Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72479 пати)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
Жарко мислам дека ги има

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
Нема, прееска се јавив да прашам :S

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Од возачка страна нема никој, типот шо носи нови ми рече нешто у стилу дека погонот кој ги произведувал намалил производство и се чека неко из Кине да почне бизнис ;D

Истиот пред 3-4 години ми ги нудеше по 20 евра нови ама тогаш не беше поебана. Сега ми вика ако сакаш 50 евра.

Едина превентива е после секое перење да практикувате добро подмачкување, ја подигата кваката во позиција отворено и шприцате.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ма ја размишљам за некоја друга изведба на кваките... сега пред фарбање ке му смислам некоја финта јас со некои други кваки кои би требало да се поиздржливи... во принцип не до кваката проблеомт... до бравата е... ги израстурив јас сите врати и го видов механизмот како иде... кога ке се припотроши БРАВАТА појавува луфта која само со се поголемо стискање т.е. дигање повисоко на кваката се решава односно само тогаш отвора... значи ја запињаш повеке и повеке... и на крај ке пукне некогаш кога појако ке џапнеш... чим ти се скрши квака време е да размишљаш во пакет со кваката и брава да семниш... ама не половна туку нова... јас кај мене убацив скоро нови од ланчија... такви “случајно“ му останале на боро од една ланчија на која пак има друг проблем, со отворање од внтре им е лошо изведено па сајличките им ги кине...

да скратам... сериозно се размислувам да ги направам на самата врата, да ги ОТСТРАНАМ рачките, и да ги направам да отовораат на стискање некое копче или некоја површина... ем по зверски ке изгледа пошто ке нема кваки више, а механизмот е таков дека треба да ја стисне полугата од бравата НАВНАТРЕ за да бравата отвои НАНАДВОР... ке го смислувам јас ова уште некој ден па ке ви напишам дали сум се одлучил и за која комбинација... во принцип ке барам некоја округа полуга со постоље кое може да се уцврсти на самата врата и да биде од пластика, не метална пошто ке се кочи... алуминска евентуално можда... ај ке видиме...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Onak види дали можиш да напасуваш од 156  рачка. Таа е таква како што бараш, со стискање.

http://i.ebayimg.com/t/ALFA-156-FRONT-LEFT-HAND-DOOR-HANDLE-EXTERNAL-NEAR-SIDE-97-02-/00/s/MTIwMFgxNjAw/$(KGrHqV,!k8E9HhtthJPBPZnQ9!bJg~~60_35.JPG

http://www.lyonssystemsserver.com/breakerpro/1038/1038-040912-133925-361-PTIMG.jpg

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
а неее бе... не мислев на вакво нешто... мислам дека 155-ка та нема да ја личи со овакви рачки....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
од охрид едни автолакери на астра ф ги направија вратите без рачки, мислам дека на далечинско се отвораат вратите, појма немам како го изведоа тоа, ама многу добро изгледа колата без рачките.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
И јас ќе ја предложев истата работа.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
Јас одамна имам смислено како да ги направам така вратите без рачки ама никогаш не фатив да ја фарбам колата за успат да ги затоврам рачките. Онак ако си заинтересиран за таква работа пиши ќе ти објаснам што имам смислено

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43704
  • Il Moderatore
Ако може без рачки да се стокми 155-ката, топ ќе личи :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не само 155ката. Според мене секоја кола :)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
а зимно време кога ќе замрзнат вратите ? ? ?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43704
  • Il Moderatore
а зимно време кога ќе замрзнат вратите ? ? ?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.