Автор Тема: ADAC го фалсификувал изборот за „Автомобил на годината“?!  (Прочитано 24569 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44390
  • Il Moderatore
Зарем стварно пробувате да го одбраните овој фалсификат?! Ова ти е ко` пустец аферата. У еден стан по 20 души живеат - нема проблем! Али ај ќе ја ублажиме аферава, па ќе кажеме дека у сите станови сме стаиле по 20 души...

ADAC се отпишани од мене како релевантен показател за било што. Па и за гуми тест.

Можеби навистина „голф“ испаднал најдобар, ама никад нема да дознаеме. Зошто да им верувам дека на сите им качиле подеднакво гласови, ако веќе лажеле за точниот број?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Ова е заговор против СелскиПатишта!

ФелерВаген страјкс Хондаи вид а бет ин ди ес.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Можеби навистина „голф“ испаднал најдобар, ама никад нема да дознаеме.

Зошто да им верувам дека на сите им качиле подеднакво гласови, ако веќе лажеле за точниот број?

две различни мисли. две различни поенти. толку тесно  поврзани и толку многу точни и вистинити... тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55108
  • Махер
Dekra уште си е океј така?

И таму си гази Голф и Континентал како и секаде?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Континенталот е одлична гума. Но ако добро се сеќавам за димензија 225/45/17 кога беа тестирани CSC3 и Michelin PS2, CSC3 исто беше во предност. Имав прилика да ги возам двете гуми, иако се одлични, моите 5$ одат на Michelin. И во поглед на финална изработка (единствена гума со убава мазна внатрешност), и во поглед на комфорт при возење. Дури можда за нијанса подобро држење на суво од CSC 3, а на дожд би рекол исто однесување. Сепак на ADAC предноста беше дадена на германците.  Сега возам CSC5, добра гума но не знам дали е најдобра. Не би му верувал на ADAC на збор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Ај уште еднаш делот болдиран од статијата каде што вика дека на сите модели се додадено гласови. Ако беше така,зошто само голфот го пердашат а не спомнуваат ништо за гласовите на второ и трето пласираните коли.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20806
Одг: Re: ADAC го фалсификувал изборот за „Автомобил на год
« Одговори #81 на: 23 Јануари 2014, 00:09:47 am »
Би претпоставил дека пошто има многу поише хејтери на ФВ кои ќе се дичат и к**чат, отколку на второ и трето пласираните.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30083
    • CARclub.mk
Зарем стварно пробувате да го одбраните овој фалсификат?! Ова ти е ко` пустец аферата. У еден стан по 20 души живеат - нема проблем! Али ај ќе ја ублажиме аферава, па ќе кажеме дека у сите станови сме стаиле по 20 души...

ADAC се отпишани од мене како релевантен показател за било што. Па и за гуми тест.

Можеби навистина „голф“ испаднал најдобар, ама никад нема да дознаеме. Зошто да им верувам дека на сите им качиле подеднакво гласови, ако веќе лажеле за точниот број?

Никој не го брани фалсификатот. Бруката е пукната, and that goes without saying. Дека ADAC се обрукал, се обрукал. Дека го заслужуваат сиот backlash што го добиваат, го заслужуваат. Уште еден одличен пример за диносаурус што се обидува да остане релевантен на сосема погрешен начин (I'm looking at you, RIAA, MPAA).

Она што мене лично не ми се допаѓа е сензационалистичкиот пристап кон целата работа, и целосно вртење во погрешна насока. Мене ми е совршено јасно дека гневот кон Volkswagen е голем и дека луѓето си бараат причина да хејтаат. Ок, слободно. Наградата за омилена кола на купувачите според ADAC е само една од многуте награди што си освои Golf.

Целата фарса уствари се случила заради патетичен обид на една почитувана институција да се преправа дека е релевантна наместо да се обиде да се модернизира и да биде во чекор со работите.

Како што напоменав, многу поголем скандал е саботирањето на Dacia. Ама тоа никој не го спомнува пошто Dacia не е интересна мета за напаѓање.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Yup, Тоа со Dacia башка прикаска. Тука веќе ја прекардашиле. Толку од „реномираниот“ ADAC.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69

Господ здравје да ти даде.
Само немој да заборавиш кога јас се обидував со физики, хемии, биологии, запознавање на природата и општеството и ликовна култура да ви докажам некој работи за гумите, но сепак вие бевте многу уверени и сигурни во она што некој го презентира со некакви си тестови и показатели и покрај тоа што се коси со основните начела на физичките закони. Небитно, но ова е една добра поука дека не треба да се верува слепо на се што некој ке каже и напише, па макар тоа била една и од најреномираните компании на планетава.

Како и да е, мило ми е дека на виделина излезе една огромна лага, превара, и тоа од страна на ариевската раса.
Верувам дека Адолф сега се превртува во својот вечен дом.
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Така е, признавам. Јас верував на тие тестови. Верував и во своето искуство, но за жал, пред да купам нешто не можам секогаш да го пробам. Како што е со гуми примерот. Па затоа барам релевантен показател кој ќе истестира место мене. ADAC веќе не го сметам за релевантен показател, иако до сега го сметав за добар.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Види. Они се ок, но до некоја граница. Но ме чуди фактот како претеруваат во некој работи кој навистина не можам да ги разберам. Континентал се одлични гуми, прекрасни...Нема збор. Но на моменти се претерува. Единствено и релевантно е доколку ги ставиш на кола и пробаш. Разликата доколку не си пристрасен кон некоја марка одма се воочува.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Како и да е, мојата доверба, а верувам има милиони такви ко` мене, веќе нема да ја имаат. 

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Zasto VW bi ja odbil nagradata za Golf ako rezultatite se proporcionalno x10 pumpani za site kandidati?
ADAC velat deka toa ne go menuva faktot deka Golf e prv...ali koj gi znae posle se ova...

http://www.wheels24.co.za/News/Industry_News/Car-of-the-Year-cheats-VW-responds-20140121

Volkswagen said it won't use the ranking of its Golf model as Germany's favorite car in its advertising, after it came to light the country's top automobile club manipulated figures in its Car of the Year poll.

ADAC, which boasts 18 million members in Germany, admitted that it had inflated the number of participants in its poll, though claimed the manipulation had not changed the fact that the Golf was the winner.

The club admitted that Ramstetter hugely inflated the results of votes, claiming 34 299 people had voted for the Golf as Germany's favourite car. The true figure was 3409.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55108
  • Махер
Несакаат да се вмешуваат во говната на Адац.