Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72482 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
а зимно време кога ќе замрзнат вратите ? ? ?

Пред да дојде зима, ќе ги шприцнеш со силиконски спреј или медицински глицерин кедерите.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
за до минус 10, после тоа не помогаат ги имам мачкано моите со медицински

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Ќе ги оставаш подотворени.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
таман за хебла да ставиш :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
Аман бре, задни врати се. Ако не се отвараат, голема работа. Нема ни да приметиш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43706
  • Il Moderatore
Задни врати? Кој ги врти!  ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
ајде аман више со квакиве,што убаво тргна 100 работи се средија за 2 дена и сега на кваки да се заглавело,идеме даље,кваките и онака се небитни

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Како бе небитни, како ќе влезеш у болидот ;D :D ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
од задна врата :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
утре иде алфата у плимонт. ке се монтира секвент плин...

денес ја тестирав.. на плинот сегашен, издржа до 200 и нејќеше повеке... плус 3-ца бевме у кола... се питуем само со секвентот колку ке иде... секако дека ке тестирам и ке пишам тука...

од понеделник ке почнат припремите за фарбање... прво браниците средување па се по ред како вања и како треба... вомеѓувреме треба да одлучам што и како со кваките...

НИКОЛА ББ... да се чуеме утре... ако сакаш моеш да зврцнеш или да ти зврцнам, прати ми број во пп, сум го изгубил... ке бидам со алфата во плимонт па можеме таму да дискутираме...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
Ќе поминам утре и јас малце да и забајам  :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
околу 10 ке бадам таму... и колку ке биде незнам, ама јас им бајам на глава на мајсторите... знам дека се профи, ама како и увек јас си правам некои моли логични промени за кои многу често мајсториве се плескаат по глава кога ке побарам нешто, ама си знам како и зашто тоа се дешава...

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43706
  • Il Moderatore
Кажи им расплињачата да биде димензионирана за 125KW, a не за 100kw ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
утре иде алфата у плимонт. ке се монтира секвент плин...

денес ја тестирав.. на плинот сегашен, издржа до 200 и нејќеше повеке... плус 3-ца бевме у кола... се питуем само со секвентот колку ке иде... секако дека ке тестирам и ке пишам тука...

од понеделник ке почнат припремите за фарбање... прво браниците средување па се по ред како вања и како треба... вомеѓувреме треба да одлучам што и како со кваките...

НИКОЛА ББ... да се чуеме утре... ако сакаш моеш да зврцнеш или да ти зврцнам, прати ми број во пп, сум го изгубил... ке бидам со алфата во плимонт па можеме таму да дискутираме...

Ти сакаш без вентили да останеш. Ако не е уредот добар ќе ги спали, си имал среќа.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
на плочка е уредот... и други ми искоментираа за вентилите... ама алфава е 12 години на плин друже... 12 години  СО ТОЈ ПЛЛИН ШТО Е ВО НЕЈЗЕ... некако не ми е логично дека може да се заебе ако ја стиснам...

некој спомна алфите биле карактеристични по тоа прашање, ама никој неможеше да ми појасни зашто се карактеристични... што е различното од другото и никој неможеше да појасни која е таа разлика и зашто ништо не се десило до сега за овие 12 години и бог знае колку км пројдени на плин?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk