Автор Тема: ADAC го фалсификувал изборот за „Автомобил на годината“?!  (Прочитано 25242 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ако е таква прикаската и нема зашто да се мешаат во тие говна... адак тоне, голф си останува на прво место...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
И те како има..нарушување на углед со тоа лажирање. Рецимо ничим изазван извесен сајт те рангира тебе како најдобар у твојата област. у прв момент што убаво ти доаѓа, реклама за тебе и слично. 2 месеца покасно, искача ваков скандал, местени резултати и слични глупости. Конкуренцијата те подјебава до даска, довербата во тебе и не е така голема наеднаш.

Само што тука ептен големи улози се угриа, големи компании, па не е до толку драстично изразено. Како и да е ADAC ни беше репер за многу работи..сеа малце никој нема да верува во нивните "анализи".

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Дени напомена неколу пати дека Голфот е колатерална штета и се сложувам.
Но ова ни ги отвора очите и ќе бидеме малку попретпазливи пред да земеме некој тест или ревју здраво за готово. Ова не се однесува само на АДАС, туку и на други реномирани сајтови нели. Затоа најдобро, секој да си поаѓа од сопственото искуство со одреден бренд, па ако сака да го смени со друг, да си побара мислење од оној што го поседува истиот.
Па побогу људи, затова је овај форум да будимо реалне :):):)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44567
  • Il Moderatore
ЕЕе, ама овде свак` свога коња хвали, така да, исто ко` ADAC ти е, ако прашаш тука у МК.
Според мене, најдобро е странски форуми специјализирани за тој бренд. Ако сакаш да смениш кон` VW, прочитај по странки форуми какви маки мачат сопствениците на VW (и конкретниот модел што те занима), ако сакаш Алфа, иди на алфаоунер, итн. Ќе дознаеш многу повеќе за брендот и моделите, отколку од АДАЦИ мадаци, тестови и ривјуа.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
ЕЕе, ама овде свак` свога коња хвали, така да, исто ко` ADAC ти е, ако прашаш тука у МК.
Според мене, најдобро е странски форуми специјализирани за тој бренд. Ако сакаш да смениш кон` VW, прочитај по странки форуми какви маки мачат сопствениците на VW (и конкретниот модел што те занима), ако сакаш Алфа, иди на алфаоунер, итн. Ќе дознаеш многу повеќе за брендот и моделите, отколку од АДАЦИ мадаци, тестови и ривјуа.

Комплитли ај агри :):):) не е лошо на форумов да се постават линкови од форуми за различни брендови.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809

Тоа е она што пробувам да го направиме, со опишување на мааните од нашите возила. Јас затоа ценам форуми од тип на briskode.net или форумот на honestjohn.co.uk каде што баш можеш да ги видиш мааните на одредени модели.

Најобјективно би било некој што го поседува некое возило, да ги каже непристрасно мааните

@Zero ако претпоставиме дека Голф -от е воопшто кола ;), кои се неговите маани и предности ама нај нај мрчаторски пристапи кон тоа...

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Така е, признавам. Јас верував на тие тестови. Верував и во своето искуство, но за жал, пред да купам нешто не можам секогаш да го пробам. Како што е со гуми примерот. Па затоа барам релевантен показател кој ќе истестира место мене. ADAC веќе не го сметам за релевантен показател, иако до сега го сметав за добар.

Јас за ЦР-В то гуми купив базирано на АДАЦ (земав Continental CrossContactWinter).

На ХР-В то имав Мишелин Енерџи, кои што беа за никаде, и тоа ми правеше да верувам дека сепак Адац се ок што велат дека Конти се бољи од Мишелин (општо).

Во исто време ме чудеше зашто сите гумаџии кај нас викаат дека Мишелин се сепак подобри и покрај полошите тестови, и за Цитроен -от се погоди да земам Мишелин. Знам дека не може да се спореди (сепак се различни возила, различни димензии), ама имам впечаток дека Мишелин -от Alpin A4 се подобри од Conti -то на ЦР-В то. Можда и само Мишелин -от се подобро погодени за Ц3 -та, од колку Конти -то на ЦР-В то.

Штета што не можеме све да пробаме пред да купиме :), пошто тестовите очиегледно се дел од Маркетинг кампањата на брендовите. Ако остане во моја сопственост ЦР-В то, доволно долго за да треба да мењам втор сет зимски, наредните ќе бидат некој друг бренд, па така ќе може да споредам.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22226

Eee koga kisnev ja po Corvette forumi... ::)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
...и ја за масерати, ама џабе.. :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

јас секогаш се водам од искуства на луге. никогаш, ама никогаш, не ми биле репер никакви агенции за проценка и никогаш не им верувам на продавачите пошто нели секој си го фали своето. се потпирам на искуство од пријатели и секако сопствено искуство. не ретко и експериментирам па знае да ме рокне по џеб, ама ако, и тоа е искуство кое ке го споделам со пријатели ако ме прашаат.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55149
  • Махер
@SImo, mene ne mi e za golfot. NIti za Adac. JAs ne sum go percipiral adac za koli, tuku za Gumi! Iako znam deka KOnti se vrv, bas me interesira dali ima nekoi sto bi im se doblizile. Mozebi pumpale samo, mozebi steluvale ne se znae

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ако знаеш дека конти се врв, тогаш супер за тебе. Јас знам дека на истиот врв се и dunlop i michelin. До некаде и Pirelli. За избор на бренд од овие 4 марки во врвните гуми, може да ми направи разлика само цената и моменталниот попуст.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1892
Многу ми е кеиф што излезе на виделина ова лажирањево на АДАЦ.
Многу луѓе се водат од тоа што они ќе кажат а не од личното искуство или искуството на обичните смртници собрано при секојдневно експлоатирање на разни продукти.

Убаво вика Крелл, дај нека си каже секој маани и предности на гумите, колите, брисачите итн.
А не како на фоумов, со исклучок на неколкумина,имам претстава дека секој тоа што он го купил е вечно нерасипливо најдобро и незаменливо.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55149
  • Махер
Ако знаеш дека конти се врв, тогаш супер за тебе. Јас знам дека на истиот врв се и dunlop i michelin. До некаде и Pirelli. За избор на бренд од овие 4 марки во врвните гуми, може да ми направи разлика само цената и моменталниот попуст.

Taка е, да. Ама дали рецимо Барум се блиску е прашањето!? И колку не се?

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
незнам само зошто толку се хејта голфот, прост експеримент, излезете на улица најдете некој со стар голф(експлоатиран до макс) и прашајте го дали имал посериозни проблеми со колата, истото направете го и со сопственик на хјундаи пони или кое било друго старо хјундаи ако воопшто најдете некаде освен во отпад.

http://www.youtube.com/watch?v=Yc4P6VdIPRE&feature=player_embedded