Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72504 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43707
  • Il Moderatore
8v e, не е како 16 вентилскиве :) Трпи малтретирање тој мотор ;) Ем со фланша не значи дека смешата ти е сиромашна па да изгориш вентили, туку целиот усис ти е редуциран ради фланшата. 10-15% помалку снага, колку сакаш штелај го.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Јапонските некои се со нежни вентили алфите не се. Барем така тврдат повеќев фирми. Е сега проблемот ако не се појавил 12 години може е причина што не е стискана толку на плин. Јас мислам дека си имал среќа. Кај било која кола исто е. Сум гледал и на други коли такви проблеми, од лоши плински уреди. Иди стави си како што треба уред и цеф да не те боли. Вака на ризик си.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
накај колку саат ќе одите во плимонт?
зошто еве го и мојов плин се зафркна нешто,се си работеше угасив колата,после некој саат ја палам,ништо не свети тоа апаратчето за префрлање,па да проверат што е како е

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT

денес ја тестирав.. на плинот сегашен, издржа до 200 и нејќеше повеке... плус 3-ца бевме у кола... се питуем само со секвентот колку ке иде... секако дека ке тестирам и ке пишам тука...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
зошто еве го и мојов плин се зафркна нешто,се си работеше угасив колата,после некој саат ја палам,ништо не свети тоа апаратчето за префрлање,па да проверат што е како е

сега за пола саат ке тргнам... околу 10 таму ке сум...

туку дека сум екстрим тестер на возила докажува и ова:
синоќа, после полноќ... УСПЕАВ ЈЕЕЕЕЕ, да ја ЗАПАЛАМ ламелата... ајде кажувајте кај да барам поевтин сет... дали да зимам половна? сега со овие прашања изгледам како почетник возач, а не некој што се јебава со коли 20 години, ама некако се подисцедив финансиски, а овој момент не ми беше планиран...

и уште нешто... хидрауличен кумплунг има... а многу е тврд... одкако ке сменам ламела, ако земам нов сет би требало да омекне, зашто корпата веројатно е здрвена, ама ако не омекне, има ли некоја посебна финта кај алфиве по тоа прашање?

куоре... добар клип од деведесетите... за тоа време било у ПМ возило... поготово кога се возеле СНАГА СЕ ОСЕЧА-застави кај нас...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Одг: проект: алфа ромео 155 твинспарк (стандарk
« Одговори #125 на: 01 Февруари 2013, 09:40:21 am »
Рачки
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=688441

Половна ламела

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=688441

Некои нови ламели (нека се изјаснат клаберите од Охрид, какви се продавачиве)

http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=582838

за тврд кумплунг, ова е (можно) решение за 147/ГТ, незнам за 155
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147-156-and-gt/239672-stiff-heavy-clutch-alfa-gt-jtdm.html
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-147-156-and-gt/230086-another-heavy-stiff-clutch-question.html

Уште еднаш, секоја чест за ентузијазмот !!!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Првите два линка се исти. :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Одг: проект: алфа ромео 155 твинспарк (стандарk
« Одговори #127 на: 01 Февруари 2013, 15:58:52 pm »
УПС ;D се случува

Во секој случај, внеси критериум на пребарување „alfa“ во Делови за автомобили на www.reklama5.com.mk ... и ќе ти излиста

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT

куоре... добар клип од деведесетите... за тоа време било у ПМ возило... поготово кога се возеле СНАГА СЕ ОСЕЧА-застави кај нас...

Ја кога ја купив на времето немаше мудоња кој ќе се пушти на семафори, прва втора и тачка позади.

Бемвиња и Хонди ко мушици сум ги лепел на аутопут.

Сега после 18 години се изменија малце времињата, ама уште не се дава.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
монтиран и плински уред-секвент... колата не преде... реже... саше од плимонт нај заслужен за истото... ако некој има проблем со плински уред ЗА АЛФА исклучиво на саше да му се обрати од плимонт...

