монтиран и плински уред-секвент... колата не преде... реже... саше од плимонт нај заслужен за истото... ако некој има проблем со плински уред ЗА АЛФА исклучиво на саше да му се обрати од плимонт...
туку, за рачките... најдов решение... ама ми треба помош кај да најдам и да барам, за да не лутам...
значи ке нема рачки, дефинитивно. ке има микро прекидачи кои со моторче ке ги отвораат вратите. ке треба да се додаде и екстра пружина на самата врата да би ја буткала вратата према надвор зашто со рачка кога отвораш, ја тегнеш вратата и иде према надвор... ама сега пробав со моторче, и кога ке кликне вратата се отовора до првиот клик а за вториот ке треба нешто да ја побутне... глупо е да отвораш врата на кола со 2 раце... значи ке го решам и тоа...
помошта што ја барам е каде да најдам водоотпорни прекидачи, со што е можно помал од да имаат и да се што е можно по плитки?
значи идеата ми е дека со соодветна мала електроника можам да направам тие прекидачи однадвор да не функционираат кога на централно ке се заклучи колата... уствари во таа прикаска не ми ни треба централно више, бидејки од надвор ке нема рачки... ке ги затворам вратите скроз. кога ке заклучиш на централното преку даљинското, прекидачите ке останат без струја за моторчињата и нема да ги отвораат вратите...
значи уште еднаш.. водоотпорни, што помали и со што помал од прекидачи... се мислев да правам нешто од алуминиум, како куре да се стиска во самата врата а од внатрешна страна да му упасирам микро прекидач.