Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 479207 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29694
    • CARclub.mk
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #285 на: 18 Декември 2013, 20:56:51 pm »
Апсолутно се слагам дека е уназадување. No discussion.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #286 на: 18 Декември 2013, 20:58:04 pm »
Потпаѓаш под влијание пропагандата што ја фура фауве. Можеби повеќето нема да приметат. Веројатно и повеќето купувачи ги боли патлак дали е плазма суспеншн или лиснати пружини.  Но, фактот е дека оние што треба да приметат - ќе приметат. Другото е само „замајавање“.
Може нема да приметат у америка, кај што кривините се ретки ко` плата у Македонија, ама глупо е да се правда торжн бим уназадувањето во новите модели.

Јас осетив неудобно подскокнување на задниот дел од возилото, и тоа при сосема нормално возење.

Јас ова го доживувам ко маркетиншка лага, бидејќи тргаат нешто есенцијално важно (и предпоставувам поскапо при производство), а ми даваат нешто што е фина шминка, ама не така есенцијално.

Исто имам возено 1.2 тси во Јети, и овој во Шкодава ми беше некако помалку рафиниран, и помалку мазен. Исто го доживеав ко уназадување.

Дарко

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43750
  • Il Moderatore
« Одговори #287 на: 18 Декември 2013, 20:58:04 pm »
Апсолутно се слагам дека е уназадување. No discussion.
Тогаш повлекувам што кажав, дека потпаѓаш под влијание ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55001
  • Махер
« Одговори #288 на: 18 Декември 2013, 21:00:26 pm »
Потпаѓаш под влијание пропагандата што ја фура фауве. Можеби повеќето нема да приметат. Веројатно и повеќето купувачи ги боли патлак дали е плазма суспеншн или лиснати пружини.  Но, фактот е дека оние што треба да приметат - ќе приметат. Другото е само „замајавање“.
Може нема да приметат у америка, кај што кривините се ретки ко` плата у Македонија, ама глупо е да се правда торжн бим уназадувањето во новите модели.
Ама сегаааа... Зошто така одма? Јас само што почнав да приметувам разлики. Ептен ми беше изразено во Маздата па забележав. Ама мајка ми ќе примети? Или комшијана со Ланосот? Или тој до него со Дачијата? А купувачите во 80% случаи се неинформирани, и пред се незаинтересирани да се информираат.

Дали ќе приметат? Категорично не.

Дали јас ќе приметам? Ако возам извесно време со колата, да.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #289 на: 18 Декември 2013, 21:03:27 pm »
Потпаѓаш под влијание пропагандата што ја фура фауве. Можеби повеќето нема да приметат. Веројатно и повеќето купувачи ги боли патлак дали е плазма суспеншн или лиснати пружини.  Но, фактот е дека оние што треба да приметат - ќе приметат. Другото е само „замајавање“.
Ама сегаааа... Зошто така одма? Јас само што почнав да приметувам разлики. Ептен ми беше изразено во Маздата па забележав. Ама мајка ми ќе примети? Или комшијана со Ланосот? Или тој до него со Дачијата? А купувачите во 80% случаи се неинформирани, и пред се незаинтересирани да се информираат.

Баш тоа е греота да ги лажат оние што можда нема да приметат. Тоа е ко да те крадам, па ако приметиш ќе се скараме , па ќе барам друг да крадам. Ако не приметиш, ем ќе те крадам ем среќни..

Инаку девојка ми примети (а не ја занимаат коли ама ич, и не влијаев воопшто на тоа што примети)

Затоа е и многу битно да човек проба пред да купи, и да изгради некаков критериум како треба да биде, и што е просек а што не.

Дарко

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43750
  • Il Moderatore
« Одговори #290 на: 18 Декември 2013, 21:05:05 pm »

Е па исто де, исто. И ја викам дека повеќето ги боли што е суспензија и мултилинк мултишминк. Ама ентузијастите ќе кажат „лош потег“. Па после тоа некој што го боли за суспензија, ќе праша некој ентузијаста, што мисли за голф 7 со 1.6 тди (да речеме). И ентузијастот ќе каже „не чини, нема мултилинк“. И незналицава ќе отиде кај форд и ќе си купи мултилинк. Фордот можеби е полош од голф 7 (за мене не, но...), али има мултилинк. Кој изгубил во ситуацијата?

А оди во салон на фуаве/шкода и прашај ги шиткачите за мултилинк. Дури и ќе им успее да те убедат дека е боље торжн бим....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #291 на: 18 Декември 2013, 21:09:32 pm »
Не, не, неееееееееее! Не ги крадеш! Напротив! Има даваш подостапна (поефтина) кола!

Живееме во реалноста. А во реалноста 80% од луѓето (треснат е процентов) не ги занима колата. Или дали имал хајпер трединг процесорот, или дали бил со ХДМИ врзан телевизорот, или на различна фаза греалките, или меко осветлувањето во собите, или акустиката на дневната, или чашите кристални, или перниците со пердуви од гуска или прозорите Саламандер, или климата инвертер или фрижидерот еркулд, или месото бразилско, или пченката гмо или гумите сава или телефонот да е тач или сијалиците warm white, или телевизорот true black, или кашкавалот растителен...

