дојденци во скопје има пун ку*ац... доаѓаат и работат за живо џабе...
ке тргнам од мојата професија:
-клими прекинав да работам заради нив... 50 евра беше монтажа пред 15 години. ама плус се доплаќаше за држачи,цевки и кабли... значи чисти мои 50 евра.. сега (после 15 години) наместо да биде појачана цената за монтажа, зашто за 15 години животот е поскапен барем за 3-4 пати, монтажа на клима е 40-50 евра ама во таа сума е се комплет што треба, до 3 метри цевки... е не монтирам за таа цена стварно... клуч во брава на комбето не турам...
-парно... порано беше 40 евра од радијатор монтажа... денес ако се испазариш за 15 на коњ си... мене ме вади што имам свое производство па пливам некако...
и за двата случаи, доаѓаат деца од свирипичино во скопје и работат за 500 денари девница ЦЕЛ ЕБАН ДЕН.. и страшното е што се радосни и среќни со тоа, а среќни се затоа што не се дома и не копаат нива, не работат со трактор туку имаат “цивилзиирана“ работа... пази молим те... наместо да седи таму кај што е, да работи со клими и парно и да ги печали истите пари, он доаѓа во скопје, работи за цркавица, и ја бута цената на работната рака и на пстоечките.. автоматски сите намалуваат со цени и сите имаат помалку заработка... ни он има ни јас имам...
ако си дошол во скопје де.. еко, си решил во скопје да живееш и работиш... топ.. ама држи до себе бе... немој да се ебаваш за мали пари... страдам и јас поред тебе за тиа мали пари се јебавам... а не си ми комкуренција, затоа што утре идам ЈАС во твојот роден град да ја работам истата работа, која би требало ТИ да ја работиш во твојот роден град и да ги печалиш тие пари од дома, а не негде напикан под кирија во некоја мувлосана соба за 50 евра, и среќен со плата од 200 евра...
Мамини и татини во администрација? Или лошо те разбрав
лошо разбра.. во администрација во скопје, повекето се од внатрешноста.. скопјани сlaбо има...