Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 122571 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9093
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #630 на: 09 Мај 2023, 21:04:33 pm »
Decki kasko osiguruvanje za motor ima li?

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3889
« Одговори #631 на: 09 Мај 2023, 21:56:10 pm »

Има, 100%
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9093
« Одговори #632 на: 10 Мај 2023, 05:50:24 am »
2 me otkacija zatoa prasuvam :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6838
  • Бенве сие бенве
« Одговори #633 на: 10 Мај 2023, 08:07:44 am »
Има, јас на МТ-то имам, не даваат секому како што знам, или дават цена што нема да ти се исплати да ја прифатиш, но како и да е има и е доста скапо.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #634 на: 10 Мај 2023, 10:26:58 am »

Има, само со франшиза 200 или 500 евра, без неможе.
некој даваат само за штети, не и кражба, таму кај што даваат кражба, доплатокот е 100% на премијата за штети.

И најбитно за мотор е, дека за секоја штета мора полициски записник, бидејќи и мал удар има структурни промени на моторот и скоро секогаш е проценет како тоталка, бидејќи е искривен рамот.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
« Одговори #635 на: 10 Мај 2023, 13:36:37 pm »
@kalimero а и до другите, бев сликаа, направивме записник. Е сеа рекоа дека не праќаат постари коли во сервис туку дека исплаќаат пари. Колку да очекувам? Верувам дека ќе пробаат да ме осакатат, ќе фрлат некој динар колку да не е без ич.
Едит: браникот не е пукнат туку само бојата и китот (предходно некој го поправал)
« Последно менување: 10 Мај 2023, 14:20:44 pm Zile »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5079
« Одговори #636 на: 10 Мај 2023, 14:51:13 pm »
Ajdeee ne prakjale a, zemi od ovlasten edno ponudice/profakturce. Koi se oni da odlucuvaat dali prakjale ili ne

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6017
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #637 на: 10 Мај 2023, 15:21:10 pm »
Оригинал е околу 400€. Е сега имаш други фирми односно имитација на ОЕМ со лош квалитет (автолимариве добро го знаат тоа) така да барај понуда од овластен доколку ги има.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #638 на: 10 Мај 2023, 15:22:15 pm »
Vikas ke zavrsi rabota edno profakturce od olimpija? Da im pominam utre vo olimpija da da vidam kolku ke kosta?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #639 на: 10 Мај 2023, 15:23:11 pm »
Оригинал е околу 400€. Е сега имаш други фирми односно имитација на ОЕМ со лош квалитет (автолимариве добро го знаат тоа) така да барај понуда од овластен доколку ги има.
Оргинал во аутомакедонија е 37,540 денари нефарбан, црн
 Едит: проценителот кажа дека и сеа ќе се поправа браникот, нема да се менува.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #640 на: 10 Мај 2023, 15:27:58 pm »
Абе само да се крадело... во Германија е редум 400-450€ под број 93176090 и доаѓа исто во црна боја, минимум +100€ фарбање.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5079
« Одговори #641 на: 10 Мај 2023, 15:55:09 pm »
Vikas ke zavrsi rabota edno profakturce od olimpija? Da im pominam utre vo olimpija da da vidam kolku ke kosta?
Neznam dali ke projde, ama bi rekol ne prifakjaj odma sto ke nudat. Normalno ispod cena ke pritisnat ama moze nekoj klaber ke se najde so sovet so da prais. Kako i da e ne izbrzuvaj

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #642 на: 10 Мај 2023, 17:42:01 pm »
Па и не верувам дека денес утре ќе достават понуда би рекол од понеделник па ќе има време да слушнам некој совет тука.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #643 на: 10 Мај 2023, 18:23:28 pm »
@kalimero а и до другите, бев сликаа, направивме записник. Е сеа рекоа дека не праќаат постари коли во сервис туку дека исплаќаат пари. Колку да очекувам? Верувам дека ќе пробаат да ме осакатат, ќе фрлат некој динар колку да не е без ич.
Едит: браникот не е пукнат туку само бојата и китот (предходно некој го поправал)

Ако не е за замена туку ако е за поправка, тогаш не ти следува нов, види што ти пишале во комисискиот записник.

Мала штета е, многу мала, браник е, незнам што мислиш со тоа да те осакатат, нормативите се тие, фарба + работни саати за фарбање, така да за тоа никој нема да ти скрати. Доставуваш фактура каде е сработено согласно комисискиот, колку е толку е.

Прв пат слушам за тоа дека стари колку не праќале во сервис туку пари исплаќале, твоја е колата, ти си оштетен и ти одлучуваш каде, како и дали ќе се прави.

Многу мала штета е за да некој се замара, поправка е, ако сакаш пиши пп ќе ти дадам контакт од сервис ќе одиш и се ќе средиш, може да се договориш сервисот да си среди со компанијата, ти ќе добиеш фарбан браник.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #644 на: 10 Мај 2023, 19:09:51 pm »
Обично се санира локално, мене ме кошташе 2500 ден. без никаква разлика во бојата.
Со брз хартер беше фарбана и брзо си ја зедов, за некој сат, но ја чувсв во гаража, е сега штопот беше 4000 ден. ама среќа што другар мој има тоталка астра од напред, а позади е цела здрава, и внатрешно исто па од кај него ги зедов (ионака му стои во двор 7-8 години и скапува).