Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 799161 пати)

Отсутен 0k0

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
Перални низ Скопје?
« на: 15 Ноември 2010, 22:59:39 pm »
Дечки,

Некоја препорака за солидна перална, со компромис да не се чека многу?

Последно лошо искуство имав викендов во Рамстор. Идејата е супер, док пиеш кафе уз скопска шема, ти ја перат колата и имаш паркинг. Но ич не бев задоволен од перењето, иако сонцето ме расположи. Плус некако ми се виде најскапо низ Скопјево.

Ваква шема на оставање на кола и кафе у близина имаше Лептокарија.

Убаво перење имам начекано во Ново Лисиче, кај последна 5-ка, али барам нешто на другава страна на градов, на кај Ѓорче.

Тнко со услови за перење дома :)

позз,
0к0
« Последно менување: 16 Ноември 2011, 22:52:20 pm velestrumf »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #1 на: 16 Ноември 2010, 01:21:10 am »
Кај Реплек пералната, сигурно ја знаеш а и во близина на Ѓорче е. Али тешко да нема ред за чекање за време на викенд :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29629
    • CARclub.mk
« Одговори #2 на: 16 Ноември 2010, 08:06:51 am »
Кога сум во фрка со време или ме мрзи да чекам, Waschfabrik во Капрош 4 завршува работа повеќе од добро. А за детално перење, пералната што е одма до Техногас во Влае ми има оставено позитивен впечаток. Им требаше време, и нема у близина кафе каде да се пие, ама ја испраа ептем добро колата.

А за Рамстор, и ја чув од неколку луѓе дека жали боже им е перењето..

Отсутен 0k0

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #3 на: 16 Ноември 2010, 08:35:35 am »
Ахам, за таа кај Реплек и јас имам чуено, али гужва има од сабајле од 8:00.

Една од тие кај Техногас е таа од лептокарија, ок мијат дечките. Али нема кафе :)

А Waschfabrik за зимно време за на снег, имаат убави пакети за од доле да ја измијат колата од солта. Ама таму мора сам внатре, за набрзинка е ок ;)

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20647
« Одговори #4 на: 23 Ноември 2010, 01:33:38 am »
Многу добро перење нуди пералната карши Макпетрол кај АМСМ, од страната на Беверли. 150 ден. е перење, и според мое досегашно искуство, дечките стварно се посветуваат на колата, да ја зачистат што би се рекло, и каде не треба :) Иначе перењето е и внатре, и надвор, така да, целосно гледано, доста добра услуга нудат... А за пиење кафенце додека се пере колата, во близина има пар кафичи (Казабланка и тоа до него што стално го заборавам како се вика :) ), „Зебра“ е во близина, Беверли итн итн, така да, има избор за кафенце, а богами и јадење :)

За Рамстор појма неам, ама пералната кај Макпетрол кај железничка нуди доста добра услуга, по малце повисока цена. Перењето е исто внатре и надвор.
Перална што би ја препорачал само на смртен непријател, мада дури и за него би ми било жал, е пералната на Макоил, онаа накај Лисиче или Аеродром или појма неам во која населба спаѓа.

Заклучок и наравоучение: Доколку имате каде, најубаво е сами да си посветите внимание на вашата драга 4wheel особа :) И внатре, и надвор, и под хауба (ако некој практикува и тоа)... Башка, никој нема да се посвети толку, колку вие самите нели... Единствена негативност е што, при овој случај ќе ги видиш гребанките и рецките од талентите на паркинг, што претходно не си ги видел. Али fudge, таква ни е „културата“...

П.С Прибирајте си ретровизори во автоматизирани перални и на паркинг!

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #5 на: 23 Ноември 2010, 14:08:22 pm »
Ако мислиш на  таа што влагаш од паркингот кај Беверли, тогаш и јас имам позитивно искуство :)

Точно е дека најдобро е сам, ама јас често ја носам у перална па сам ја досредувам, кога имам време секако.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20647
« Одговори #6 на: 26 Ноември 2010, 00:52:25 am »
Абеее... Оваа што ја мислам доаѓа некако полудијагонално од НОВУС... До нејзе има паркинг што се плаќа, а од другата страна мислам дека има возила на АМСМ (камиончиња и слично).

