Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 894855 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #720 на: 23 Септември 2012, 09:17:21 am »
Паркирај ја во рикверц :) Инаку кај Оли-Сан не сум бил, стално ми е гужва некако, Мили еднаш, и ми ги ушљака бандашите со тоа средството за „пуерто рико“ изглед на гуми, и исто ми ја разефтини внатрешноста за некои 60-70% со мирисот од тоа средството за шалт табла (морав цел пат до Сарти да го дишам) :)

За мене останува надворешно - wash fabrik, а внатре усисивачот од wash fabrik + чиста микрофибер, со средство за конзола, дур се возам 4 минути низ wash fabrik, најбрза и најчиста работа.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #721 на: 23 Септември 2012, 10:16:44 am »
Кај Мили откако им објаснив некои работи (без парфем внатре, без мачкање гуми со глупости) генерално се оправија. Хауевер, сеуште не знаат да избришат шофершајбна од внатре како што треба.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #722 на: 23 Септември 2012, 10:26:21 am »
А, и уште една работа, wash fabrik има перење одоздола, што е корисно после одмор на море и во зимскиот период.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #723 на: 23 Септември 2012, 10:41:03 am »
Кај Мили откако им објаснив некои работи (без парфем внатре, без мачкање гуми со глупости) генерално се оправија. Хауевер, се' уште не знаат да избришат шофершајбна од внатре како што треба.

;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #724 на: 23 Септември 2012, 11:00:47 am »
Кај Мили откако им објаснив некои работи (без парфем внатре, без мачкање гуми со глупости) генерално се оправија. Хауевер, сеуште не знаат да избришат шофершајбна од внатре како што треба.

+1

Треба само ПАК да им се нагласи за стаклата од внатре, мора да набават поасално средство ;)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #725 на: 23 Септември 2012, 11:18:35 am »
А, и уште една работа, wash fabrik има перење одоздола, што е корисно после одмор на море и во зимскиот период.
Kaj se naoga ova wash fabrik potocno,  i dali go probal nekoj perenjeto odozdola?  I kolku kosta.?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #726 на: 23 Септември 2012, 11:24:50 am »
До Специјал, стара телевизија, иначе го пробал одоздола, ама не го осетил :) околу 200 ден., има разни програми ...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #727 на: 23 Септември 2012, 13:03:12 pm »
за 150 веќе има перење одоздола. Мислам дека 200 има восок а нема одоздола, а 250 има и перење одоздола и восок.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #728 на: 23 Септември 2012, 13:35:54 pm »
Така нешто беше, сакав да кажам само дека не се осеќа перењето од долу - ни визуелно, ни аудио или механички, како сакаш  :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #729 на: 23 Септември 2012, 13:45:40 pm »
Ако излезеш од кола, ќе видиш дека во првиот дел од пералната, кај што шика пената, има решетка на патосот и прска одоздола.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #730 на: 23 Септември 2012, 13:48:58 pm »
Дај Боже да е ефикасен методот...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #731 на: 23 Септември 2012, 13:56:01 pm »
подобро од ништо.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #732 на: 23 Септември 2012, 14:15:09 pm »
Ма јасно бе Симо, ама замисли цела зима си возел на улици полни со сол и одиш у wash fabric да ти ја исперат од долу, а методот не е ефикасен т.е. за да се острани солта потребна е чиста и топла вода без детергенти, а потребно е и поголемо време на изложеност на подвозјето на истите услови. Ако колата само помине низ прскалки, поготово шампонирани - ама баш никаков ефект нема да добиеш. Идеално се пере со топла деминерализирана вода во минимум два наврати (мокрење, киснење и добро плакнење). Сакам да кажам дека МОЖДА во твојава констатација „подобро од ништо“ е да се отиде во некоја перална каде рачно со wap-че ќе ти поминат од долу. Ја на пример у зима идам исто у wash fabric, земам програм со долно перење, не сум сигурен дека е испрана, АМА пошто (често) секоја недела ја перам - се надевам дека ќе испере колку толку т.е. тука важи она твоето „подобро од ништо“ :)  Другите перални обично у тој период се преполни со работа, па ме мрзи да чекам, а и у фабричково перење, како го викаат има гужва до главната улица :D Него, знае ли некој Мили дали пере коли од долу ? ;) Оли Сан ??? И да, Оли Сан е класа за Мили нема збор, ама му се губи некако приматот у задње време.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #733 на: 23 Септември 2012, 14:20:36 pm »
За топла, па топличка е, 10-тина 15 степени, ко` од чешма :D А за чиста - чиста е, не прска шампонирана одоздола. Прскалките се доста „издашни“ не се ко` оние за каросерија. Сепак, исто како и ти, не ја возам цела зима за еднаш на крај да ја исперам, туку (барем) еднаш неделно ја терам низ четки. Тие со вапче одоздола кај мене ништо нема да исперат - не може цревото да го бутне под кола :D Имаше на илинденска кај карпош 4, едни со рампа за одоздола да може да ја исперат, не знам тие како перат... додуша сеа со улицава прошируење им го уништија бизнисот, така да ништо од нив. Останува Ваш Фабрик за одоздола (и нормално дома) :D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #734 на: 23 Септември 2012, 14:50:49 pm »
Хаха е да, така е ;)