Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 477566 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #270 на: 18 Декември 2013, 19:57:53 pm »
За низ град според мене нема потреба од голема кубикажа на моторот. За на отворено да, нека си биде моторот со поголема кубикажа, али исклучиво за низ град да возам 2.5 ТДИ, плус ремап на истиот и останати тракатанци пошто фабричките коњи не биле доволни, мислам нема потреба.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #271 на: 18 Декември 2013, 19:59:52 pm »
Што ти менува низ град ако возиш? Само бенефит може да имаш.

А дека 1.4 треба да се мапира, дефинитивно. Да му се тргнат рестрикциите кои го убиваат непотребно. Да ја возев јас фиестата, ќе си добиеше мапа сигурно. Ама зошто го возам полото инвестирав во систем за Автогас.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #272 на: 18 Декември 2013, 20:02:24 pm »
За низ град според мене нема потреба од голема кубикажа на моторот. За на отворено да, нека си биде моторот со поголема кубикажа, али исклучиво за низ град да возам 2.5 ТДИ, плус ремап на истиот и останати тракатанци пошто фабричките коњи не биле доволни, мислам нема потреба.

Друг е муабетот тука. Односно дека верзијата што се нуди не е стандардна низ светот. Инаку за ова возило и 1.4 HDi е сосема доволно дури и за отворен пат.Јас прво бев скептик дека е тоа преслабо и слично, дури не го пробав. Сосема коректно вози.

Плус кога се погаѓа да го возам C3 -то неколку дена по ред, и кога  ќе го возам CR-V то после тоа, имам чуство ко да седнувам во Ферари :) Одеднаш CR-V то ми е ултра удобно, стабилно и брзо :)

Дарко

п.с.Инаку нов рекорд во голема потрошувачка кај C3 -во. Исклучиво кратки релации (2 км), и тоа по ладното. Поминати вкупно 25 км од последното полнење гориво со просечна потрошувачка по Борд 8.8л/100. Знам дека ова на цел резеорвар ќе падне, и знам дека не е реално пошто се возело на исклучително кратки релации, ама сепак да пријавам :). CR-V то деновиве просечна (исто кратки релации), 11.8 л/100

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #273 на: 18 Декември 2013, 20:03:18 pm »
Што ти менува низ град ако возиш? Само бенефит може да имаш.

Кој бенефит кога претежно се вози 60. Некаде ке возиш ете и 80, а некаде, особено огњан прица може и под 50 да те фати, така да, 2.5 ТДИ со ремап драго би го возел на автопат, а во град доволен ми е мотор ко на моменталниот болид.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #274 на: 18 Декември 2013, 20:04:16 pm »
Ќе ти смета да го возиш во А4 или? Да сме си на чисто.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #275 на: 18 Декември 2013, 20:05:33 pm »
Не.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #276 на: 18 Декември 2013, 20:05:56 pm »
Ќе ти смета да го возиш во А4 или? Да сме си на чисто.

Мене да.Гепекот собира само куфери, а не можеш да ставиш точак, машина за перење и Krell.

Седан плус јас го доживувам ко кола за таксисти.

Во А4 караван нема да ми смета :)

Дарко

п.с. Те рчкам ;)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #277 на: 18 Декември 2013, 20:08:46 pm »
Ауди се подразбира дека е караван.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #278 на: 18 Декември 2013, 20:12:48 pm »
Ауди се подразбира дека е караван.

Ако речеш дека и Шкода Октавија се подразбира да биде караван, ќе дојдам на пиво наредно пиво пиење :)

Дарко

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #279 на: 18 Декември 2013, 20:21:04 pm »
Што и фали ваква? http://malikovski.com/portfolio/skoda-octavia/

Новава не сум ја ни видел караван освен на слика. :) Еве во вториот пост: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,10851.0.html

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #280 на: 18 Декември 2013, 20:26:56 pm »
Што и фали ваква? http://malikovski.com/portfolio/skoda-octavia/

Новава не сум ја ни видел караван освен на слика. :) Еве во вториот пост: http://forum.carclub.mk/index.php/topic,10851.0.html

И фали порафиниран мотор од  тој 1.2 тси,да е караван и дефинитиво мултилинк. Мене искрено ме разочара :)

На Шкода Октавија во vRS караван верзија, без оглед која верзија во поглед на мотор, не и фали ништо. Со гордост би ја имал

Дарко

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #281 на: 18 Декември 2013, 20:28:16 pm »
Не сфаќам зошто би купил со 1.2тси. Ај за тест ок, ама би купил такво!? Тој мотор го има колега во Поло и е формула. За таа кола си е одличен. За октавија 1.6 тди јасно.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #282 на: 18 Декември 2013, 20:30:17 pm »
Не сфаќам зошто би купил со 1.2тси. Ај за тест ок, ама би купил такво!? Тој мотор го има колега во Поло и е формула. За таа кола си е одличен. За октавија 1.6 тди јасно.

Покрај моторот, мене највеќе ми пречеше самото држење на колата, веројатно ради што фали мултилинк позади. Го доживеав новиот модел како чекор назад во однос на стариот.

Во верзиите што тоа не фали , веројатно е све како треба (немав прилика да пробам од новиот модел).

Инаку мене Шкода Јети 1.2 тси, ми вози далеку подобро во секој поглед од колку новата Октавија 1.2 тси (поготово во делот на држење, удобност и слично)

Дарко

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #283 на: 18 Декември 2013, 20:44:19 pm »
Во реалноста, 90% од купувачите нема да приметат разлика меѓу мултилинк и торзиона оска.

Али да, се слагам, разликата постои.

Него, не сме ОТ многу, а? :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #284 на: 18 Декември 2013, 20:54:38 pm »
Потпаѓаш под влијание пропагандата што ја фура фауве. Можеби повеќето нема да приметат. Веројатно и повеќето купувачи ги боли патлак дали е плазма суспеншн или лиснати пружини.  Но, фактот е дека оние што треба да приметат - ќе приметат. Другото е само „замајавање“.
Може нема да приметат у америка, кај што кривините се ретки ко` плата у Македонија, ама глупо е да се правда торжн бим уназадувањето во новите модели.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.