туку, за рачките... најдов решение... ама ми треба помош кај да најдам и да барам, за да не лутам...

значи ке нема рачки, дефинитивно. ке има микро прекидачи кои со моторче ке ги отвораат вратите. ке треба да се додаде и екстра пружина на самата врата да би ја буткала вратата према надвор зашто со рачка кога отвораш, ја тегнеш вратата и иде према надвор... ама сега пробав со моторче, и кога ке кликне вратата се отовора до првиот клик а за вториот ке треба нешто да ја побутне... глупо е да отвораш врата на кола со 2 раце... значи ке го решам и тоа...

помошта што ја барам е каде да најдам водоотпорни прекидачи, со што е можно помал од да имаат и да се што е можно по плитки?

значи идеата ми е дека со соодветна мала електроника можам да направам тие прекидачи однадвор да не функционираат кога на централно ке се заклучи колата... уствари во таа прикаска не ми ни треба централно више, бидејки од надвор ке нема рачки... ке ги затворам вратите скроз. кога ке заклучиш на централното преку даљинското, прекидачите ке останат без струја за моторчињата и нема да ги отвораат вратите...

значи уште еднаш.. водоотпорни, што помали и со што помал од прекидачи... се мислев да правам нешто од алуминиум, како куре да се стиска во самата врата а од внатрешна страна да му упасирам микро прекидач.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Има фолии...Како за телефони. Потенко и помало од тоа здравје, нели? :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Има фолии...Како за телефони. Потенко и помало од тоа здравје, нели? :)

е... фолија... а како ке ја уцврстам на врата на 200 да не се одлепи од притисокот на ветер? и таа фолија колкава ампеража може да издржи? ке го издржи моторчето директно?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Не..Таа фолија само ке даде импулс...Ниеден прекидач нема да издржи директно низ него да тече толкава струја...Или пак ке горат стално па ке си имаш проблем со промена, значи ништо попаметно не си направил од претходно што си имал кваки. Треба да си оди преку релеи...Нешто како централна конзола со контрола за сите врати..
Плус можеш да ја зацврстиш со фолија, карбон или фолија во боја на каросерија и како точка ке биде...
На 300 нема да се одлепи, а камоли на 200...Едино некое ретардирано типче со вап може да и се запне...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
значи ке треба да додавам електроники уште... не ми се свиѓа тоа... што по комплицирано, тоа полошо.. кога ке се сјебе потешко решливо е... затоа батали оваа верзија...

да потсетам:
за рачките... најдов решение... ама ми треба помош кај да најдам и да барам, за да не лутам...

значи ке нема рачки, дефинитивно. ке има микро прекидачи кои со моторче ке ги отвораат вратите. ке треба да се додаде и екстра пружина на самата врата да би ја буткала вратата према надвор зашто со рачка кога отвораш, ја тегнеш вратата и иде према надвор... ама сега пробав со моторче, и кога ке кликне вратата се отовора до првиот клик а за вториот ке треба нешто да ја побутне... глупо е да отвораш врата на кола со 2 раце... значи ке го решам и тоа...

помошта што ја барам е каде да најдам водоотпорни прекидачи, со што е можно помал од да имаат и да се што е можно по плитки?

значи идеата ми е дека со соодветна мала електроника можам да направам тие прекидачи однадвор да не функционираат кога на централно ке се заклучи колата... уствари во таа прикаска не ми ни треба централно више, бидејки од надвор ке нема рачки... ке ги затворам вратите скроз. кога ке заклучиш на централното преку даљинското, прекидачите ке останат без струја за моторчињата и нема да ги отвораат вратите...

значи уште еднаш.. водоотпорни, што помали и со што помал од прекидачи... се мислев да правам нешто од алуминиум, како куре да се стиска во самата врата а од внатрешна страна да му упасирам микро прекидач.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk