Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Zile на 10 Мај 2023, 13:36:37 pm@kalimero а и до другите, бев сликаа, направивме записник. Е сеа рекоа дека не праќаат постари коли во сервис туку дека исплаќаат пари. Колку да очекувам? Верувам дека ќе пробаат да ме осакатат, ќе фрлат некој динар колку да не е без ич.Едит: браникот не е пукнат туку само бојата и китот (предходно некој го поправал)Ако не е за замена туку ако е за поправка, тогаш не ти следува нов, види што ти пишале во комисискиот записник.Мала штета е, многу мала, браник е, незнам што мислиш со тоа да те осакатат, нормативите се тие, фарба + работни саати за фарбање, така да за тоа никој нема да ти скрати. Доставуваш фактура каде е сработено согласно комисискиот, колку е толку е.Прв пат слушам за тоа дека стари колку не праќале во сервис туку пари исплаќале, твоја е колата, ти си оштетен и ти одлучуваш каде, како и дали ќе се прави.Многу мала штета е за да некој се замара, поправка е, ако сакаш пиши пп ќе ти дадам контакт од сервис ќе одиш и се ќе средиш, може да се договориш сервисот да си среди со компанијата, ти ќе добиеш фарбан браник.
@kalimero а и до другите, бев сликаа, направивме записник. Е сеа рекоа дека не праќаат постари коли во сервис туку дека исплаќаат пари. Колку да очекувам? Верувам дека ќе пробаат да ме осакатат, ќе фрлат некој динар колку да не е без ич.Едит: браникот не е пукнат туку само бојата и китот (предходно некој го поправал)
Цитат: kalimero на 10 Мај 2023, 18:23:28 pmЦитат: Zile на 10 Мај 2023, 13:36:37 pm@kalimero а и до другите, бев сликаа, направивме записник. Е сеа рекоа дека не праќаат постари коли во сервис туку дека исплаќаат пари. Колку да очекувам? Верувам дека ќе пробаат да ме осакатат, ќе фрлат некој динар колку да не е без ич.Едит: браникот не е пукнат туку само бојата и китот (предходно некој го поправал)Ако не е за замена туку ако е за поправка, тогаш не ти следува нов, види што ти пишале во комисискиот записник.Мала штета е, многу мала, браник е, незнам што мислиш со тоа да те осакатат, нормативите се тие, фарба + работни саати за фарбање, така да за тоа никој нема да ти скрати. Доставуваш фактура каде е сработено согласно комисискиот, колку е толку е.Прв пат слушам за тоа дека стари колку не праќале во сервис туку пари исплаќале, твоја е колата, ти си оштетен и ти одлучуваш каде, како и дали ќе се прави.Многу мала штета е за да некој се замара, поправка е, ако сакаш пиши пп ќе ти дадам контакт од сервис ќе одиш и се ќе средиш, може да се договориш сервисот да си среди со компанијата, ти ќе добиеш фарбан браник.Записник не добив туку дечкото кажа дека е за поправка. Ми рекоа да чекам понуда да ми достават на меил или да ми се јават. Ми земаа и трансакциска сметка за да ми префрлат пари. Под осакатување мислам дека ќе ја земат во обзир штетата направена на браникот а не цел браник. Дечкото мереше со метро колку сантими е штетата. И затоа мислам дека само тие 20 сантими ќе ги рачунаат за фарбање а не цел браник. По мое мислење би добил 50тина евра. Дали сум во право?
Јави се во компанија и прашај. Би требало да може. Исто како камен да те удрил по шофершајбна. "Нема" друг причинител реално и таму.