја до 23:00 работев.
А зашто на лекарското уверение, секој лекар ми потпишал дека сум СПОСОБЕН да управувам со возило ?
БТЊ, мене веке ми помина лани во септември ова со 2 години, но сепак тоа е ретардирано, другари мои сеуште незнаат нагорнини со која брзина да искачуваат и рикверц да вракаат како што треба, а ете и тие сеа се на исто рамниште со мене.