Автор Тема: Вработување  (Прочитано 578207 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
Одг: Вработување
« Одговори #1995 на: 12 Септември 2014, 23:01:48 pm »
После муабетов, ептен поќе ми е ќеф што луѓе кои ми се пријатели (провинцијалци), во вашата „метропола“ се вработени на високи функции, во јаки фирми. На моменти си играат кур-ташак и си менуваат фирми, затоа што се висококвалофикуван кадар со дебели портфолија, а не татини синови и кенкачи :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1996 на: 12 Септември 2014, 23:06:22 pm »
Никако не се криви луѓето од другите градови што доаѓаат или сакаат да дојдат во Скопје и тука да работат. Крива е државата што се централизираше во Скопје, и што секако успех и достигнување е да се вработиш во државно.

Инаку подобро да соработувам со пријателите на ипкисија, ако се квалитетен кадар, отколку со некој рандом неспособен скопјанец, само дека е скопјанец.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1997 на: 12 Септември 2014, 23:09:49 pm »
Па самата разлика на дејностите што се вршат на село и оние во град.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #1998 на: 12 Септември 2014, 23:10:06 pm »
После муабетов, ептен поќе ми е ќеф што луѓе кои ми се пријатели (провинцијалци), во вашата „метропола“ се вработени на високи функции, во јаки фирми. На моменти си играат кур-ташак и си менуваат фирми, затоа што се висококвалофикуван кадар со дебели портфолија, а не татини синови и кенкачи :D

Фала чао пријатно. Нека си ја знае работата и нека биде добар во тоа што треба да го работи. Па ако сака нека е од некое планинско село каде што има 10 жители.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1999 на: 12 Септември 2014, 23:11:57 pm »
Токму така спенсер

За тоа и зборуваме. Способните луѓе не е битно дали се од село или од град. Ако си селанец и те бива тогаш дојди во град. Ако не си способен не доаѓај во град само затоа што си од село.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2000 на: 12 Септември 2014, 23:14:08 pm »
А која е разликата во квалификација за работа во село и во град?

ако си од некој град-село од внатрешноста (помал град) и се довлечкаш во скопје, се уседиш некаде во некое станче, можеш ли да садиш компири, грав, пипер, домат...?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2001 на: 12 Септември 2014, 23:17:05 pm »

со сила се праиш будала или? кој спомна соработка (било каква) со неспособни луѓе?

и не мешај другарство со работа... пријатели имам еден куп, кои не би ги земал ни за ровокопачи да ми служат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #2002 на: 12 Септември 2014, 23:18:39 pm »
Опааа пост под пост ;D ;D ;DЗеро банирај го господинот Онак ;D ;D ;D :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2003 на: 12 Септември 2014, 23:20:15 pm »
Се мислев дали да и одговорам на драма квин, ама заеби, не вреди ;D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
« Одговори #2004 на: 12 Септември 2014, 23:25:29 pm »

ако си од некој град-село од внатрешноста (помал град) и се довлечкаш во скопје, се уседиш некаде во некое станче, можеш ли да садиш компири, грав, пипер, домат...?

Кој се тие различни дејности ? Што е толку различно од Скопје и секој останат град во Македонија?

Онак значи сите што се од страна се "довлечкуваат" во Скопје? И нормално пошто си од "провинција" садиш пиперки, кромид и слично не дека има нешто лошо во тоа ама мора со тоа да се занимаваш и за ништо друго не те бива..

Како да не :D :D :D
New blood of old school

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2005 на: 12 Септември 2014, 23:44:20 pm »

Кој се тие различни дејности ? Што е толку различно од Скопје и секој останат град во Македонија?

Онак значи сите што се од страна се "довлечкуваат" во Скопје? И нормално пошто си од "провинција" садиш пиперки, кромид и слично не дека има нешто лошо во тоа ама мора со тоа да се занимаваш и за ништо друго не те бива..

Како да не :D :D :D

да.. наместо да седат во родниот крај и да функционираат (работат, печалат, ствараат и заработуваат)за она за што се квалификувани, се “довлечкуват“ во скопје. на било кој начин.. некои садат пиперки, некои се пикаат во администрација, некои отвараат свои фирми, ама начелно сите се “довлечкуваат“ во скопје... довлечкуваат е еден глуп мочан збор... довлечкуваат, или мигрираат,  или се доселуваат, или населуваат, или бегаат во... како сакаш сеедно кажи го но поентата е таа...

скопје се гуши, скопје е преполно.. скопје е убаво само кога има споен викенд, со некој празник, тогаш се гледа колку скопјани има во скопје... немора понатака да идам.. во мојата зграда, има 44 станови. јас, станот карши мене и уште еден нај горе (вкупно 3) сме скопјани,, другите се дојдени од некаде од внатрешноста, точно 41 семејство во само една зграда... ај пресметај го процентот..

значи да повторам.. МЕНЕ НЕ МИ ПРЕЧИ ШТО ДОАЃААТ ЛУЃЕ ВО СКОПЈЕ ВО ПОТРАГА ПО ПОДОБАР ЖИВОТ!! СО СРЕЌА НЕКА ИМ Е ВО ПОТРАГАТА ЗА ПОДОБАР ЖИВОТ ВО НАЈ СМРДЛИВИОТ ГРАД ВО МАКЕДОНИЈА!!! мене ми пречи што еден дел од нив (убав, поголем дел од нив) со нивното доаѓање, се девалвираат и себеси и скопјаните а и натурализираните скопјани... секој со својата среќа се вели тоа, ама немој да ме јебеш мене... е таквите курци на нерви ми идат... еден куп цв-а имам примено по меил... да се почудиш што се пишуваат и за што сВе се спремни, само да ги повикам да работат во скопје...

тоа е затоа што немаш валиден аргумент... а тоа дрма квин, моеш да си го напикаш у гс... целосно... :)

на ова не ти одговорив...

НИШТО!! тоа е поентата.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2006 на: 12 Септември 2014, 23:50:03 pm »
Ти да не се подналуте? ;D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #2007 на: 13 Септември 2014, 01:00:43 am »
Awe 1000 evra plata da mi davaat da sedam na stol samo cel den, ne idam vo toa pomocano Skopje da ziveam bre!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #2008 на: 13 Септември 2014, 01:02:18 am »
Фино што така си мислиш.

Да не се лажеме мислам, не сме деца.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2009 на: 13 Септември 2014, 01:24:24 am »
Awe 1000 evra plata da mi davaat da sedam na stol samo cel den, ne idam vo toa pomocano Skopje da ziveam bre!!!

А интернет ако ти пуштат?