ма ја размишљам за некоја друга изведба на кваките... сега пред фарбање ке му смислам некоја финта јас со некои други кваки кои би требало да се поиздржливи... во принцип не до кваката проблеомт... до бравата е... ги израстурив јас сите врати и го видов механизмот како иде... кога ке се припотроши БРАВАТА појавува луфта која само со се поголемо стискање т.е. дигање повисоко на кваката се решава односно само тогаш отвора... значи ја запињаш повеке и повеке... и на крај ке пукне некогаш кога појако ке џапнеш... чим ти се скрши квака време е да размишљаш во пакет со кваката и брава да семниш... ама не половна туку нова... јас кај мене убацив скоро нови од ланчија... такви “случајно“ му останале на боро од една ланчија на која пак има друг проблем, со отворање од внтре им е лошо изведено па сајличките им ги кине...
да скратам... сериозно се размислувам да ги направам на самата врата, да ги ОТСТРАНАМ рачките, и да ги направам да отовораат на стискање некое копче или некоја површина... ем по зверски ке изгледа пошто ке нема кваки више, а механизмот е таков дека треба да ја стисне полугата од бравата НАВНАТРЕ за да бравата отвои НАНАДВОР... ке го смислувам јас ова уште некој ден па ке ви напишам дали сум се одлучил и за која комбинација... во принцип ке барам некоја округа полуга со постоље кое може да се уцврсти на самата врата и да биде од пластика, не метална пошто ке се кочи... алуминска евентуално можда... ај ке видиме...