Па самата разлика на дејностите што се вршат на село и оние во град.
А која е разликата во квалификација за работа во село и во град?
ако си од некој град-село од внатрешноста (помал град) и се довлечкаш во скопје, се уседиш некаде во некое станче, можеш ли да садиш компири, грав, пипер, домат...?
Кој се тие различни дејности ? Што е толку различно од Скопје и секој останат град во Македонија?
Онак значи сите што се од страна се "довлечкуваат" во Скопје? И нормално пошто си од "провинција" садиш пиперки, кромид и слично не дека има нешто лошо во тоа ама мора со тоа да се занимаваш и за ништо друго не те бива..
Се мислев дали да и одговорам на драма квин, ама заеби, не вреди
Како да не
да.. наместо да седат во родниот крај и да функционираат (работат, печалат, ствараат и заработуваат)за она за што се квалификувани, се “довлечкуват“ во скопје. на било кој начин.. некои садат пиперки, некои се пикаат во администрација, некои отвараат свои фирми, ама начелно сите се “довлечкуваат“ во скопје... довлечкуваат е еден глуп мочан збор... довлечкуваат, или мигрираат, или се доселуваат, или населуваат, или бегаат во... како сакаш сеедно кажи го но поентата е таа...
скопје се гуши, скопје е преполно.. скопје е убаво само кога има споен викенд, со некој празник, тогаш се гледа колку скопјани има во скопје... немора понатака да идам.. во мојата зграда, има 44 станови. јас, станот карши мене и уште еден нај горе (вкупно 3) сме скопјани,, другите се дојдени од некаде од внатрешноста, точно 41 семејство во само една зграда... ај пресметај го процентот..
значи да повторам.. МЕНЕ НЕ МИ ПРЕЧИ ШТО ДОАЃААТ ЛУЃЕ ВО СКОПЈЕ ВО ПОТРАГА ПО ПОДОБАР ЖИВОТ!! СО СРЕЌА НЕКА ИМ Е ВО ПОТРАГАТА ЗА ПОДОБАР ЖИВОТ ВО НАЈ СМРДЛИВИОТ ГРАД ВО МАКЕДОНИЈА!!! мене ми пречи што еден дел од нив (убав, поголем дел од нив) со нивното доаѓање, се девалвираат и себеси и скопјаните а и натурализираните скопјани... секој со својата среќа се вели тоа, ама немој да ме јебеш мене... е таквите курци на нерви ми идат... еден куп цв-а имам примено по меил... да се почудиш што се пишуваат и за што сВе се спремни, само да ги повикам да работат во скопје...
Се мислев дали да и одговорам на драма квин, ама заеби, не вреди
тоа е затоа што немаш валиден аргумент... а тоа дрма квин, моеш да си го напикаш у гс... целосно...
Кој се тие различни дејности ? Што е толку различно од Скопје и секој останат град во Македонија?
на ова не ти одговорив...
НИШТО!! тоа е поентата.