Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1053203 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5811
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3165 на: 02 Јануари 2019, 12:50:15 pm »
Кај нас нема проблем,за другите незнам ќе си прашаш.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Super togas.
Ke pominam denovive, sega vidov vecer i utre ke vrne sneg taka da nema poenta denes da izmijam.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #3166 на: 12 Јануари 2019, 14:34:56 pm »
Бушав, дали си спремен :D

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #3167 на: 12 Јануари 2019, 14:45:27 pm »
Ne samo on, tuku i sendvicot  ;D

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #3168 на: 12 Јануари 2019, 15:23:54 pm »
Џиновска соленка  :-X

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3169 на: 12 Јануари 2019, 15:49:23 pm »
Се опраивме малце:

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #3170 на: 20 Јануари 2019, 22:21:54 pm »
i pak si na ulica parkiran cccc  ;D ;D ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3171 на: 20 Јануари 2019, 23:25:50 pm »
i pak si na ulica parkiran cccc  ;D ;D ;D
Ќути, Ахтунг ако ме види, ќе ме пријави во некој штаб, казна да ми пишат ;D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #3172 на: 21 Јануари 2019, 22:28:29 pm »
Прееска бев на Макпетрол кај Бушав, програмот од 300 ден (не враќаат денарче).

Перењето 8/10, сушењето 7/10.

Имам една забелешка:

Кај првите странички четки кои се со сретство десната четка ротира обратно од стрелките на часовникот и е ок, али левата (возачката) ротира во правец на стрелките на часовникот и ми го отвори ретровизорот - подотворив џам да го затворам и ме испрска мала количина сретство. И вторпат ова се деси само не ми текнува дали со истата четка, ама овој пат немаше сретство.

Ваљда има начин да се смени правецот на ротација на деснава четка, не би сакал да ми се заебе ретровизорот, уште помалку да го менувам, а најмалку да се тужам со некого за отштета.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #3173 на: 21 Јануари 2019, 22:41:42 pm »
Смоле, друг пат остави го. Нема да ти се заебе ретровизорот. Немало потреба да отвараш прозор и да го исправаш. Ретровизорите како што се собираат навнатре, така се отвараат и за надвор (во самиот дизајн има вградено зглоб за вртење за надвор).

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #3174 на: 21 Јануари 2019, 22:43:07 pm »
Wait, what?

Пробувам да сконтам. Ти бил затворен (склопен) ретровизорот, ваљакот го вратил во нормална позиција и ти со цел памет отвараше прозор во автоматска перална за да го вратиш на место повторно да го склопиш?
« Последно менување: 21 Јануари 2019, 22:55:01 pm zeroSignal »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3175 на: 21 Јануари 2019, 22:45:59 pm »
Мислам дека ни у најлош сон не може четките да скршат здрав ретровизор. Зошто ги затвораш ретровизорите во перална? Отвори ги, и нив ќе ги испере. Ако некој од двата се затвори од четките, нема да биде скршен.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3176 на: 21 Јануари 2019, 22:46:13 pm »
Не знам дали имате претстава кои сили делуваат на ретровизорот при 160-200 км/ч. Не верувам дека четка може да му наштети, колку и да ве плаши звукот.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #3177 на: 21 Јануари 2019, 22:47:11 pm »
И башка ако е како што викаш ротацијата природно е да го затвори. А не да го отвори.

Или?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #3178 на: 21 Јануари 2019, 22:49:11 pm »
Мислам дека ни у најлош сон не може четките да скршат здрав ретровизор. Зошто ги затвораш ретровизорите во перална? Отвори ги, и нив ќе ги испере. Ако некој од двата се затвори од четките, нема да биде скршен.

Дечкото што наплаќа ми ги затвори ретровизорите, и да, со цел памет подотворив прозор да го затворам пак пошто четката го отвори. Ако не требало да се затвараат ваљда дечкките пред да влезеш на шина нема да ги затвараат.

@MartinAlfista четката го пердашеше ретровизорот од назад према напред, кога шибаш на автопат воздухот го пердаши од напред према назад.

И башка ако е како што викаш ротацијата природно е да го затвори. А не да го отвори.

Или?

Така беше кај совозачкиот - четката го "затвораше" , а обратно кај возачкиот - го отвараше од склопена позиција.

Уствари кога ќе размислам двете четки имаат иста насока на ротација - обратно од стрелките на часовникот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3179 на: 21 Јануари 2019, 22:57:52 pm »
@MartinAlfista четката го пердашеше ретровизорот од назад према напред, кога шибаш на автопат воздухот го пердаши од напред према назад.

Ова е одговорот кој ти треба. :)

Смоле, друг пат остави го. Нема да ти се заебе ретровизорот. Немало потреба да отвараш прозор и да го исправаш. Ретровизорите како што се собираат навнатре, така се отвараат и за надвор (во самиот дизајн има вградено зглоб за вртење за надвор).

Ја не би се секирал, освен ако ретровизорот сериозно не се држи со последни сили за кола. :)
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