Дали имала мултилинк... во кризава ако симне 500 еур, пуна капа.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #292 на: 18 Декември 2013, 21:11:33 pm »
Не, не, неееееееееее! Не ги крадеш! Напротив! Има даваш подостапна (поефтина) кола!

Живееме во реалноста. А во реалноста 80% од луѓето (треснат е процентов) не ги занима колата. Или дали имал хајпер трединг процесорот, или дали бил со ХДМИ врзан телевизорот, или на различна фаза греалките, или меко осветлувањето во собите, или акустиката на дневната, или чашите кристални, или перниците со пердуви од гуска или прозорите Саламандер, или климата инвертер или фрижидерот еркулд, или месото бразилско, или пченката гмо или гумите сава или телефонот да е тач или сијалиците warm white, или телевизорот true black, или кашкавалот растителен...

Ако произведувачот ми кажува дека за да ми спушти цена на производот ми продава ниво подоле квалитет, па мое е да изберам дал сакам или не (ама да ми каже, и стварно да ми ја спушти цената поради пад на квалитетот).

Ама ако произведувачот ми преќутува дека спуштил квалитет, и производот ми го продава по иста или по повисока цена од претходно, и уште ме убедува дека е нешто ново, подобро тогаш мене ми е крадење и тоа без осет.

Дарко

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #293 на: 18 Декември 2013, 21:13:54 pm »
Конкретно кај Голф испод толку и толку (мислам 100кс) беше без мултилинк. Дали сметаш дека голфот 1.2тси со 85кс (или тди 90кс) е битно да има мултилинк?

Ама озбилно да одговориш.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #294 на: 18 Декември 2013, 21:16:59 pm »
Конкретно кај Голф испод толку и толку (мислам 100кс) беше без мултилинк. Дали сметаш дека голфот 1.2тси со 85кс (или тди 90кс) е битно да има мултилинк?

Ама озбилно да одговориш.

Да. Мислам. Јас осетив разлика во удобност, стабилност и слично. Дури и на мали брзини.

Непријатното скокање на задниот дел што го осетив, и те како би ми пречело поготово кога некој ме убедува дека тоа што ми продава е референца и Benchmark во класата.

Еве, ова најозбилно :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #295 на: 18 Декември 2013, 21:19:04 pm »
Јас пак, од друга страна сметам дека кога веќе си се одлучил за 1.6 90кс или 1.2 85кс, (кои не се ни нудат со високи нивоа на опрема) ти е битно колата да е што поефтина. И поважно ти е да има радио и електрика на предни прозори отколку мултилинк или менувач со 6 брзини.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #296 на: 18 Декември 2013, 21:23:44 pm »
Јас пак, од друга страна сметам дека кога веќе си се одлучил за 1.6 90кс или 1.2 85кс, (кои не се ни нудат со високи нивоа на опрема) ти е битно колата да е што поефтина. И поважно ти е да има радио и електрика на предни прозори отколку мултилинк. Или менувач со 6 брзини.

Купуваш Голф ради начинот како вози, удобност и слично.. Тоа е главната суштина што вреди. Радиото и електрика на предните прозори е фина шминка (од која дефинитивно не би се откажал, ама по фер би било да ми стават мултилинк а да ме прашаат дал сакам да доплатам за радио и прозори на дугме).

Инаку не сум сигурен од кои верзии почнува мултилинкот. Имаш некаква информација со кои мотори имаме torsion beam, а од кои почнува мултилинк?

Дарко

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29694
    • CARclub.mk
« Одговори #297 на: 18 Декември 2013, 21:28:17 pm »
Audi A3 - Сите имаат мултилинк
VW Golf - Над 120 коња имаат мултилинк
Seat Leon - Над 150 коња имаат мултилинк
Skoda Octavia - (мислам) над 150 коња имаат мултилинк, 1.8 TSI, 2.0 TDI RS / 2.0 TFSI RS имаат Мултилинк

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #298 на: 18 Декември 2013, 21:31:02 pm »
Audi A3 - Сите имаат мултилинк
VW Golf - Над 120 коња имаат мултилинк
Seat Leon - Над 150 коња имаат мултилинк
Skoda Octavia - (мислам) над 150 коња  имаат мултилинк

Еве најдов некој тест

"Volkswagen je odlučio da skup i težak sistem Multilink nezavisnog oslanjanja točkova ugrađuje samo u Golf sa motorima snage iznad 103 kW"

103 Kw не се 140 кс?

Ај да споредиме колку чинеле Голф 6 верзиите, а колку Голф7.

Или Шкода Октавија стариот модел верзиите, колку чинат новиве.

Ако новиве без мултилинк чинат едно 2000 - 3000 еур помалку во однос на нивните претходници, ај можда и ќе прифатам дека ете направиле поевтино решение за доброто на сите.

Меѓутоа ако испадне дека чинат исто или и повеќе, тогаш не би се осетил пријатно ако некој проба да ме украде.

Дарко

п.с. Значи не било само во Голф со 85 и 90 кс. Мене ова ми е баш крадење и користење маркетинг да продадат нешто по повисока цена, а понизок суштински квалитет

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20121
« Одговори #299 на: 18 Декември 2013, 21:38:07 pm »