Автор Тема: Вработување  (Прочитано 578269 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Вработување
« Одговори #1980 на: 12 Септември 2014, 18:11:18 pm »
Остај ги тие татините и мамините, они се еден промил, нив не ги рачунаме дека постојат.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #1981 на: 12 Септември 2014, 18:12:22 pm »
За толку работат. Кога работев во кладилницата, почетна плата беше 10 000 денари, се радуваа.
Имавме 2-ца од Тетово на обука, викаат 10 000 денари во Тетово ми е супер и ај сега ?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
« Одговори #1982 на: 12 Септември 2014, 18:16:07 pm »
Фило ја имам 2-3 другари што работат Скопје како конобари и под 500 дневница не се ,плус јадење и расход.
А малку поќе се од еден промил Џонтра :)
New blood of old school

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1983 на: 12 Септември 2014, 18:17:53 pm »
Не се повеќе. Бајаги помалку се ама ај да заокружиме на цела бројка.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1984 на: 12 Септември 2014, 19:02:49 pm »
У право е велештрумф. Не дека од кеиф тој од Валандово работи, туку со таквите постапки тие ги бутаат платите и дневниците надоле. Пошто сите знаеме дека кога ке отидеш да бараш таква работа и ке побараш 500-800 ден дневница и тој газда ке ти рече, па ти будала си, глеј го овој од Валандово за 250 работи, што му фали.
Е во тоа е проблемот, ништо друго.

Нема што селанецот од Валандово да бара во Скопје. СИ има нива тој таму, треба да фати лопатата и да работи и да земе дневница од 100 евра а не да се клошари низ Скопје за 300 денари дневница. Паразитска нација.

Што не се вратиш ти у Пичковац или како и да се викаше селото и таму да си заработуваш 100 евра дневница ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1985 на: 12 Септември 2014, 19:04:56 pm »
Кафиќи во работен ден на сред недела во 1 саат попладне се полнат од мамини и татини, не од луѓе што во тоа време се зафатени заработувајќи за живот.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1986 на: 12 Септември 2014, 19:06:35 pm »
Кафичи во 1 саат попладне се полнат пред се од администрација, па студенти и ученици, па остали :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #1987 на: 12 Септември 2014, 20:16:35 pm »
 ::) Чекај да ми текне само кој се набутаа све во администрацијата...  ::)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1988 на: 12 Септември 2014, 21:08:49 pm »
Мамини и татини во администрација? Или лошо те разбрав :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1989 на: 12 Септември 2014, 22:34:55 pm »
дојденци во скопје има пун ку*ац... доаѓаат и работат за живо џабе...

ке тргнам од мојата професија:

-клими прекинав да работам заради нив... 50 евра беше монтажа пред 15 години. ама плус се доплаќаше за држачи,цевки и кабли... значи чисти мои 50 евра.. сега (после 15 години) наместо да биде појачана цената за монтажа, зашто за 15 години животот е поскапен барем за 3-4 пати, монтажа на клима е 40-50 евра ама во таа сума е се комплет што треба, до 3 метри цевки... е не монтирам за таа цена стварно... клуч во брава на комбето не турам...

-парно... порано беше 40 евра од радијатор монтажа... денес ако се испазариш за 15 на коњ си... мене ме вади што имам свое производство па пливам некако...

и за двата случаи, доаѓаат деца од свирипичино во скопје и работат за 500 денари девница ЦЕЛ ЕБАН ДЕН.. и страшното е што се радосни и среќни со тоа, а среќни се затоа што не се дома и не копаат нива, не работат со трактор туку имаат “цивилзиирана“ работа... пази молим те... наместо да седи таму кај што е, да работи со клими и парно и да ги печали истите пари, он доаѓа во скопје, работи за цркавица, и ја бута цената на работната рака и на пстоечките.. автоматски сите намалуваат со цени и сите имаат помалку заработка... ни он има ни јас имам...

ако си дошол во скопје де.. еко, си решил во скопје да живееш и работиш... топ.. ама држи до себе бе... немој да се ебаваш за мали пари... страдам и јас поред тебе за тиа мали пари се јебавам... а не си ми комкуренција, затоа што утре идам ЈАС во твојот роден град да ја работам истата работа, која би требало ТИ да ја работиш во твојот роден град и да ги печалиш тие пари од дома, а не негде напикан под кирија во некоја мувлосана соба за 50 евра, и среќен со плата од 200 евра...

Мамини и татини во администрација? Или лошо те разбрав :)

лошо разбра.. во администрација во скопје, повекето се од внатрешноста.. скопјани сlaбо има...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1990 на: 12 Септември 2014, 22:36:21 pm »
У право е велештрумф. Не дека од кеиф тој од Валандово работи, туку со таквите постапки тие ги бутаат платите и дневниците надоле. Пошто сите знаеме дека кога ке отидеш да бараш таква работа и ке побараш 500-800 ден дневница и тој газда ке ти рече, па ти будала си, глеј го овој од Валандово за 250 работи, што му фали.
Е во тоа е проблемот, ништо друго.

Нема што селанецот од Валандово да бара во Скопје. СИ има нива тој таму, треба да фати лопатата и да работи и да земе дневница од 100 евра а не да се клошари низ Скопје за 300 денари дневница. Паразитска нација.

Што не се вратиш ти у Пичковац или како и да се викаше селото и таму да си заработуваш 100 евра дневница ?

Јас можам у Пичковац да отидам на викенд на релаксација и задоволство. После морам да се вратам и да работам и да придонесам за курчевци како тебе да имаат услови да тресат јајца за 500 денари дневница.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1991 на: 12 Септември 2014, 22:41:10 pm »
Onak kolku samo ne si vo pravo, ama ni pod razno mema da go prosiram muabetot zostk I kako samo da znaes deka ne si vo pravo ili potocno ne celosno.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1992 на: 12 Септември 2014, 22:45:15 pm »
Onak kolku samo ne si vo pravo, ama ni pod razno mema da go prosiram muabetot zostk I kako samo da znaes deka ne si vo pravo ili potocno ne celosno.

ај молимте продолжи и рашири. темава е токму за тоа... за врабптување и работа... ме интересира што ке кажеш како реплика на оној текст...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1993 на: 12 Септември 2014, 22:45:57 pm »
Онак е сосем во право.
Зборуваме за ситуација каде неквалификуван работник за работа во град прави проблем на пазарот на трудот во градот а не останува на село каде е квалификуван за селска работа и не прави проблем на пазарот на трудот туку прави корист за цела држава и економија.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
« Одговори #1994 на: 12 Септември 2014, 22:52:31 pm »
А која е разликата во квалификација за работа во село и во град?
New blood of old school