Ако може успут да прашам нешто у склоп на темата... Некои препораки за внатрешно чистење и одржавање? Она мислам, пластика, тапацир итн итн... У принцип знам дека Sonax имаат одлични продукти, ама па ваљда не се само они на пазарот :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #7 на: 26 Ноември 2010, 01:06:01 am »
Аха, знам на која мислиш. Таму само еднаш имам перено, али неам појма како ми ја испраа, тоа додека вадев сообраќајна па ја оставив :) Али и еден човек, пицајзла, ми ги има пофалено истите дечки...

За ова другово неам многу искуство. Ја тоа што имам малку средства ми се од Sonax, а исто ги фалат и Wurth.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #8 на: 26 Ноември 2010, 15:19:15 pm »
Мене кога ме мрзи да се замарам ја носам во мида и пијам кафенце доека ја средат, не е како кога сам ќе ја среиш но задоволително, но кога сакам да ја пицнам ја носам во карпош 4 во пералната до технички преглед и сам ја усисувам и средувам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9 на: 03 Декември 2010, 18:56:54 pm »
Последен пут ме изненадиа карши Раде Кончар, никад до тогаш ја немав перено на тоа место. Доста брзо се одвива целиот процес, користат добра пена и што е најјако на усивачот имаат едно ко четкиче и ја чистат пурашината во парно и клима. Солидно

Пералната кај мечкаров исто така е ОК одлична активна пена, внатре користат добро средство за шалтабла и остало.  Прозорите знаат да ги остаат замачкани, односно не ја перат еленската кожа.

Макоил аутоматската перална е повеќе од одлична кога внатре колата е чиста. За 170 денара добиваш перење со восочна заштита, проблем е што некад немаат доволно активна пена па знае да варира количеството. Исто така понекогаш прскалките за вода не работат со пун капацитет со што не се плакни добро колата и доаѓа ко матирана.

Карши Макоил не препорачувам.

Исто доста сум задоволен од пералната што се наоѓа доле во Зебра, нови машини оригинални средства, колата не е изложена на сонце док се брише и се добива стакло панчево.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #10 на: 10 Декември 2010, 10:18:45 am »
И јас ќе ја споменам таа карши Реплек. Всушност таму има повеќе, кои не се добри. Добрата е последната, пред мостот на ќошот од кривината на патот кон Долно Нерези-Карпош 4. Дечкото кој е сопственик на пералната се вика Оли. До сега се нема случено да не ми е перфектно измиена колата.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #11 на: 10 Декември 2010, 13:31:19 pm »
Таа е таа перална, во другите во таа околина не сум ни перел. Само кај Оли ако перам таму :)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #12 на: 12 Декември 2010, 11:52:05 am »
мислам дека темава требаше да се вика Перални низ Македонија да можеме и ние од другиве градови да препорачаме некоја перална :) еве јас да ви препорачам добра перална за кога ќе бидете во Охрид, Лабино, секогаш ја перам таму колата и сум доста задоволен, имаат поголем капацитет од другите перални можат по потреба да перат и повеќе возила наеднаш, брзи се и доста темелни при перењето, порано даваа и миризлива елка за на ретровизор со секое перење, али јебига сега криза е :(. Инаку се наоѓаат кога одите по туристичка од семафорите кај гимназијата кон плажите, едно 300 метра погоре од семафорите десна страна. Исто така вршат промена на гуми, масло и антифриз, а мислам дека од скоро вршат и машинско полирање. Се надевам ќе ви биде корисна информацијава

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #13 на: 14 Декември 2010, 14:55:28 pm »
Nekogas se nema vreme da se dojde na red za racno perenje.
Togas ja nosam na cetki kaj Mak Oil nakaj Aerodrom/Novo Lisice..koja raboti 24h.
Musterii redovno ima, no guzva ne.

Perenjeto e OK so ogled na zastedenoto vreme, a drugi peralni so cetki ne preporacuvam..pogotvo onie na Luk Oil se katastrofa.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #14 на: 14 Декември 2010, 15:03:02 pm »
Јас сум задоволен од четките во Карпош 4. На други не сум перел, шубе ми е :)